| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak chránit přírodu a nejít všem na nervy?

 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]
23.9.2010 15:19:53
Pro informaci:
Ekopsychologie je vědecká disciplína, která studuje lidské prožívání přírody a chování ovlivňující životní prostředí. Ekopsychologie spolupracuje s dalšími obory a lidské prožívání a chování zkoumá v kontextu environmentálních, sociálních, kulturních, ekonomických ad. podmínek prostředí.

Studuje například vztahy k životnímu prostředí, místu, krajině, zvířatům i přírodě obecně.

více viz: http://www.vztahkprirode.cz/
s s
21.9.2010 23:37:35
šššš kdyby byly tampony s příchutí, tak by to fanatické ekoložky ještě pak po použití snědly ~j~
21.9.2010 23:34:34
Tak teď nevím, já měla až dosud zato, že naopak úsporné žárovky mají mnohem vyšší životnost, nebo se pletu? Aspoň manžel mě o tom pořád přesvědčuje, když brblám na to jejich nepříjemné světlo (je takové nějaké do růžova, není to ten příjemný teple žlutý svit normální žárovky).
A pak je mi taky líto pana Edisona - takový fenomenální vynález a teď půjde do kytek~:(
21.9.2010 23:28:22
Já jsem si kalíšek před pár lety koupila, ale tlačil mě~:( Zkusila jsem ho několikrát, pak jsem to vzdala. Asi jsem stejně cimprlich jako můj mladší syn, který mi na jaře v roce a půl řekl, že ho tlačí látkové plenky (přes zimu byl na papírovkách kvůli omezeným možnostem sušení a opakovaným virózám - měla jsem lepší pocit, když byl víceméně v suchu...). Naštěstí už je kromě nočního spaní a kakání bez plen~k~
Ale čím dál víc třídím odpad a uvažuju o pořízení popelnice na bioodpad.
Tak mě napadá, že "ekologické" v mém případě určitě nebylo "ekonomické", těch vyhozených peněz za kalíšek a jen omezeně využité látkovky (bohužel jsem trochu naletěla na systém tzv. moderních látkových plen a nespokojila se s klasickými čtvercovkymi~d~).
Elíláma
21.9.2010 12:52:26
No, a jednorázovky ti nevyrábí stroje, ale malí skřítci z Karlíkovy továrny na čokoládu ~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
Elíláma
21.9.2010 12:50:34
Kilo dvě? HAHAHA, jako u vložek prosím, ale u plen? To máš několik kil denně! A aviváže se vůbec na plenky nepoužívají (snižují savost) a místo prášku jádrové mýdlo, pak ocet, to přírodě neškodí! A co voda na praní? Víš vůbec, kolik se jí spotřebuje na výrobu jedné jediné plenky? Praní jako ekologicky negativní vliv je chudý argument. Nejsem ekologický extrémista, ale jednorázovky jsou ekologický extrém!
Elíláma
21.9.2010 12:44:18
Jednorázová dámská hygiena, ony jsou ždímací tampony? ~t~ slyšela jsem jen o kelímkách a to je tak morbidní, že těch 10 tamponů, co za měsíčky spotřebuju, svět nepoznamenají tak, jako pocit vylívacího kalíšku ve mě ~t~ co ale vůbec nechápu, že se všechno bělí!!! Na co mi má dělat v pipce parádu běloskvoucnost tamponu? Nebo vložky, nebo někde je dokonce problém sehnat nebělený WC papír (a už vůbec kvalitního, jen ty minirole, jak se použijou třikrát a jsou snad půlvrstvové), upřímně, to už vůbec nechápu, proč se bělí a dokonce voní, když se na to pak mázne kakanec :-D už chybí jen příchuť papíru a tamponů a jsme doma ~t~~t~
Ines
  • 
21.9.2010 11:38:43
Běžná praxe je do zásobnícíků (krmelec s kůlničkou) navozit vše v létě za sucha a v zimě jenom přijet / přijít pěšky / na běžkách a zakrmit. :-)
Elíláma
21.9.2010 11:07:13
Nojo, ale jak na to? Jsem psycholožka, na škole nikdo podobný obor nezmínil, zní to trochu jako pruda pro psychologa, chtělo by to nějakou osvětu mezi studenty a začínající psychology! Vlastně mě vůbec nenapadá, co takový ekopsycholog dělá, no jediné mě napadlo odchytávat největší barbary u popelnic a pomocí hypnózy: "třídíš, třííídíš, až napočítám do deseti, vždy, když ti bude smutno, budeš třídit a cítit se šťastný ~b~
šmarjá, doufám, že by to ze mě neudělalo biomatku ~t~~t~~t~ jak už tu někdo psal: Ty mu dáváš rohlík???
DENISA
  • 
21.9.2010 9:26:11
Ale ja mluvila presne o tom prikrmovani v tuhe zime, kdy je metr snehu a trva to dlouho. Normalni myslivec v teple zime bez snehu fakt neprikrmuje. Ale napr. letos po Novem roce by vsechno v lese poslo, kdyz napadla ta tuna snehu. Kazdy se do myslivcu navazi, ale zkuste si to predstavit, musi zainvestovat ci pujcit terenni auto, aby se vubec k lesu dostali, a potom tahat krmeni peknou dalku ke krmelcum pesky na zadech, protoze ani terenak by se tam nedostal. Stravi s tim spoustu a spoustu casu a je to fyzicky dost narocne. Uz vidim nejakeho okravatovaneho ekologa, jak by neco takoveho podnikal (uz jenom to porizeni neekologickeho, zraveho terenaku :-).
 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.