| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mami, úča si na mě zasedla!

 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]
Kamila
  • 
13.5.2011 13:25:15
Dobrý den,momentálně řeším případ mého syna šikanovaného ze strany učitele.Syn má diagnostikovanou LMD,má problémy s učením ,které řeším i soukromým doučováním.Nicméně i přes tyto opatření se situace na škole nadále horšila.Proto jsem se obrátila na PPP.Synovi byla doporučen IVP,podotýkám že jsem se vždy snazila s kantory komunikovat.V PPP jsme se se spec.pedagogem domluvili na spolupráci.Toho dne kdy jsme tam měli jít z mého syna vyhrklo, proč tam jde ,že ona říkala ,že je mu integrace na nic,že se stejně nic nenaučí a škola s tím má zbytečné papírování.Na můj dotaz mi nechtěl absolutně říct,kdo mu to řekl,že si to již nepamatuje.Nakonec jsem zavolala pár rodičům synovyvých spolužáků a nestačila jsem se divit,v té chvíli by se ve mně krve nedořezali.Děti začaly rodičům vykládat,že dotyčná kantorka častuje syna vulgarismy a frázemi typu (magore,blbečku,blbče.Kdyby nebyla povinná školní docházka tak bys tady neměl co dělat,zase to máš špatně blbečku,jednomu spolužákovi řekla ,co se bavíš s tím blbečkem chceš taky propadnout?),atd ...mohla bych pokračovat.Momentálně čekám na návrat ředitele školy kde podávám stížnost a doufám ,že takový kantor(výchovný poradce) na školách skončí.Všude se jen řeší šikana ze stran dětí,ale co dělat když šikanující je učitel.Kamila
23.2.2011 10:53:32
Já jsem asi byla takovej ťunťa, že jsem to asi ani v sobě neřešila a netrápilo mě to (naštěstí), teď v dospělosti jsem z toho spíš v šoku, když si vzpomenu, co jsem snesla. Mamce jsem to taky vyprávěla až teď, nechápe, proč jsem tenkrát nic neřekla.
23.2.2011 10:51:31
Podepisovali, ale vždycky jen prokroutili oči a řekli si, jaká je to zase blbost. Já jsem si na nic nestěžovala, tak neřešili. Teď už vím, že je to mělo trknout, každý den poznámka, to něco není v pořádku, ale netrklo.
Christee
21.2.2011 14:29:42
No, to co se odehrálo u mojí dcery, bylo v páté třídě a řešilo se to u zástupkyně ředitelky školy. Paní učitelka se de facto přiznala, protože se za ty výroky směrem k mojí dceři omluvila. Řešilo se to tam pak ještě jako šikana ve třídě a byla prokázána nezávislou psychologickou krizovou intevencí ve třídě, ale my byli rádi, že jsme se jí zbavili (dcera přešla na druhý stupeň) a dál to neřešili - a na to ona asi hřeší.
Ronja
  • 
21.2.2011 13:43:55
Taková (nepodařilo se mi bohužel nalézt publikovatelnej eufemismus) nemá ve školství a vůbec v jakýkoli práci s lidma co dělat.
Ronja
  • 
21.2.2011 13:41:02
To nevím, ale i pokud jo, tak poměrně blbě dokazovatelnej, ne? Prvňáčci jako svědci? psychosomatický obtíže jako důkazní materiál? Neumím si představit tu realizaci... Možná formou opakovanejch stížností řediteli školy by s tím šlo něco dělat...
Markéta s párkem
  • 
21.2.2011 12:50:25
Dyť ty poznámky museli rodiče podepisovat, ne?
20.2.2011 19:45:27
Také jsem to zažila, ve 3. a 4. třídě jsme měli třídní učitelku, která mne neměla ráda až tak, že mi otloukala hlavu o lavici (když jsem nemohla najít Vltavu) nebo mi opakovaně šlapala na nohy, když jsem je vystrčila příliš (seděla jsem v první lavici). Neustále mě nechávala stát vedle lavice, až jsem jednou omdlela. Denně jsem od ní nosila poznámku za nějakou blbost (například za to, že jsem šla domů zkratkou přes kopec a ne spravně po silnici). Jenže já byla tenkrát takový troubík, že jsem doma nic neřekla.~8~
Christee
20.2.2011 15:54:47
Není podobné chování paní učitelky ale už žalovatelné jako "podněcování k šikaně"? Ptám se proto, že jsme zažili něco podobného a paní učitelka teď dusí další malé prvňáčky. Nás zachránil až přechod na druhý stupeň a změna třídní učitelky.~8~
lklasinka
17.2.2011 18:19:51
Já jsem si na základce užila své psycho, učitelé byli v pohodě, ale ředitelka nenáviděla naše rodiče ( byli vzdělanější než ona) a tak mi v osmičce zavařila natolik, že jsem se dostala jenom na učiliště. Ani netuší jak mi tím pomohla, potkala jsem tam opravdové pedagogy s velkým P. Po roce jsem přešla bez problémů na střední a pak na VOŠ, ale s učiteli z učiliště se vídám do teď. ( navíc si umím ušít co potřebuji~z~)
Malý má teď v první třídě naprosto dokonalou paní učitelku, takovou tu klasickou co hraje na housle a je hodná, tak jsem strašně šťastná, že jsem se odhodlala ho dát do školy jinam než je stále ještě zmíněná madam ředitelka.
 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.