| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Učitelka musí o své práci i o dětech přemýšlet

 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]
Dana + 1 dcera (25m)
  • 
7.12.2010 1:38:13
Musím souhlasit s pasáží, že po několika letech pobytu doma už to matkám "leze na nervy" :-D a nevědí, jak dítko doma zabavit.
Miluju svou dceru a udělala bych pro ní cokoli, aby z ní vyrostl samostatný a chytrý človíček, ale já už prostě horko-těžko sbírám nápady a energii na vymýšlení denno-denní zábavy a impulzů pro její vývoj. Prostě už často nevím :-(
Malá plynule mluví, umí se oblékat i svlékat, obout bačkůrky, říká spoustu básniček, snaží se zpívat, malujeme, kreslíme, modelujeme, skládáme kostky, puzzle, lego, hrajeme imaginární hry s panenkami a plyšáky, pomáhá mi doma s chodem domácnosti (nandat prádlo do pračky, uklidit příbory z myčky, uvařit ráno čaj apod...) poslední dobou ale říká: mami, pojď dělat něco jiného... nebylo by jí v jesličkách líp? Přeci jen doufám, že jsou tam na to studované sestry-učitelky, které ví co a jak a kdy dítě učit-motivovat...
Lena
  • 
6.12.2010 20:49:35
Ja k takovym rodicum nepatrim. Muj syn je ve skolce pouze dopoledne. Nechtela jsem vzit praci na cely uvazek, protoze jsem si neprala, aby tam byl cely den. Podarilo se mi najit praci na zkraceny uvazek. Nikdy jsem neposlala nemocnyho kluka do skolky. Kamaradky byly na materske rady, ja taky (doma jsem byla 8 let). Mozna mely stesti, ze jsem tvorivy a aktivni typ:-).Ne vsecnhy matky jsou na MD otravene, delaji to pro dobro deti.
Terka
  • 
6.12.2010 20:28:24
Jako učitelku mě také neustále překvapuje, jak se tento mýtus drží. Udělala jsem tu zkušenost, že většina dětí, které rodiče posílají do naší školky evidentně nemocné (zánět spojivek - červené, ulepené oči, horečka, úporný kašel aj.), které tam jsou od sedmi třeba až do půl páté, kdy se zavírá, tráví ve školce každý den i o prázdninovém provozu dlouho do odpoledne - to jsou děti rodičů, z nichž jeden je buď nezaměstnaný, nebo je matka na MD či RD. Měla bych pochopení pro to, že oba zaměstnaní rodiče vedou do třídy i nemocné dítě, ale je to přesně naopak - většina z nich si to dokáže nějak zařídit a dítě s nemocí se léčí doma, často jsou tzv. vychovanější (tedy samostatní v návycích, spolupracující aj.). Mám pocit, a pár nechtěně vyslechnutých rozhovorů matek mi to potvrzuje, že po určité době výhradního pobytu doma to matkám "leze na nervy", upadá domácí režim, požadavky na dítě, snaha se mu smysluplně věnovat ("Už aby školka měla zas otevřeno, vůbec nevím, co s ním mám doma dělat, pořád mě jenom rozčiluje a musím si hrát"). Pracující rodiče jsou v tomto směru na tom daleko líp.

Nenárokuji si patent na pravdu, toto jsou pouze mé zkušenosti z jedné (velké) MŠ.
6.12.2010 15:52:39
Souhlasím s Ivčou, moje kamarádka žije v Itálii, má dvě dcery po třech letech, obě šly do školky od 10 měsíců a každá je úplně jiná. Je po rodičích, po tom co zdědila a chovají se tak, jak to vidí doma. Nejsou naštvané na celý svět, jenom proto, že se nedrželi máminy sukně do tří let. Nepřijde jim divné, že byly tak brzo v kolektivu, protože je to normální. Maminka dostane jednorázovou dávku po porodu a je to všechno. Je to tam normální věc a můžu říct, že jsem tam byla několikrát a bylo tam málo naštvaných lidí.

A Leno to že naštvaní lidé jsou ze starší generace není pravda, znám případy takové i takové a ze všechn generací a z různých sociálních skupin.
My můžeme být rádi v ČR, že ještě máme takový sociální systém jaký máme a umožní nám být tři roky doma. Nemyslím si, že to bude trvat dlouho.

Já sama jsem u prvního dítěte šla pracovat v jeho dvou letech a u druhého budu pracovat prakticky nepřetržitě, na čtyři hodiny denně budu mít chůvu a věřím tomu, že moje miminko strádat nebude, protože čas, který mu budu věnovat, mu budu věnovat plnohodnotně, neb budu spokojená žena.

A můžete se do mně pustit.~:-D~:-D
Lena
  • 
6.12.2010 0:31:24
Naštvanci jsou ze starší generace.
Lena
  • 
6.12.2010 0:27:24
Je to kravina. Školka není pokračování, JE pro děti, které jsou už zralé na kolektiv.
Lena
  • 
6.12.2010 0:25:41
To je krásný. Moje děti taky se v nosítku tulily a rády pozorovaly svět:-) Do dvou let měly mléko ode mě a vyplatilo se to.
Elíláma
5.12.2010 10:09:03
Přesně. Nedávno jsem koukala na našeho půlročňáka a nechápala jsem. volala jsem mamce, mamí, já nechápu, co jste v těch jeslích dělali? Mamka: no co, nakrmili nás, přebalili, frkli na tři hodiny na balkon po dvou po třech a my se drápali po ksichtu... Na malým vidím, jak moc mě ještě potřebuje a ostatní lidi se zajímá jen z mého náručí nebo na dohled. Miluje ježdění MHD - pozoruje lidi, má rád, když je v prostředku pěkně našlápnuto, ale v nosítku se pevně tulí ke mě.
Elíláma
5.12.2010 10:05:16
To je jedno. Prostě není s mámou. Celý totáč se snažili přesvědčit mamky, že jesle neškodí, Matějčkovy, Švancyrovy a jiných psychologů výzkumy ukazovaly jasně opak a musely se tutlat. A už je to tu zase. Raději půjdu žebrat, než dát dítě do 9-12 měsíců od sebe. Samozřejmě příležitostně pohlídá tatínek, na pár hodin. Bohužel jsem vystudovala psychologii a po tom se ignoruje fakt, že to prostě dobře není (zvláš"ť před krizí 8. měsíce) blbě.
Ivča
  • 
4.12.2010 19:37:29
Super názor.

Všechny západoevropské země by měly raději vymřít, protože nemají cit, zatímco my jsme pohodový, nezávistivý, usměvavý národ plný šťastných a vyrovnaných lidí.
Páč s námi byly mámy do 3 let doma.

Jak to teda že to tak nefunguje?
Jak to když překročíš hranice na západ, dostaneš se mezi usměvavé pohodáře, a vrátíš se zpátky mezi naštvance co nadávají na co mohou?

Žila jsem nějakou dobu jinde a ač nerada, musím to potvrdit..
 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.