| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Expert na spánek vašich dětí? Jedině vy!

 Příspěvky 110 z 59 [Dalších 49 >>]
MartinaNov (dva rošťáci
14.11.2010 1:10:01
z vlastní zkušenosti můžu říct, že ač většinou mám "maminkovsky lehké" spaní, taky se mi stávalo, že jsem tak vytvrdla, že mě ani manžel nemohl vzbudit. Děti u nás plánovaně nespaly - spaly u nás proto, že jsem prostě u kojení zvadla.... a vzbudila se až na další kojení.
Stalo se mi ale, že jsem nechtíc do miminka ve spaní bouchla rukou, dokonce se nám zavrtalo skoro až k nohám pod peřinu..... nebylo mi z toho moc dobře po těle, ale při dalším kojení jsem - kdo by to řekl, zase usnula....

Je ale fakt, že naše nedonošeňátko bylo nejštastnější, když spinkalo přitulené k máme (od příchodu z porodnice).
8.11.2010 17:13:55
Mé dítě je už teď velké, ale dám zde dobrou radu ostatním: Kdybych v době, kdy mé nespavé dítě bylo ještě malé, měla k dispozici knihu Každé dítě může dobře spát, ušetřila bych si stovky hodin spánku - jsou tam jednoznačné a jednoduché postupy, jak dítěti zorganizovat spací časy, aby prostě opravdu spalo. A teď vyšla i další záchrana pro rodiče dvojčat - Jak naučit dvojčata spát.



8.11.2010 11:17:09
"A né je strčit do postýlky,zavřít dveře a čekát až bude klid."

Typické. Aj hlavný článok je totálne zavádzajúci. "nechat vyřvat"

Povedzte mi, ktorá?! matka nechá svoje malé dítko "vyřvat"?

Aj tie, čo ho učia na postýlku, tak k dítku behajú, uklidňujú - to nie je o "vyřvání".

Ale slépky matky zase nafukujú a prekrucujú že?!

/p.s. starší spal v postýlce ochotne, mladší v prvom roku na striedačku u nás a v postýlce - kojila som oboch rok/ Proste len neznášam prekrucovanie a to sa na tomto servri deje až príliš často na moj vkus..
8.11.2010 10:01:58
Ahoj. Vím, že názory jsou různé, ale hlavně ta naše miminka jsou každé jiné. My jsme si na mimčo počkali do pokročilého věku, a já oč jsem starší, tak se o toho drobečka asi víc bojím. Takže máme monitor dechu, postýlku a... Kdybyste někdo potřeboval, mohu věnovat. Ale vážně. V těhotenství jsem vykřikovala, jak mimčo bude ve své postýlce. I z porodnice jsem šla s tímto přesvědčením. Netrvalo ani jednu probrečenou noc. Druhý den už jsem tušila, že i ty další budou trochu jiné než v mych představách. Malého bolelo bříško, kojení se nedařilo a já se každou noc snažila neusnout únavou dříve než on, abych ho mohla dát zpátky do postýlky. Často asistoval i manžel, posunky jsme se domlouvali, zda už mimčo spinká dost tvrdě, aby zvládlo akci přesun. Hádejte výsledek. Když už se náhodou nevzbudil hned, brečel Pavlíček do pár minut. Až jsme to vzdali a najednou prostě spal s námi v posteli celou noc. Dlužno dodat, že nám ten slavný monitor dechu parkrát spustil poplach, doufáme, že planý, a nepřeji nikomu takovéhle šoky. Takže se hlavou stále honí co kdyby... Až mi pak naštěstí několik moudrých žen řeklo:" Přestaň blbnout. Dříve bys mrně také nedala daleko od sebe, protože by mu byla zima a něco by Ti ho mohlo sežrat." Tak jsem si sama pro sebe řekla, že snad matka příroda není žádný blbec. Malý spí s námi, pro jistotu tedy u mě, manžel má opravdu tvrdé spaní. Věřím, že kdybych ho kvůli problémům s kojením nemusela budit, prospí klidně celou noc. Dříve bez dudlíku ve formě máminýho prsa prostě neusnul a před půlnocí to nemělo ani smysl zkoušet. Dnes mu jsou tři měsíce a včera usnul po nakojení v deset večer, přenesli jsme ho do naší postele a pak si přišli lehnout k němu. Začínám věřit jemu i sobě, že to přirozeně zvládnem. Časem se snad přestěhuje do své postýlky. Asi to chce děvčata, vážně nebláznit. Dát na svou intuici, vždyť jsou ty mimča naše. Pokud mamka potřebuje pro svůj klid monitor dechu, ať si ho koupí, pokud potřebuje mít miminko u sebe mámu, přece mu ji nebudeme brát. Přeji všem klidné noci bez pláče a radostné dny.
7.11.2010 20:29:50
Se starší dcerkou jsem spala prvních 9 měsíců v jedné posteli, protože prostě v postýlce neusnula (a to chodila na noc spát kolem 3-4 hodiny ráno) a spala jsem na kousíčku postele a pořád jsem couvala, zatímco už jako novorozená se ke mně dcerka celou noc přisunovala. Spala jsem jako na trní.

