| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak mluvit o tom, že nemůžu mít děti?

 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]
13.2.2011 23:53:54
Já také na mimi čekala nějaký čas. Nám naštěstí pomohlo jen hormonální nakopnutí vaječníků a bylo to. Také mně v práci za zády tvrdili - tedy spíš tvrdily - že jsem byla na umělým atp. Nějak dámy nechápaly, že ač jsem s otěhotněním měla problémy, tak se nakonec zdařilo přirozeně. To mi bylo 35, když jsem otěhotněla i porodila. Po dvou letech jsme chtěli druhé. Zkoušeli jsme to přirozeně a nic. Pak kolem třetích narozenin naší dcery jsem prošla IVF, ale neúspěšně.
S mužem a dcerkou jsme vyrazili následně na dovolenou do Egypta. Nevím, co víc zapůsobilo, zda hormony před IVF či vypnutí hlavy a smiřování se s faktem, že další mimi asi nebude nebo příjemné usmiřování po velké hádce s mužem - ale zkrátka domů jsme se vrátili s fazolkou v bříšku. V září se nám narodil krásný chlapeček.~p~
Takže to nevzdávej. Za měsíc mi bude 40, ale přesto se cítím v pohodě a plná sil. (I přes nedávné neštovice obou dětí i přes současnou angínu holčičky.) ~;)
Hanka 75
8.2.2011 10:43:29
to si bohužel nemůžeš být za všechny jistá, že byste to všechny respektovaly a byly taktní. že někdo nedá radu, nebude vyprávět svůj životní příběh pro povzbuzení zrovna, když na to zaplaťpánbůh nemyslíš... já se s netaktností setkala a také s tím, že mě zraňovali i jen dobré úmysly a (bylo to výjimečně) ale reagovala jsem i nepřiměřeně. takže tomuhle se tím vyhneš. já bych na jejím místě asi i řekla, že děti bych chtěla, ale nedaří se, kdybych si tím byla jistá, že bude pokoj. nicméně já to též skoro nikomu než asi dvěma kamarádkám a blízké příbuzné nepřiznala a dobře vím, že jsem se tím vyvarovala zbytečné psych. zátěže, že takhle to bylo pro nás nejlepší. když se narodilo např. kamarádce miminko, pogratulovala jsem, učinila slušnosti zadost, ale třeba jsem už neměla na to jet na návtěvu. kdo nezažil nepochopí, že po nevydařeném pokusu na to nemáte sílu a chut, nemáte sílu a chut to s nikým cizím sdílet... že vám ubližuje i cizí dobrá snaha o povzbuzení a pro mne naprosto nejhorší byli lidé, kteří chrlili hned spoustu rad (to jsou ti, kteří stejně neslyší, že vám tenaten čaj nepomůže :-)
Hanka 75
8.2.2011 10:32:39
no tak to je super :-)
Hanka 75
8.2.2011 10:30:47
teda Adnes, ty jsi byla plná štěstí a ona plná neštěstí a ty dvě věci spolu souvisí. To je škoda, že ses neovládla, no už se stalo.
Hanka 75
8.2.2011 10:26:13
no neřekla bych, že děti jen zatím nechce. to by asi nebyl problém to říct. myslím, že chce a pobyt s dětmi ji nějak zraňuje a reaguje ne iedálně pro okolí, totiž moc se mi nelíbí schazovat proházky s dětmi. já bych řekla, že děkuji, ale že se mi nechce na podobné akce a jakékoli další pídění z druhé strany bych poažovala za netaktní. jenže možná má s netaktností už svoje zkušenosti a tak reaguje takto.
ekita
3.2.2011 1:10:11
Terinko,
přesně mě je 37 a už 6 let chci druhé, bezuspěšně , ale ještě to nevzdávám:-) Ale otázky typu když jsem ještě neměla malou tak jsem nemohla ani projít kolem těhotné aniž by mi to nebylo líto a pak doma nebrečela. Ale kdo nezažil nepochopí, a to nepočítám všechny ty pokusy , léky bolesti atd atd.čili řeči typu měla by nám to říct alespon jednou větou mi fakt vadí, ,vůbec nevědí , že to nejde říct protože pořád doufáš, že se to povede a nechceš se o to bavit vůbec, ale holt toto , jako všechny jiné špatné zprávy lidi odjakživa přitahuje. No co se dá dělat budem si držet palečky vzájemně. Takže všem chtícím po miminku přeju hodně zdaru!!!!!
ALL
2.2.2011 22:53:30
S tím naprosto souhlasím, když není jasný důvod, vlastně tu není to jednoznačné "nikdy" - a to je zničující. Protože: co kdyby přeci jen...
ALL
2.2.2011 22:51:18
Jo jo, pro mne byl důležitý krok, když jsem se konečně dokázala malého oblečení zbavovat...
Haaribo
31.1.2011 20:17:29
Milko, víš, ono se nadarmo neříká, že člověk nemá soudit toho druhého, pokud nestojí na jeho místě...

Tohle si musíš prožít a pak někomu radit. Ona to není žádná sranda! Nejdřív se pereš s myšlenkou ty sama, pak se musí překonat bariéra mezi partnery a pak je tady rodina a okolí. A můžu ti říct, že i zmínka o čemkoli ohledně dětí, může ukrutně zranit a dlouho bolet.

Máš pravdu, nic na tom není, tak proč to neříct, ale každý prostě nemá náladu se konkrétně s tímhle hodně intimním problémem někomu svěřovat. A navíc... pokud už někomu řekneš, že ten problém tady je, VŽDYCKY se najde x lidí, kteří tě začnou zpovídat a tahat z tebe podrobnější info.

No, my s tím dlouho bojovali. Nechodím na srazy ze škol, nechodím ani na pracovní "dýchánky" kolegyň s dětmi, protože tam prostě jsem out. S manželem jsme po letech došli k závěru, resp. já ho přemluvila, aby to naopak každému hned řekl, pokud se začnou lidi ptát. A jeto tak, jsou ti, kteří se už dál neptají a pak ti, kteří začnou šťourat...

A za mě musím říct, že bych radši znala příčinu tohoto problému, vědět, že to prostě nepůjde a proč, než do nekonečna zkoušet každý měsíc psychiku a tajně doufat, že tentokrát to možná vyjde...
Dana + Anetka 2roky
  • 
31.1.2011 10:46:51
Nemůžete darovat vajíčka konkrétní ženě ani je od konkrétní ženy přijmout. Pokud má žena problém s vlastními vajíčky, může je za specifických podmínek získat v centru asistované reprodukce, ale od anonymní dárkyně. Za takové procedury se běžně platí v rosahu 15-65tis, záleží na konkrétním postupu, hormonální podpoře, počtu oplodněných cizích vajíček atd. Podrobnosti si můžete zjistit u každého konkrétního CARu.
 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.