| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme adoptovali Conana Ničitele

 Příspěvky 18 z 8 
Zdenka
  • 
1.2.2010 15:33:42
Dobrý den
Potřebovala bych radu a hlavně si s někým popovídat o tom jak si adoptovat dítě. S přítelem už o tom delší dobu uvažujeme a stále to doma probíráme. A došli jsme k závěru, že se do adopce pustíme at to stojí co to stojí. A já jsem se rozhodla, že než něco podnikneme tak se budu informovat. Našla jsem spoustu informaci ale potřebovala bych si s někým promluvit, s někým kdo si adopci prožil na vlastní kůži. Mohli by jste být někdo tak hodný a ozvat se mi na e-mail? zzdenkkaa@seznam.cz
Předem vám moc děkuji Zdenka
  • 
8.12.2001 7:25:53
Ahoj Marti,
teprve ted jsem se po dlouhych mesicich dostala k Rodine, takze nevim, jak jste na tom ted. Ale pokud stale jeste cekate v te dlouhe oficialni fronte, tak nejlepsi bude kontaktovat Fond ohrozenych deti - p. Tomkovou - tel. 02/24236655, 24221137. Ta Vam nejlepe poradi, jak a co dal.
Je super, ze zacinate v te same dobe jako jsme zacali my s manzelem.
Drzim palecky a pokud budete mit chut hodit rec pres mail, zapsala jsem svoji mail adresu.
Pa, krasne svatky a jezisek at prinese hlavne kupu zdravi.
Bara
  • 
3.6.2001 22:11:57
Ahoj,
právě jsem shlédla tvé stránky a ani nevíš jak mi dodali odvahu. Je mi 22let manželovi 23. V předloňském roce jsme si podali žádost o PP. Dokonce po prvním neuspěšném kontaktu se s námi i začali bavit. Dopadlo to tak, že jsme dostali roční odklad s tím, že jsme ještě moc mladí. No dobře. Vsoučasné době jseme absolvovali psychologické testy s tím, že nám pan psycholog řekl,že nás zařadí do databáze uchazečů. Na úředně potvrzení dopis čekáme už měsíc.. Chtěla jsem tě poprosit jestli nevíš jak bychom si mohli k dítěti dopomoci sami. Jestliže úřadu trvá měsíc poslat dopis co potom najít dítě. Ve svém dotazníku právě nejvíce uvítáme mimozemšťana takže nepatříme mezi ty náročné žadatele.Sami máme vlastní tříletou holčičku takže hledáme dítě kolem dvou let. Nevíš jestli existuje nějaký " seznam"dětí určených k PP? Snad FOD? Bylo nám bylo řečeno, že musíme absolvovat ještě jakési víkendové semináře- což je podle psychologa "jen formalita". Bohužel nejbližsí tato formalita se koná příští rok... Díky za pomoc Marta a Hugo
  • 
21.11.2000 13:57:18
V listopadu 89,týden po revoluci, jsem skončila poslední pokus o porod zdravého a hlavně živoucího vlastního dítěte. Bohužel opět neúspěšně, a tak jsme si já a můj muž Klouzek řekli, že jsme za novou svobodu,danou změnou režimu už zaplatili a musíme naši touhu po rodině vyřešit "jinak". Podali jsme žádost o adopci a prošli celým tím martyriem, které v našem případě a s praxí našeho Okresního úřadu trvalo přesně šest let. 27.11.1995 jsme poprvé drželi v náručí našeho syna.Pro nás oba to byl první člověk bez jména kterého jsme kdy potkali. Stal se zosobněním naší vzájemné lásky, a to, že jsme mu sami dali jméno, ten fakt ještě více podpořilo. Nikdy jsme nezapochybovali, ani předtím ani potom, o správnosti našeho jednání.Jsme šťastná rodina, ve které každý její člen má svoje plnoprávné postavení. Chci popřát všem, kteří si nejsou jisti, že by podobnou situaci zvládli, nebo si ji dokonce nedovedou vůbec představit, aby v sobě našli podobnou sílu jako my a taky aby se dokázali zbavit všech pochyb ať už o sobě, nebo těch druhých. Vytrvejte, stojí to za to čekání. Obrňte se trpělivostí s úředními postupy a neochotou některých za papírem vidět člověka jeho osud ! Odměnou Vám bude spousta krásných radostí i starostí.
Příští týden jedeme jako každý rok, do Dětského Centra Veská, pozdravit sestřičky a paní primářku a podívat se na Markovu postýlku. Určitě se to neobejde bez pár slzí a trochy nostalgie, ale ten príma pocit vevnitř, že už nejsme jen my dva, naštěstí zůstane. A to už to je pět let. Držím palce všem svým následovníkům, Vaše Eva
Bara, Martinka
  • 
30.8.2000 12:26:32
Ahoj Mariko, to je super, to je skvělé, že se najdou lidičky stejné krevní skupiny jako my. Gratuluji k úspěšnému překonání úředního šimla a teď už Vám nic nebrání obrátit se na Fond ohrožených dětí - ti mají v evidenci spoustu tzv. neumístitelných dětí a určitě Vám pomohou. Kontakt: 02/260050 nebo 02/24236655 - p. Tomková. Klidně řekni, že máš kontakt od Jungerových - zná nás osobně i s Martinkou. Ani nevíš, jak jsi mi prosvětlila ten dnešní den touto zprávičkou.
Mariko, držím všechny palce, ať se Vám brzy "narodí" takový čertový Conan Ničitel jako nám. Kdybys cokoliv potřebovala - radu, pomoc, útěchu apod., tak se ozvi přes Rodinu nebo na FODu mají na nás všechny možné kontakty, vč. adres a telefonů.
Držím palce Bára
  • 
29.8.2000 12:17:07
Milá Báro, gratuluji Ti k tvé Martince a přeji všechno dobré. Obracím se na Tebe spíš asi pro radu. V srpnu loňského roku jsme poprvé kontaktovali sociální úřady se žádostí o adopci. Taky je nám jedno jestli to dítě bude zelené , šikmooké atd.... , máme rozšíření i na dvojčata, eventuálně sourozence. V červnu letošního roku jsme "úspěšně ukončili"vstupné pohovory a obdrželi oficiální zprávu z Min.soc. věcí že jsme vhodní uchazeči - rodiče a že nás evidujou. Bylo to náročné a vím, že kdybychom se osobně neangažovali a "nebombardovali" telefonama odpovědné lidi, čekali bychom na ukončení vstupních pohovorů snad ještě teď. Docela mě zaujala tvoje zmínka o FOD. Mohla bys mi dát nějaký kontakt ? Jsou tyto úřady nějak propojeny - abychom nemusely znova cokoliv absolvovat ? Díky za odpověď. Marika
  • 
1.8.2000 13:57:48
Přeji hodně sluníčka do společného života - ty, manžel, dcera, aby jste se nenechali odradit žádným mrakem na obloze a podotýkám, že svého času jsme říkali našim holkám demoliční četa. Naštěstí už trochu povyrostly.

