| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sexuální zneužití v dětství

 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]
  • 
31.7.2017 10:28:23
S církví mám podobnou zkušenost jako Míša. Přítomnost ve společenství věřících lidí mi hodně pomohla a znovu postavila na nohy. Nemůžu říct, že mám všechny problémy z krku, ale i v církvi lze hledat oporu.
Jana Kmínková
  • 
9.1.2015 15:30:00
Dobrý den,taky jsem byla v dětství znásilněna a zneužívána mým vlastním otcem.
Vzpomněla jsem si na všechno až nyní v dospělosti.pochopila jsem proč jsem již v pubertě měla reálné myšlenky na sebevraždu,trpěla bulimií a mé partnerské vztahy nebyly zrovna láskyplné.
Vše jsem raději na 35let vytěsnila z vědomé mysli.Nyní vše vyšlo najevo při úžasné psychoterapeutické metodě RUŠ a mé terapeutce Radce Bažantové.Metoda je skvělá v tom,že Vám pomuže se s danou bolavou skutečností rychle smířit a přijmout ji.odžít si staré zasunuté emoce.
nepotřebujete žádná antidepresiva a léta psychoterapie.Metoda RUŠ je rychlá a účinná.Doporučuji všem,kdo nechtějí být již obětí,ale vzít život zpět do svých rukou.S láskou Jana
kdyby někdo chtěl konzultovat:Radka Bažantová 602 371 320
Míša (3děti)
  • 
5.4.2012 14:17:56
Mrzí mě, že očerňujete církev, mě pomohla přežít. Jen díky Bohu a fajn lidem jsem se mohla uzdravit a hlavně získat důstojnost. Teprve skrze tyto lidi jsem poznala bezpodmínečnou lásku, pomohli mi projít mnohými fázemi, kdy jsem se učila normálně žít a fungovat. Díky například zpovědi jsem byla nucena o věcech přemýšlet, nést zodpovědnost a přiznat si, že na to sama nestařím a jít k psychologovi. Musela jsem si spoustu věcí přiznat. a osvobodilo mě to. Míša
Lenka
  • 
10.7.2011 14:59:07
Možná autor nepochopil rozdíl mezi člověkem a primátem... Možná by si měl zkusit žít mezi těmi primáty.
Kdyby si to sám zažil, asi by takhle hloupě nepsat.
Právě proto, že má člověk duši, potřebuje vzor nezištné lásky, potřebuje pocit bezpečí.
Tak to v lidské rodině prostě je.
Když má otce úchyla, nepodepíše se to na něm jen v sexu, ale celkově. Má třeba pocit, že je hnusný, špinavý (zkusíte si tento pocit představit u tříletého dítěte? Všichni znáte obrázek malé blonďaté holčičky - andílka. Místo vzoru nevinnosti a krásy pytel špíny a odpadků? Tak se cítí). U chlapců nevím, nezažila jsem, asi podobné.
Paradoxně pocit viny, ztráta důvěry, neschopnost se čemukoli bránit, automatické přejímání cizích názorů, problémy se sebevědomím, problémy najít si práci.
Odpovídám tobě, Alexander, ne autorovi, protože jsem na něj tak naštvaná, že s ním nechci mít nic společného.
V knize Anděl zavolal mé jméno autorka uvádí něco v tom smyslu, že znásilňujeme ženy, děti, přírodu a matku Zemi, protože v naší kultuře je něco špatně. Převažuje rozum nad srdcem. V USA je ročně ubito mnoho žen, u nás taky.
Kdo by měl srdce a svědomí, nemohl by napsat takový článek. To může jen necitlivý "rozum" - robot. Lidské ego.
U indiánských kmenů, než byly vyvražděny, byly brány všichni jedinci za rovnoprávné - muži i ženy. Sex byl přirozenou a hezkou součástí života.
Než do toho vstoupila církev se svou teorií prvotního hříchu.
Myslím, že tyto důsledky - očerňování sexu vedoucí k jeho nepřirozenému vybíjení na slabších jedincích, kteří se nemohou bránit, podvědomé braní žen jako méněcenných, je částečně výsledkem dva tisíce let trvání "mediální kampaně", vedené "křesťanskou církví" na základě zneužití a špatného a svévolného výkladu bible, zcela v intencích lidského ega, které se vydává za Boha.
