| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klidně si sednu s knížkou, i když je doma nepořádek

 Příspěvky 110 z 228 [Dalších 218 >>]
8.11.2010 12:25:07
Já myslím, že o vážení si takových žen nemůže být ani řeč. Toto jsou přesně ženy, které vstupují do politiky a díky takovým pak vznikají tak pitomý zákony. Jelikož ony jsou schopné své děti opouštět, myslí si, že to musí dělat všechny matky a tak místo, aby se dělaly zákony pro děti (a jejich matky), dělají se zákony pro sobecké matky. Pokud bude takových žen co jim pomalu raší dole kulky víc, dopadneme jako v zahraničí, kde díky "emancipaci" rodičovské nejsou a děti jsou všude možně jen ne doma ve své rodině. Feminismus je boj za práva žen, ne proti mužům a tak se nesnažme muže předhonit. Snažme se, aby si nás ve společnosti více vážili, právě za to že jsme ženy a že dokážeme fůru věcí lépe než-li oni! To totiž dělá mužům problémy pochopit, že jsou prostě věci, které my ženy umíme lépe. I oni umí fůru věcí lépe než-li my! A tak si navzájem nelezme do zelí a pochopme pravý význam feminismu. Vznikl proto, že muži ovládli svět za cenu utlačování žen ve všech ohledech. Ženy jsou snadným cílem, právě proto, že část svého života věnují (musí věnovat) výchově dětí. Je to záslužné ale někteří muži to pochopili špatně a donutili myslet si to i ženy a proto feminismus musel vzniknout. Ale nevznikl proto, aby ženy porodily a ještě s nevyšlou placentou běželi do práce. Kde v přírodě jste to viděli? Snad u ryb či žab? (ale ty nemají placentu a o své potomstvo se po nakladení vajíček a po nastříkáním mlíčím nestarají - i když i tady jsou krásné vyjímky zajišťující přežití druhu)......
maja
  • 
4.11.2010 21:40:22
Margot....neříkám co je správné a co ne...jen říkám, že mě by asi cizí dítě v ( v mé)práci asi rušilo...a na druhou stranu vím naprosto přesně , že i moje dítě by mě osobně v mé práci rušilo, a že pokud jsem kdy měla svoje dítě v práci ( například ředitelské volno, po nemoci atd...jednalo s vždy o jeden pracovní den) tak jsem toho moc neudělala a to už bylo dítě poměrně velké , čili lehce zabavitelné ( malování, PSP, počítač atd)....prostě myslím, že "práce" ( i když je to kancl ) není pro děti to pravé místo ...můj názor, nic víc nic míň ...ale možná je to tím, že jsem zvyklá dělat věci naplo...tudíž na plno se věnovat dítěti a naplno práci...tudíž dohromady mi to nejde
lonkue
2.11.2010 9:42:31
Vy musite byt hrozne frustrovana osoba. Myslite, ze se to neprojevuje na vychove vasich deti....?
1.11.2010 6:12:05
Ono to je těžké, taky bych byla ráda ještě nějakou dobu s mladší dcerou sama doma, ale když jsem na děti sama, tak jsem prostě do práce jít musela a jesle byly jediná možnost, protože spoléhat na stát, že se o nás postará je nesmysl. Dceři jsou dva a je tam spokojená, dokonce domů už přinesla "obrázek" :-), hodně určitě záleží na dítěti a na tetách, co v jeslích s dětmi jsou. Také musím oponovat, co se týká ústavního oblečení, v herně a na spaní mají děti svoje, jen na ven dostávají všichni společné, ale pokud bych chtěla, tak není problém si říct, aby dostávala vlastní.
31.10.2010 21:06:17
S jedním dítětem to jde, ale když porodíte dvojčata, těžko zvládnete baby vak, kojení v kanceláři atd.~p~~p~ Prostě jsem uvízla doma s dětmi,z nichž každý má trochu jiný režim. Jakou máte zkušenost vy?
Kočanská
  • 
31.10.2010 17:05:14
Ženy, proč mi se do sebe stále takhle "obouváme"? Ač s autorkou článku ne ve všem souhlasím, tak takovou zášť k ní nechovám. K Vám ale jednu otázku mám: myslíte si, že když necháme pracovat na vysokých funkcích muže, budou dostatečně hájit naše práva? Neměly bychom si náhodou vážit těch žen, které obětují část štěstí svého dítěte, aby pracovaly pro blaho společnosti a možná i pro blaho ostatních žen (které prostě to srdce nechat dítě v jestlích nebo chůvě nemají). Bohužel je velká pravda, že když zůstanete například 6 let v kuse doma s dětmi, tak se dost těžko plynule naváže na to, co jste v práci opustila.
Myslím, že všechno má svou váhu. Autorka mi nepřijde podle toho, co píše jako workoholička, ale jako obyčejná žena, která chce pracovat i být dobrou maminkou.
atisa
31.10.2010 16:20:18
~g~
atisa
31.10.2010 16:18:11
~R^~R^~R^~g~
atisa
31.10.2010 16:16:44
Já ano.Sebe.Za prvé, tatínek od nás odcházel,babička umírala na rakovinu a mamka se musela vrátit do práce.Dodnes to nezávidím jí ani sobě.Tím nechci říci,že je vše špatně,nebo že na západě je vše O.k.Ale měla by zůstat možnost volby.A mimochodem jsou zaměstnání,kde poloviční úvazky neexistují,dítě si není vzít kam,jako do kanceláře a také to ty matky musí řešit,neovlivním to tím,kolikrát zajdu v mateřské do práce.
31.10.2010 8:35:27
No je vidět, že vaše frustrace z jeslí je oravdu veliká........
 Příspěvky 110 z 228 [Dalších 218 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.