| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Letní prázdniny? Rozložme je do čtyř měsíců

 Příspěvky 110 z 167 [Dalších 157 >>]
tinti
  • 
25.6.2012 16:10:44
zadejte si do vyhledavače vedaniga a čtěte.... hledáme jakékoliv další info
Kajuška, 2 děti
  • 
9.10.2010 15:38:54
naprosto souhlasím, od kamarádky učitelky vím, že po 6 hodinách přímé práce s dětmi ji čeká další práce doma, kterou stráví třeba další 3 hodiny. Příprava, pomůcky, hledání nových inspirujících činností a materiálů, psaní a tvorba školního časopisu, aktualizace webovek, příprava a realizace větších školních projektů, plány -problémové děti. Není to "jen" oprava sešitů a příprava ne další den, administrativa se skutečně dost navýšila. Leckdy mám pocit, že by to, co dělá- zapřáhlo i více lidí. Prázdniny si zaslouží učitelé stoprocentně a děti rovněž. Učitelé i proto, že mnohdy trvá i 14 dní a déle než vůbec "mozek" z toho celoročního kolotoče vypne, jak říká známá, pak si chvíli užije rodiny a posledních 14 dní zase už začíná myslet na nové plány a nový školní rok. Sotva stihne načerpat sil. Někde ve světě mají učitelé dokonce po 5 letech práce ve škole rok studijní dovolené na načerpání nových sil a zkušeností, jezdí na stáže aby pak s novými věcmi a novým elánem mohli předstoupit před děti.Docela rozumné.Takže asi platí kdo to nezkusil, nemůže soudit.
6.10.2010 8:00:18
My jsme se neohřáli ani letos ani loni.A když už bylo hezky,tak jsme stejně yli ve městě ,protože už bez dovolený a děti byli otrávený.
Lucie + 2
  • 
4.10.2010 19:36:22
No to je právě v některých rodinách celkem reálná situace, když je každé dítě na jiné škole v jiném okrese/kraji. Například my nemám nejmenší šanci, že se sejdeme např. o jarních prázdninách, dokonce ani podzimní teď za měsíc nevyjdou stejně. Jsem určitě proti.
4.10.2010 12:24:48
Babička je učitelka a než si nachystá osnovy pro tři třídy nebo jim opraví písemky, stráví nad tím dlououououhatánské hodiny času. Jenom rozplánovat látku na jednotlivé hodiny na měsíc dopředu pro jednu třídu zabere celý den. K tomu třeba je ještě doučování pro ty méně zdatné, spousta úředního papírování, služby v družině... Co se pamatuju, tak babička odcházela do školy ráno v šest, vracela se odpoledne v pět, skoro denně seděla nad sešity dvě hodiny, psala úkoly se mnou a bráchy... Ty dva měsíce prázdnin si naprosto zasloužila.
4.10.2010 12:12:26
No já mám ve škole dvě děti. Ve druhé a páté třídě a učí se naprosto to samé, co jsem se učila na základce já a to je zhruba těch dvacet let zpátky. Syn měl na bývalé škole dokonce učebnici angličtiny, co si já pamatuji...je to trochu smutný.
4.10.2010 12:04:49
Pro nás by to byla obrovská zátěž, protože nejvíc práce máme s mužem od června do září a nemít tam dva měsíce prázdnin, kdy odpadnou naprosto všechny starosti se školou - neumím si to představit.
Gedzitka, Renda *20.3.2005
4.10.2010 9:24:35
no vidite, u nas se tomu nerika druziny, ale primestske tabory. Klouzave prazdniny ve stylu jarnich prazdnin teda nepodporuji. Uz vidim, jaka by byla rvacka o cerven - cervenec a kdo by asi miloval dovolenou srpen - zari (prehrady zelene, pripadne studene), ranni mraziky, ... A nechapu jak bychom planovali nasi Brnenskou dovolenou s kamarady s Prahy/Ostravy/ ci jinych koutu republiky. A to bychom radi aspon jednou v roce.
4.10.2010 7:44:49
Njn, pravda, kdo by tam ty děti hlídal... mně se jinak ale tahle myšlenka zalíbila. Ovšem je fakt, že učitelé potřebují oddych a ty dva měsíce volna si zaslouží. Oba mí rodiče jsou bývalí kantoři, takže aspoň zprostředkovaně vím, jaké to jsou nervy, stát před těmi třiceti páry očí. A to učili ještě v době, kdy učitel měl aspoň trochu autoritu. Když slyším od mamčiny bývalé kolegyně, co si dnes děti (nebo spíš jejich rodiče) dovolí... Já děti miluju, ale učit bych nešla ani náhodou!
4.10.2010 7:41:33
Tak ta druhá varianta (ten "družinový" režim), to by se mi hodně líbilo. Bohužel je to zatím asi utopie, ale myšlenka moc hezká. Třeba se toho moje dítě dožije (dcerce jsou teprve dva roky)~:-D
 Příspěvky 110 z 167 [Dalších 157 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.