| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 15 měsíců

 Příspěvky 110 z 79 [Dalších 69 >>]
babika
  • 
24.6.2014 8:18:21
Náš anděl spí jak se mu chce..Ale někdy se vzbudí i v půl druhé, hodinu si hlučně žvatlá a pak usne. Ale spaní do sedmé hodiny je svátkem. Budíček v půl páté ukončíme teplím mlíčkem a pak chrupká až do osmé. Ale tohle se vše urovná, chce to čas~o~
8.1.2011 21:12:42
Syn Vítek má 13 měsíců,chodí od 10tého měsíce a protože je stále kojen,neumí pít z flašky s cumlem . Pije z "nebryndajícího" hrníčku ,někdy i ze sklínky s brčkem ,nebo zkouší klasiku-hrníček. Bryndá:-)) Nají se sám vidličkou bez problému,neumí ale lžičkou,to pak sice nabere,ale do pusy až nedonese.
Slova? Noo,táta,táák,tik tak,napodobuje koně mlaskáním,krávu bučením,řekne "na" -to když něco podává,ale i když něco chce.Když má hlad,ukáže na lednici,kráječ na chleba,či na sporák. Rozliší snídani (kráječ) Oběd (sporák) a svyčina (jogurt z lednice..a pod.) Řekne si i o pití,ukáže na konvici.
Schody jej zajímají a zkouší je vylézt schůdek po schůdku,drží se zábradlí.
Je společenský,ostatní rád hladí (opravdu pohladí,žádné škudlení) Bojí se hlubších hlasů.Miluje zcířátka,piští radostí když vidí psy,kočky..a pod.Jak živě,tak i v telce či na obrázku.
Rád odnáší věci do koše odpadkového,ale i prádelního. Plní i pračku,vyprazdňuje ji po vyprání.Podá o co ho požádám. Jooo a občas vyhodí prázdný kelímek od jogurtu i se lžičkou :-))
22.7.2010 21:30:02
Ahojda,taky mame Kacenka stejne starou jako je vase. S hrnicku se sama nenapije,kdyz se ji podrzi,tak ano,jinak to je spise nastroj na delani bordelu. Sama sice ji,ale mnozstvi jidla co skonci v papule je zanedbatelne,preci jenom podlaha to jisti. Po schodech vyleze bravurne,cokoliv co se tyka pohybu a premisteni se kamkoliv ji nedela problem. Mazliva je taky presne kdyz je pobliz nekdo cizy a kdyz je hubovana,ale to ji netrpim. Kdyz neco provede a vyhubuji ji,tak ji urcite nebudu chovat a konejsit vztek. A co do obsahu jejiho slovniku,na jednicku umi nene,kuk,tata,mama a zbytek je jeji hatmatilka. Neresim to,jeste je mala,vsechny+deti+se+naucily+mluvit,jist+samotne+a+oblekat+se,nekdo+driv+a+nekdo+pozdeji.+Ovsem+prijde+mi+extremne+vztekla,ale+treba+bych+se+divila+a+jsou+vetsi+vzteklouni:-D
  • 
31.1.2009 14:05:32
naše holčička je taky mazlivá a jak je to tulen tulivý.a kvítko s čertovy zahrádky je raubíř.a moji synovci to samé.podle mě záleží na osobnosti clovíčka a taky na okolí.
25.8.2008 10:36:38
Ahoj děvčata,
tak my jsme na tom také podobně - a ještě o něco hůře :-(( Tedy s tím chozením (malé bude teď 16 měsíců), chodí zásadně pouze s držením za ruce, sama odmítá - jakmile jí nechci dát obě ruce začne se vztekat - klesne na všechny čtyři a "odchází" po čtyřech.
O tom, že by se krmila sama lžičkou nemůže být ani řeč a s mluvením ... nooo pár slovíček...
Tak nevím - začínám být zoufalá a přemýšlím zda to chození nezačít někde řešit s odborníkem...
Jana a Lukášek
  • 
6.6.2008 22:15:38
Tak takhle to vypadá i u nás.Je to zlatíčko s růžkama, které nás schválně ještě provokuje. Všechny příručky jsou na nic, každé děcko je jiné a jinak se chová.Mějte se hezky Jana a Lukášek
4.6.2008 13:10:07
Mě spíš rozesmutnilo těch 20 slov.Naše malá umí tak maximálně ne a táta.A napodobovat zvuky zvířat??to ani omylem.Ale smát se umí krásně,to se jí musí nechat.Mám se teda děsit,že ještě nemluví??Ptám se jak prvorodička a přitom už je to třetí dítě.Ale s tím hrnkem je to podobné.A nakrmit se lžičkou,to taky neznáme.:-D
mamka, syn 11 měs.
  • 
1.12.2007 23:33:07
Můj 11 měsíční syn pije z hrnku pěkně sám (nebryndá, neháže s ním, ...)
janina
  • 
17.10.2007 14:59:25
Mám 15měsíčního syna Vítka. PRo mě je velice šikovný kluk ale bohužel nemluví občas řekne tátá někdy i Dáda jeho starší bratr máma jen když se hodně zlobí jinak nic.Chodí sám spíše lítá staví kostky sám se nenají .Lžičku až teprve ted vzal dobrovolně do ruky tak si myslím že se to brzy naučí. Jediné co mě trápí je ta řeč mám strach aby se rozmluvil poradíte něco. Díky
Radka, Honzík 15 měsíců
  • 
14.10.2007 11:19:33
Ahoj, chce to trpělivost. Nám vyrostl první zub ve 14 měsících. A teď už se to rozjelo. Bude mít brzy zuby 3. Chápu ten divný pocit, když máme bezzubé dítě. Nejhorší je, že nemůže nic pokousat a jídlo děsně dlouho trvá.
vydržet!
Radka
 Příspěvky 110 z 79 [Dalších 69 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.