| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 21 měsíců

 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]
MIRRI
6.9.2010 12:25:40
já si také myslim že každé dítě je jiné a opravdu mě ty tabulky zarazily mám kluka 21měsíců a odmítá nočníkmluvit se mu taky nechce,na záchodě mi sice chvilku posedí ale nic tam neudělá,nechci na něj spěchat ale mam docela hrůzu protože skoro za rok má jít do školky a tam ho samozřejmě nevezmou když nebude v tomto samostatný,nejhorší je nebo mi aspon přijde že ani neví co to je čúrat a kakat,doufam že až se rozmluví že si řekne ale ty tabulky mě docela vyděsily,jinak do schodů chodí a zase si vydrží hrát sám ,je hodný i venku docela poslouchá ale zase třeba na písku moc sedět nechce ale chce chodit do parku a hrát si s kamínkama,tak že každé dítě je fakt jiné :)))~x~
Luna Hailen
  • 
17.10.2009 13:45:55
Vubec se tim netrapte,mam stejne stareho syna a je na tom tak jako vas,ale nevidim v tom problem.Pristi mesic uz to muze byt jinak.Zda se mi ze pokrok ve vyvoji muze byt ze dne na den a kazdy se nauci mluvit a chodit na zachod.
8.11.2008 23:45:31
My máme také problém s nočníkem. Mám 4děti, první jsem dávala na nočník od 9,měs.po ránuu, kdy se vždy vykakal, měl to pravidelné a od 1r. poctivě i na čůrání. Byli to boje a to hlavně o vysvětlování a pak ze dne na den si říkal sám od 16.měs. a od 20.měs. byl bez plen po celý den a od 2.let i přes odpolední spánek.Druhého syna jsem ze zdr.důvodu začala na nočník posazovat "až" ve 14.měs. a od 18,měs. si začal už říkat sám. Dcera na tom byla stejně. Nyní třetí syn, je úplně jiný a přitom má stejnou matku i otce. Nočník jsem mu poprvé ukázala v 10.měs.(ale to ještě neseděl, takže jsem ho tam nedávala často)a odmítal, brečel nechtěl. Nenutila jsem ho, zkusila jsem to opět za měsíc a takhle jsem postupovala až do 18.měs. a pak častěji, ale jakmile viděl nočník začal brečet a to jsem ho nenutila, nebila,nekřičela. Teď je mu 20.měs. snažim se pomalu,ale žádné úspěchy, jen už nebrečí, řekne si sám,ale vteřinu potom co to má v plínce.A to pak ani ke mně nechce, protože mu budu zase říkat, že se to nesmí.Opravdu na něj nekřičim, nemlátim, ani malou výchovnou mu nedám,ale jakmile má v plínce,nechce se ke mně ani přiblížit,abych to nepoznala.Takže opravdu je to na dítěti. A tak někdy doufám, že přijde nádherný den, kdy si z ničeho nic řekne sám a povede se.Ale nebudu čekat věčnost.Třeba si to plánuje jako dárek pro mně pod stromeček.Doufejme, to přeji všem maminkám tohoto věku.
Barbora Sladká,tři děti
  • 
19.5.2008 13:33:27
oprava a ta kamarádka má stejně starou dceru jako jsme my
Barbora Sladká,tři děti
  • 
19.5.2008 13:32:12
mám taky kluka stejného věku taky říká jen pár slov ale mám kamarádku a ta sice neumí chodit na nočník jako my, chdit se naučila taky později než my zato krásně mluví.Každé dítě je jiný
Bea111
21.2.2008 16:30:48
Mili my trenovali drzeni hlavy na gymnastickem mici,polozis mimi na brisko a jemne pohupujes a jak uz tu nekdo psal,opravdu hodne udelalo kojenecke plavani.

Mam doma skoro 10ti mesicniho lenocha,takze me v pravidelnych intervalech taky chytaji strachy jestli je v poradku,pak to vzdycky prejde a pomuze si pocist,ze je vic deti stejne lenivych. My teda necvicime,dle nasi dr. je ok,jen proste hodne liny.Jednou ho videl neurolog pri jinem vysetreni a ten nas hned hnal na rehabilitaci,ale nase dr. vyckava a zatim se vyplaci,vsechno prislo,jen proste pomaleji.Ja ted nedockave vyhlizim kolinkovani a sed,tak jste me uklidnily,ze nekterym se zadari az v roce.Preju vsem hodne sil a hlavne zdrave prcky.:-)
20.2.2008 21:48:29
Já se přidávám,vše co je tu napsáno můj 21měíční syn zvládá.Dcery byly ještě šikovnější.Ale znám děti,které byly pozadu a dnbes mají lepší výsledky ve škole než moje první dcera.Takže nakonec to je jedno,jestli dítě mluví o půl roku později.:-)
gabina a 21mesicni viktorka
  • 
13.10.2007 19:01:59
mame strasne aktivni dceru viktorku.zacali jsme chodit uz v 10 mesicich.tehdy si i uz neco zvatlala,ale samozrejme ji nebylo rozumet.ted ve 21 mesicich uz vyklada basnicky(3 ruzne),sice trosku plete slova ale jde ji to pekne.nektere vyrazy(slova) si trosku upravila.treba jako ryba je byda atd.ale je to sranda ji poslouchat.do schodu chodi sama,ale porad ji opakuji at se pridržuje zabradli.a nikdy nejdu dopredu.kdyby nahodou!snazi se jist sama lzickou a vydlickou.nekdy to neni jen v puse ale i po cele kuchyni.nejak se to ucit musi že?!a plinky?ty uz nemame od 12 mesicu.trvalo to jen 3 dny,a pochopila ze mokre kalhotky a teplacky moc prijemne nejsou.a bylo to!i v noci spinka bez plinecek.jak je jednou nedate tak uz se k nim nevracejte zpet!!!!od te doby se pocurala jen jednou, a to ve dne.je to nase prvni dite, a jsem na ni moc pysna,ze je tak moc sikovna.preji vam vsem hodne radosti s vasemi detmi.zdravi gabina s viktorkou.
Hana, 14 let, 2x20 mesicu
  • 
16.5.2007 12:51:09
mam podobnou zkusonost urcite komplikovanou tim, ze kluci jsou dvojcata.
Malo mluvi, kratke vety ani nahodou.
Dana,dcera 21 měs.
  • 
16.2.2007 11:39:06
Každé dítě je opravdu jiné a nějakému se líbí mít počůranou plenu mezi nožičkami i na dvou letech.Vidím to mezi mojí dcerou a neteří,která je o čtyři měsíce starší a plíny ještě nosí.Sice občas je má sundyný a na nočník chodí,ale na noc a auta (obchodu,atd.)plýny ještě má.Oproti mojí dceři,která nemá plíny od 14 měs. a na noc od 17. měs. Nechci se tím chlubit,ale být maminkou dítěte,které má plíny ve dvou letech bych si s tim hlavu nelámala.jsou přeci jiné věci ve kterých je vaše dítě zase "lepší" než jiné.
 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.