| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Společně v práci i v ložnici

 Příspěvky 17 z 7 
Elíláma
13.3.2011 8:47:16
Já se totiž domnívám, že z každé odborné práce by měla vyplývat osobní zkušenost autora s danou situací.

To mi přijde vtipné, dělala jsem se schizofrenikama, klinika i výzkum, měla jsem si dát nějaké drogy, abych měla s psychózou vlastní zkušenost? No a pak jsem dělala diplomku na téma kognitivní deficit u depresivní poruchy, měla jsem si řezat žíly?

Nedej bože, kdybych psala o úmrtnosti, to bych měla psát ze záhrobí? ~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
Mata_
10.3.2011 22:26:27
No nevím. Nejprve jsem pro manžela pracovala, vztah přerostl. Ještě před svatbou jsem zjistila, že takhle to nepůjde. Prostě oddělit práci a soukromý život se nedařilo. Po 11 letech manželství se stále dokážeme pěkně pohádat nad věcmi z našeho oboru. A to spolu nepracujeme. Ale třeba při práci na chalupě si skvěle rozumíme. Ale každý je jiný a někomu to může fungovat, mně to zní jako neskutečná pohádka.
Žžena
10.3.2011 13:46:02
pracovali vesměs spolu, až dítě povyroste nebo budem mít hlídání, tak snad budem zas.
Každopádně je to prostě o konkrétních podmínkách, něco jiného jsou manželé, co se přeřvávají při telefonování v jednom společném kanclu.
Žžena
10.3.2011 13:44:38
Jednak jde o osobní zkušenost a jednak o předmět podnikání a o to, jaké spektrum prací to obnáší.
My s manželem společně podnikáme, dokonce doma, ale čas společně strávený je mi stále vzácný, protože s dítětem se naše spektrum prací více polarizovalo tak, že já dělám administrativu a papírování doma (což se s péčí o dítě skloubit dá bez větších problémů) a manžel tu ruční práci venku (která se s dítětem skloubit nedá, protože junior působí dost destruktivně). Takže jsme sice celé dny doma, ale vidíme se na snídani, oběd a svačinu a pak večer, protože já s PC a papíry nemohu být v prostředí kde pracuje manžel a on nemůže to co dělá dělat v domě kde jsem já s PC. Dokud nebylo dítě, tak jsme
Bumbi&05,08,10
10.3.2011 10:10:21
já jsem se doma musela naučit pracovat, trvalo mi to dost dlouho. Teď už to dělám 5 let a je to čím dál tím lepší, a co mi přijde nejvíc super, že neztrácím čas cestou do zaměstnání a když pracuju, pere se prádlo či vaří jídlo a tak vlastně pracuju i dělám domácí práce zaráz ~R^~3~
Ecim
9.3.2011 10:18:03
Patřím k tomu typu lidí, kteří nutně potřebují oddělovat pracovní a soukromý život. Nemohla a nechtěla bych pracovat ani s manželem, ani s jiným rodinným příslušníkem, dokonce ani s přáteli. Dokonce bych dlouhodobě nemohla pracovat ani doma V obecné rovině na společném podnikání partnerů nic špatného nevidím, ale mně osobně by to hrubě nevyhovovalo.
pearl
9.3.2011 9:43:36
Miluju tyhle články s univerzálními návody.

Nějak mi tam chybí, jestli autorka má s tímto nějaké zkušenosti. Pracuje s partnerem dohromady? Mají pracovní prostory v domě/bytě, kde bydlí? Já se totiž domnívám, že z každé odborné práce by měla vyplývat osobní zkušenost autora s danou situací.

Každý je přece jiný. Já s manželem pracuju pohromadě už víc než 6 let. Nejdřív v zam. poměru - on šéf, já podřízená. Přitom jsme spolu bydleli. Byli jsme spolu opravdu 24 hodin denně - bez problémů.
Teď společně podnikáme, pracovní prostory máme v našem domě. Máme společnou pracovnu. Jsme spolu 24 hodin a bez problémů.
Řešíme to, co je právě třeba - práci i soukromý život. Je tedy pravda, že zaměstnance nemáme. Když jsme byli zaměstnaní, tak jsme samozřejmě v práci soukromé věci neřešili a chovali se "vhodně", to je jasné.

Zatím ani jeden z nás nemá pocit, že by potřeboval být sám, žádná ponorka, ani hádky.

Na druhou stranu znám lidi, kteří by se samou láskou "sežrali". Ale kdyby spolu měli být 24 hodin denně, tak se sežerou zaživa nebo půjdou od sebe. Kolikrát říkají - "jsem rád/a, že je ten druhý/druhá pryč, aspoň mám klid." Dřív mi takových párů bylo líto, že se snad ani nemohou milovat. Ale naučila jsem se, že tomu tak není.

A tak, každému, co jeho jest:-)
 Příspěvky 17 z 7 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.