| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nastávající maminky, víte, co je pupečníková krev?

 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]
marina+1
23.3.2011 11:58:03
Takže teoreticky nejlepšího zajištění dosáhneme, když si svou pupečníkovou krev necháme uložit a pokud by se v případě nemoci nehodila, je tu ještě možnost využít světový registr....
Stejně se ale v ČR postupuje tak, že vhodný dárce se hledá napřed a především v rodině pacienta.
U příbuzných je vždy větší pravděpodobnost shody...
  • 
19.10.2010 22:36:40
Dobrý den,také jsme se na to ptali a bylo nám sděleno, že samozřejmě kdyby bylo třeba a krev v bance ještě byla tak ji banka poskytne, ale může se stát že se krev hodí někomu jinému a tudíž ji banka může kdykoli uvolnit pro potřeby jiného pacienta, tudíž by pak uskladněna již nebyla. My jsme si u prvího synka nechali uskladnit pro vlastni potřebu, teď čekáme druhé miminko a já váhám zda to také udělat či dát do centrální banky. Bylo nám ale sděleno, že centrální banka je celosvětová, tudíž ta možnost že krev se bude hodit jinde je o dost vyšší než kdyby to bylo jen u nás,ale na druhou str.kdyby bylo třeba tak každému děcku se budou snažit vyhledat vhodého dárce z celého světa ať pupečníkovou krev jeho maminka darovala nebo ne.
marina+1
5.8.2010 9:39:09
ahoj, zajímalo by mě, jestli když daruji pupečníkovou krev a moje dítě ji později bude potřebovat, nám ji banka pupečníkové krve vydá??
Jinak jsem zatím rozhodnutá spíš pro odběr pro sebe.
2.11.2006 11:34:29
Lucie,
bereš toho hořčíku dost? V těhotenství je spotřeba největší, až 500 mg.
Kamarádkám doktor říkal, ať horčík před porodem už neberou, ale já ho třeba musela brát až do konce, jinak mě v noci chytaly do lýtek hrozně hnusné křeče.
Janka
lucie 29 tt
  • 
1.11.2006 12:19:01
Holky díky, tak si myslím, že to sním potáhnu až do porodu, nedá se nic dělat. Ten Diazepam už jsem konzultovala v různých poradnách a všichni dr. měli stejný názor, užívat pouze nárazově, ne dlouhodobě jak mi to ordinuje můj lékař. Magnezium taky beru, ale to mi moc nepomáhá, mám ty šumivé tablety, ale prý existují i jiné léky na tvrdnutí břicha. Teď je to různé tvrdne mi něky 10x, jiný den třeba i 30-40x za den. Mám strach z předčasného porodu, protože můj gyndoš něco zanedbá. No uvidíme jak se s ním v pondělí domluvím.
  • 
1.11.2006 10:16:34
Lucko, kdyz je vsechno v poradku, v Praze se prechazi od gynekologa do porodnice cca 36. tyden. Ja jednou presla v 36. tydnu a jednou skoro az v 38., byli jsme na chalupe:) a do Prahy daleko.
A ten Diazepan bych zkonzultovala s nekym jinym. Nevim, jake mas presne problemy, ale ja se snazila behem tehu a kojeni nebrat vubec nic. Radeji si nekam napis, zavolej apod., doktora nenastvi, at je u porodu v pohode, ale nenechavej se jen tak odbyt! Jde prece o Tvoje miminko! Treba je to v poradku, zkusilas treba magnesium? To je pry proti tvrdnuti briska. Papa.
Jana
  • 
1.11.2006 9:56:16
ahoj lucie, já jsem ke svý gynekoložce chodila až do konce porodu. Do nemocnice jsem jezdila jenom na CTG ozvy plodu /doufám že se to nějak tak jmenovalo/, ale na kontroly jsem chodila k ní. Nevím možná že je to v každym městě jinak, já jsem s tou mojí doktorkou taky nebyla moc spokojená, ale musela jsem to nějak překousnout u nás je problém přejít k jinému doktorovi maj plno takže mám smůlu.
lucie 29 tt
  • 
1.11.2006 9:28:15
Ahoj holky, chci se zeptat, od kterého týdne těhotenství se chodí na gyndu do porodnice. Někde jsem četla, že jak mě pošle můj gyndoš na mateřskou, tak že už pak budu docházet na kontroly do nemocnice, kde budu rodit. Je to pravda, i když můj doktor pracuje ve své ordinaci i v porodnici? Budu chodit potom taky k němu?
Jde mi hlavně o to, že se ho chci nějak šetrně zbavit, vůbec si nerozumíme, neposlouchá co mu říkám, jede si jen podle svých tabulek a jak mám problém, tak ho řeší až mu to preskripce dovolí. Strašně šetří, neudělá vůbec nic navíc. A taky si myslím, že je blb. Dost mi tvrdne břicho a on už mi 2 měsíc předepisuje Diazepam 5mg. Četla jsem, že způsobuje závislost plodu a po porodu může mít mimi problémy s dýcháním, tak jsem ho přestala brát, ale nemůžu to dr. říct, protože by se urazil, že mu do toho kecám. Jsem z něj zoufalá, ale nechci od něj odejít před porodem, protože se může stát, že mě bude rodit a nebude na mě hodný. Poraďte co dělat? A hlavně kdy se ho zbavím? Díky
Anika
  • 
31.10.2006 23:01:30
co to je, kam se to dalo? doufám že správně.. omlouvám se za trojí příspěvek:o(
Anika
  • 
31.10.2006 23:00:32
jo, a kolik taková sranda stojí, hm? já jsem někde zachytila, že docela dost! takže třeba my bysme na to při nejlepší vůli neměli...
 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.