| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máma na půl úvazku

 Příspěvky 110 z 179 [Dalších 169 >>]
Iva
  • 
21.10.2010 9:08:01
Henrietko,
ale zase každé dítě není milovník kroužků, návštěvy kamarádek mající děti jsou pro mě noční můra (zase si pěkně pokecáme o kakání a o papání) a babičky nejsou....
O tom je ten článek - každý to máme jinak.... Co funguje u tebe, nemusí fungovat u jiných...
Sísaa
16.10.2010 11:18:36
Článek a diskuse ukazují, že v Čechách není něco v pořádku. Proč by jinak bylo možné, aby tématem článku a celé diskuse bylo to, že jde žena do práce, když má 18 měsíční dítě. To by přece mělo být ÚPLNĚ NORMÁLNÍ !!! Něco, nad čím se nediskutuje, ale co je věc pouze osobní volby. Článek bohužel ukazuje, že něco takového je spíš velkým výdobytkem autorky. Z diskuse vyplývá, proč tomu tak je. Úplně normální věc, jakou je chodit do práce, totiž v Čechách není zcela snadná - nejsou jesle, chůvy jsou drahé, poloviční úvazky prakticky neexistují. Zajímalo by mě, která vláda s tím něco udělá. Vždyť je přece velmi přínosné, když žena s dítětem nevypadne z pracovního procesu. Platí daně, všechna pojištění, stát na ni nemusí vynakládat rodičovský příspěvek, pokud dává dítě do jeslí, přispívá tím k vytvoření pracovního místa pro učitelky v jeslích ... Nechápu, proč to žádná politická strana nemá jako téma.
  • 
14.10.2010 17:31:57
Super, s prvním a druhým dítětem jsem byla na dlouhé mateřské (v necelých 2 letech naší prvorozené se jí narodil bráška), neb jsme stavěli dům, po přestěhování jsme si pořídili třetí dítě - ale to už jsem opravdu cítila, že další 3 roky doma nevydržím, naštěstí jsem sehnala práci v místě bydliště, tak jsem ve dvou letech nastoupila. Hlídala tchýně, která už šla do důchodu. Dnes s odtupem 6-ti let máme 4. dítě(2letého chlapce). Práci jsem jen omezila na první rok dítěte, loni jsem pracovala na 0,4 úvazku a letos už mám 0,6 úvazku. Je mi 40, spoustu věcí vnímám jinak, jsem šťastná a na malého se těším. Nic bych neměnila. Přesto, že malého musíme vozit dva dny v týdnu k babičce a dědovi (rána jsou dost časově náročná). Řešení částečného úvazku mi vyhovuje na 100%. Na žádné předchozí mateřské jsem nebyla tak v pohodě. Pravdou je, že 4. dítě jsme si pořizovali už s vědomím, že úplně přestat pracovat nechci a partner souhlasil. Navíc můj skvělý manžel se všemi dětmi vydatně pomáhá.
mati.h
14.10.2010 9:01:56
Tato maminka je jako dvě třetiny jiných dnešních žen s dětni
- vyhledává ADRENALIN novodobé civilizace. Neodsuzuji, když
má energie nadbytek, proč ne.

Ale já bych tak žít nechtěla. Nesnáším neustálou hektičnost.
Chvíli ano, ale x-krát denně ji musím střídat s klidovou fází,
jinak by mě to zničilo.~s~
Ivulle
13.10.2010 20:24:43
Tak to jsi vystihla dost přesně.
12.10.2010 12:18:43
Gwenndo,
chtěla bych poprosit tebe a všechny ty, které touží být 100% mámy a opravdu cítí, že umí dělat děti šťastnými a starají se o ně 24h/7d/3r a více, aby udělaly šťastnými i děti z dětských domovů v podobě adpoce nebo pěstounské péče. Kdo jiný je k takovému úkolu lépe předurčen ? ~x~
12.10.2010 10:00:36
Je to taky trochu o nátuře maminky - svoje děti miluju od narození, ale opravdu si to užívám až teď (2 a 4 roky), kdy jsou pro mě parťáci na hraní, kdy se mnou diskutují, kdy spolu můžeme podnikat spoustu věcí. Teď už vnímám, co všechno jim předávám, učím je dívat se kolem sebe, vidět krásu i tam, kde ji spousta lidí nehledá, a radost ze společného sdílení okouzlení krásou světa je jedinečná. A vůbec to nesouvisí s tím, že pracuju na směny na záchrance - možná si to naopak vychutnávám o to líp, že díky limitaci času se snažím ho využít na maximum. Je mi jasné, že spousta maminek to vidí jinak, ale proto přece nejsou horší ani ony, ani já.
12.10.2010 9:32:23
Jo, já jsem se vrátila do práce taky hlavně z toho důvodu, abych nezblbla. vydržet doma s vědomím, že se chlap za 5 dní vrátí, je určitě dost náročné, ale já jsem musela vydržet s vědomím, že se nevrátí - UŽ NIKDY... I tak jsem bojovala s výčitkami svědomí, zdali nejsem krkavčí matka. Čas mi myslím dal za pravdu - pro děti je nejdůležitější spokojená a vyrovnaná máma a ne to, jestli ji mají za zadečkem 24 hodin denně.
_margitka
11.10.2010 22:42:16
Myss, nemám pocit, že od dítěte utíkám. Věnuju se mu maximálně od svého příchodu domů z práce až po jeho ulehnutí do postele a o víkendu celé dny. A neplánuju přejít na plný úvazek dřív než půjde do školy. Díky bohu si to můžeme dovolit.
Zajímavé v této diskuzi je, jak ženské, které se při mateřské realizují, jsou tolerantnější než ty, které zůstávají dlouho s dětmi doma. Kdo si tu vlastně razantněji obhajuje svůj režim? ~z~
 Příspěvky 110 z 179 [Dalších 169 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.