| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč odmítá Výbor na obranu práv rodičů příručku sexuální výchovy

 Příspěvky 110 z 508 [Dalších 498 >>]
15.10.2010 19:15:56
Já rozhodně nechci aby se do mých dětí hustily věci jako jsou v příručce. Proč mají psát různé výrazy pro pohlaví? Snad stačí normální lékařský název ne?
Proč by měla celá třída vědět, že moje dcera v tu dobu už měla ms? Co je komu do toho jestli už s eněkdo zamiloval a podobně?To jsou intimní věci, do kterých nikmu nic není.

o tom kdy a jakým způsobem se děti doví o sexu je jen věc rodičů ! V e škole jsem max. pro sexuální výchovu z hlediska biologickýho a ostatní je jen moje věc..jestli a kdy s eděti doví
14.10.2010 8:59:59
Pro všechny,kteří s touto příručkou nesouhlasí,vznikla petice,kterou je možno podepsat na web.stránkách:www.nesexuveskole.cz
Lota
11.10.2010 12:41:57
Nápad předmětu "Vztahy" se mi fakt líbí :)
11.10.2010 12:33:29
Přesně tak!
kili
  • 
9.10.2010 18:35:37
Děs je především celé "Doporučení MŠMT k realizaci sexuální výchovy v základních školách". Děs nejen pro samotný obsah a pro troufalost, v níž výkonná státní moc vstupuje do soukromí dětí a jejich rodin. Kdo četl ono doporučení a statí, na které odkazuje, snadno pozná, že jde o zhůvěřilé dílo úředníka, který není s to poznat ani rozpory ve vlastním projevu. Krom toho, že jde o nekompetentní vstup do soukromí, je zřejmé, že není vnímán rozdíl mezi vzděláním a výchovou. Tragikomické jsou pak údaje typu na českém východě (tím možná míní Moravu) je více věřících. Pozoruhodné jsou i požadavky na kvalifikaci pedagoga, který má sexuální výchovu provádět. Je dost na tom, že namnoze je třeba korigovat chybné nebo zavádějící informace, které dětem škola podsunula, že je třeba vzdělávat děti v tom, co jim škola nedala ač by měla, nyní se chce přidat ještě korekce vyžadující výchova. Qui bono ?
Iris2020
9.10.2010 16:54:41

Hm, učitelce, která by chtěla hrát tyto hry bych položila otázky typu: už jste v přechodu? Onanujete? Kdy jste měla naposledy sex? Chtěla jste víc vy nebo váš partner? Byla jste někdy nevěrná? Děs.
9.10.2010 16:06:19
dámy a pánové-asi by se mi líbilo,kdyby proběhl nějaký průzkum po celé republice,kde by se oslovili rodiče s dotazy,jaké varianty ,jak a kým sdělované by pro ně byly přijatelné.Klidně ať to trvá rok ,dva.
Něco jiného jako problém vnímají rodiče-odborníci a něco jiného rodiče - obyčejní lidé.Rodiče věřící,nevěřící-lidé,jenž suplují rodiče z dětských domovů a ústavů.A asi bych to směřovala na cílovou skupinu rodičů dětí na základní škole.Škoda že tu nepřijdou reagovat autoři toho návrhu -třeba by jim to něco dalo z nejčastějších podobných reakcí.
štěpánkaa
9.10.2010 12:42:18
binturong,
máš pravdu, samozřejmě to vím, už jsem s kilim měla tu čest. Stále nemohu pochopit, co se mu tak líbí na serveru plném osob nízkého IQ, kteří nejsou schopni pochopit jeho jiskrně inteligentní a jedině správné příspěvky. Musím ale říci že v několika lékařských otázkách neodpovídal tímto stylem a opravdu dobře pomohl radou. No nic, jdu též dělat něco pořádného.~3~
Binturongg
9.10.2010 12:19:29
štěpánka - s kilim nemá smysl se dohadovat. Domnívala jsem se, dokud jsem s ním jednu diskui neabsolvovala, že se lze dobrat se nějakého výsledku debaty, ale to je velký omyl. O to on absolutně nestojí.
Baví se tím a přesvědčit ho nelze.
Za celou dobu, co sem lezu, se mi nepodařilo objevit jakýkoli kladný, pochvalný nebo přátelský příspěvek od tohoto podivného člověka, tím méně souhlasný (on se totiž do jeho názorů trefí málokdo - všichni jsou magoři, jen on je letadlo ~t~ ).
Pokud najde někoho, s kým může slovíčkařit, vystačí si s jednou větou dva dny. Občas ho podezírám, že je to náš zamindrákovaný učitel logiky, ale na to je v jeho rádoby logických encyklopedických příspěvcích moc málo profesionality a příliš mnoho dogmatiky.

No nic - konečně mi usnulo dítě a jdu - jak jsi zmínila o pár příspěvků níž - dělat něco pořádného ~t~ ~3~
kili
  • 
9.10.2010 12:10:39
- když Vám není jasný význam slova, můžete se optat, nebo podívat do slovníku - ten je validním pro zjištění co které slovo znamená. Vaše poznámka o sebereflexi je v dané věci inkoherentní.

- nic urážlivého jsem nenapsal

- Vy jste napsala, že to nemůžete dle vlákna poznat, já jsem Vám napsal, že nemohu tušit, že to nemůžete poznat, takže do té doby jsem oslovení neužil. Nyní je ale zřejmé, že jste poznala, že je příspěvek určen Vám
a tak jste i na něj reagovala. Pokud máte něco za bezohledné, je to Vaše věc a já s tím nic nenadělám,
nadřazeností spíš čpí Vaše poznámky o hledání jiného fora

- nevím, proč by mne iritovalo, že má někdo jiný názor, je mi veskrze lhostejné co si kdo myslí.
 Příspěvky 110 z 508 [Dalších 498 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.