Podle mne je církev v přímém rozporu s původními křesťanskými ideály (viz upalování čarodějnic, křížové výpravy - všechno spolu souvisí)a ukradla lidem Boha s slušný způsob života.
Kdo má minimální pozorovací talent, všimne si, že faráři ukradli ženám sukně a že pedofilie v této organizaci není rozhodně náhodná.
Strašné je, že tato sekta si ještě osobuje právo na morální soudy a kázání o tom, co je správné.
Haskovak
28.4.2010 15:16:01
ahoj úplně s tebou souhlásím, taky jsem si tím v dětství prošla. Teď jsme se rozhodla s tím něco udělat,píši baklářskou práci na téma následky zneužívání. DOufám, že mi to pomůže uzavřit tuto hroznou kapitolu v mém životě už na pořád. Sháním nějaké žey, které si tím museli také projít, zda by mi vyplnily dotazník. můj mail Haskovak@seznam.cz předem děkuji všem co mi napíšou, obratem pošlu datazník
Haskovak
28.4.2010 15:05:59
Ahoj obracím se na vás na všechny s velkou prosbou, jako malá jsem si také prošla zneužívání, dokonce i pokusem o znásilnění!!! do teď jsme to nikomu neřekla. rozhodla jsem se že aby to v sobě nějakým způsobem uzavřela, napíšu o tom svou bakalářskou práci. Doufám, že mi to pomůže uzavřit tu kapitolu svého života už na pořát. sháním Ženy, které si tímto ve svém životě také museli projít, k vyplnění dotazníku. (zcela anonymní)
skleněnka
26.2.2010 11:47:00
Nevím.. i když jsem si zneužívání přiznala, je mi hůř. Když jsem na to zapoměla, nemusela jsem na to myslet, teď je mi jen zle.
skleněnka
26.2.2010 11:39:06
Zdravím, je mi 20 let a nedávno jsem si uvědomila, že jsem v dětství byla zneužita. Sice zvláštním způsobem, ale v tomto článku jsem se dozvěděla, že to je opravdu zneužití. Jezdili jsme na chatu za rodinou máminy kamarádky z VŠ a její o 4 roky starší dcera po mě chtěla, abych jí vzrušovala(je pro mě těžké to popsat). Ještě větší ponížení pro mě bylo, že mě nutila abych na sobě měla slipy jejího bráchy. Nejhorší, z čeho mi je špatně je, že někdy,mě to taky vzrušilo. Bylo to opakované a já nerozuměla tomu, jestli je to správně nebo ne. Poté se mi začaly zdát sexuální sny o mé matce, otci a bratrovi, že děláme něco podobného a i když nechci a vzpírám se, samotný akt mi udělá dobře, ale myk je mi zase zle. Ot té doby jsem se rodičů moc nedotýkala, protože to pro mě bylo úchylné a přišlo mi, že mě jen chtějí osahávat. Řadu let jsem chodila k psychiatrovi, ale tohle je pro mě až příliš intimní, že nevím, jestli se svěřit. Mám potíže se seznamováním se. Už na základní škole, když si se mnou kluk dal rande, vše bylo fajn až do té doby než odešel. Měla jsem hysterický záchvat a i když mi nic neudělal, byl mi odporný a nemohla jsem už ani projít okolo domu, kde bydlel. Je to jiný případ, než ten váš, ale ty sny mi to moc připoměly.
Moji rodiče ji měli vždy za lepší než jsem já a já na ní ještě ke všemu žárlím. Jenže kdybych jim to řekla, věřit mi nebudou, protože ona je pro ně moc fajn usměvavá, chytrá a pracovitá holka. A co by tomu řekla ona, kdybych jí tu věc připoměla?
nemi
10.2.2010 21:44:30
Je veľká škoda že sa u nás o tomto nikde nehovorí. Je to ako keby to tu ani neexistovalo, len v zahraničí. Musíme byť ticho a nikoho s tým neotravovať. Sama mám skúsenosť s dlhoročným incestom a telesným týraním zo strany otca. Mám z toho veľké následky, rozpad manželstva. Ani mne sa momentálne nechce žiť, tie spomienky tak bolia...
miuška
1.11.2009 18:23:28
jsem to odklepla dříve než jsem chtěla

zaručit se můžu za http://www.centrumelektra.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=45
 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.