Z tvého článku cítím lásku k dítěti a to je hlavní. Nezáleží zda je dítě bílé, černé nebo fialové. Zda jste příliš mladí či příliš staří.

Ještě jednou držím palce do společného života.

Jana
  • 
26.7.2000 9:42:13
Báro, chci ti říct, že vaše snaha a zralost pohledu na dítě, i když biologicky vlastní nemáte, je obdivuhodná.
Fond ohrožených dětí, pokud to dobře sleduji je tak trochu v napjatém vztahu s vládními institucemi, které k němu někdy přistupují jako k rivalovi. Přitom kolik tzv. neumístitelných dětí ať už kvůli zdravotnímu nebo rasovému handicapu díky FOD nalezne rodinu.
Napadá mne, jestli počáteční odmítavá reakce úřadů vůči vám není účelová: odmítnou vás, jako mladí a "nezralí" nemáte šanci dostat "odpovídající" dítě (tím myslím toho modrookého blonďáčka s IQ 150) a tak vám nezbyde obrátit se na FOD, díky němuž můžete celkem rychle získat "problematicky umístitelné dítě".
Docela se mi zdá, že úřední šiml někdy funguje jako trh práce: v 25 jsi moc mladá a nezralá na osvojení dítěte, o deset let později jsi už na to moc stará.
Ještě jednou díky a přeji Martince a vám mnoho zdraví a rodinného štěstí.
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.