Na mladší dcerku jsem vymyslela "oddělovač" - ušila jsem ze starého povlečení vyvařovatelný povlak na dvojici srolovaných karimatek pod sebou (2 kusy na vystřídání kvůli praní). Vznikl tak hygienicky obalený lehoučký pevný válec o délce cca 180 cm, který jsem na dobu spaní položila mezi sebe a miminko. Mohla jsem ji kdykoli pohladit, slyšela mě dýchat, žádná bariéra na noční kojení, ale měly jsme každá vymezený svůj prostor ve dvojposteli.

Karimatka je dost pevná, nosánek se do ní miminku nezaboří (narozdíl od polštáře). A zalehnutí jsem se osobně nebála, když jsem neměla miminko přilepené přímo na sobě, vzbudilo mě každé šustnutí. Ale to si musí každá maminka rozmyslet podle tvrdosti svého spánku.
Kačka
6.11.2010 21:36:05
Také jsem u svých holek praktikovala metodu vyřvání, nebyly to žádné pulhodinovky to bych asi nevydržela, ale také mohu potvrdit, že mě ted krásně usínají samy a neznám co je to mít dítě v posteli, kromě zoubkového období.:-)
kili
  • 
3.11.2010 16:57:05
nic není jednoduché a také nic není všelék. Přesto je prokazatelné, že umístění ve vlastní postýýlce v poloze na zádehc a další preventivní přístupy výrazně snižují risiko SIDS. Skutečnost, že k SIDS došlo v samostatné postylce, není žádným důkazem, že sanostatné uložení není preventiví - přeci byste neřekla, že přecházet na červenou se může, protože kdosi šel na zelenou a srazilo ho auto.
maja
  • 
3.11.2010 13:12:37
kili, bohužel znám rodinu, které děcko na syds ve 4 měsících zemřelo a bylo to dítě které bylo samo v postýlce...takže tak jednoduché to zase taky není :(
2.11.2010 19:40:07
My zatím spíme v jedné posteli stále všichni, a to už je dětem 5 a 2 roky. Pravda je, že zejména u staršího v tom hrají roli trochu bytové podmínky, jediná postel, která je volná, je miminčí postýlka 120x60 cm, do níž se starší nevejde a malého přece nevyženu, když s námi spí velký synek~;) Naopak jako miminka jsem je k nám do postele dávala až ráno (ovšem starší usínal u prsu a do jeho postýlky jsem ho dávala spícího; malý ale u mlíčka neusínal a vyžadoval nošení a pohupování, posléze šimrání a hlazení), protože jsem se zalehnutí trochu bála - u staršího jsem byla nezkušená matka a s mladším bych se bývala už nebála, kdyby s námi nespal starší, který se v noci kutálí. Ale fakt je, že malý má radši soukromí, nemá rád, když se na něj někdo mačká, zatímco starší je tuleň. Myslím, že mrňous si asi na vlastní postel bude zvykat líp. Spát s námi začali cca od 10 měsíců, kdy už mi nepřipadali tak křehcí a uměli se už slušně sami po posteli pohybovat. Teď se obvykle kutálejí synchronizovaně. Usínají se mnou nebo s manželem, načež postel na té jediné straně, kde hrozí spadnutí, zabezpečíme valem z dek a polštářů, kterou tam necháme, než si jdeme lehnout my. Přistavujeme, skoro se netěším, až budou spát sami v pokojíčku. Co budeme sami v té velké posteli s manželem dělat~n~ (i když nějaká zábava, obzvlášť ta, kterou už 5 let provozujeme všude jinde než v posteli~f~, se asi najde~;).
A fakt je, že kluci nikdy neměli se spaním problémy, když nepočítám období cca do 6 měsíců, kdy oba večer špatně usínali a pořvávali. Ale jakmile konečně zabrali (což bývalo kolem 22 - 22:30 hod), byl klid až do rána. Celou noc tedy dlouho nespali, i teď se poměrně často budí na pití (asi každý druhý den; ale za noc se takhle vzbudí obvykle maximálně jednou), ale intervaly na kojení nemívali nikdy kratší než 2 hod, obvykle spíš 3-4 hod. Nejhorší pro mě bylo zvyknout si, že mladší je ranní ptáče, takže zatímco starší by chrupkal klidně do 8 i déle, mladší býval schopný vzbudit se mezi 5-6 ráno a chtít si hrát. Ale už se to docela odnaučil (resp. zatím to pořád ještě řešíme ranním kojením - vzbudí se sice kolem 6, ale přisaje se a je ještě aspoň hodinu klid~;).
kili
  • 
2.11.2010 18:17:29
Pokud někoho zajímá prevence SIDS, pak její jednotlivé prvky najde na

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;116/5/1245
 Příspěvky 110 z 59 [Dalších 49 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.