| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 44 týdnů

 Příspěvky 110 z 126 [Dalších 116 >>]
Vewerka,10mesicni dcera
  • 
25.9.2013 22:40:14
preji vsem dobry den,zacala sem svoji 10mesicni dcerku posazovat na nocnik pri kazdem prebalovani,protoze se mi uz dlouho pocurava pri prebalovani na stole. Hned napoprve pochopila co ma delat a vycurala se. Sama si jeste rict neumi,ale chape na co se nocnik pouziva.
MarkétaP + 4 dcerky
12.4.2011 10:26:08
Markéto, dozrálé dítě si ve většině případů, zvášť když má možnost vidět staršího sourozence, kamaráda nebo často i rodiče, o vyměšování jinam než do pleny řekne. Já byla celkem naštvaná, když si takhle dcera řekla ve dvou letech ve chvíli, kdy jsem dorazila s novorozencem z porodnice - fakt se mi to v tu chvíli nehodilo ~t~
Markéta s párkem
  • 
12.4.2011 10:19:04
Dcera přes den a odpolední spaní bez plín v roce a půl, na noc od 2 3/4 roku. ~6~ U syna stejný přístup a výsledek - přes den bez plín od 2 3/4 roku a na spaní má furt (3 1/4 roku). ~8~Kluci jsou prostě opožděnější a některým to zůstane i v dospělosti. ~t~

Chce to oboje - snahu matky se tomu věnovat a vyzrálost dítěte. Když k tomu dítě dozraje ale matka mu to neukáže, nevěnuje se, je to nanic. Dítě samo od sebe si o nočník neřekne. Naopak, když se matka snaží a dítě ještě nevyzrálo, je to taky bez úspěchu.
MarkétaP + 4 dcerky
12.4.2011 10:08:11
Mno, moje jedna dcera byla bez plín ve 20 měsících i v noci a nočník poprvé viděla v těch 18 měsících :) Jiná moje dcera přes den to samé, zato v noci až do tří a půl let. Už dávno jsem pochopila, že já jako matka nemám ani na jednom ani vinu, ani zásluhu ~;)
Jana
  • 
12.4.2011 9:36:52
Podle mě je to blbost:)) moje starší dcerka začala s nočníkem cca od 8. měsíce. A když jí bylo 1,5 roku, tak byla úplně bez plín a to i v noci. U druhé dcerky jsem začala také od 8. měsíce, jak začala sedět. Hned se mi vyčůrala a nyní když ji dám hned po vyspání, tak jen co dosedne, čůrá. A tak to je vždy. A když nevystihnu čas a má v plínce, tak vycedí aspoň kapičku. Tak mi nepřijde, že neví, co po ni chci. Spíš mi to často přijde, že některé maminky jsou trochu pohodlné. Není to příjemné neustále dítě vysvlékat a oblékat, ale myslím, že se mi to vyplatilo. A to jsem začala u obouch holek v zimních měsících. A naše maminky, které plínky praly a žehlili nás to také naučily brzo.
16.4.2010 13:13:55
Svého syna vysazuji na nočník od 7 měsíců a daří se mu. Je jasné, že má plenku mokrou, ale stejně ho posadím při každém přebalení (používám látkové pleny). Když chce kakat, jakoby naznačí tlačení a chvilku čeká, vykaká se až když ho posadím na nočník (když je to rychle). Vím, že neumí ovládat svěrače, ale už si uvědomuje, že čůrá nebo kaká (po vyčůrání do plenky se pak na plenku podívá, jako by věděl, že tam něco udělal).
25.8.2009 22:37:51
"Čím dříve se s vysazováním na nočník začne, tím dříve se to dítě naučí"? Nesouhlasím. Obě své starší děti jsem začala postupně vysazovat na nočník kolem 10. měsíce, když začaly chodit. Mladší, dcera, skutečně chodila na nočník, asi v roce a 3/4, což je stejně jako u kamarádky, která začala učit na nočník ve svou dceru starou rok a půl. Náš prvorozený, byť vysatován na nočník od toho 10. měsíce, velkou potřebu vykonával do plenek nebo do kalhot ~:( ještě po třetím roce. ~f~
24.8.2009 21:56:48
Po přečtení několika příspěvků jsem z toho mimo. Tak nevím, jestli jsou maminky tak pohodlné, nebo je to obchodní trik výrobců plen, ale dovolte mi reagovat.
Mám 10. měsíčního syna, kterého jsem zprvu dávala na nočník, až když se naučil sedět a já zrovna zaznamenala, že by chtěl tlačit bobek. Nemyslím si, že bych dělala něco špatně a svému synovi tím udělala trauma. Je tomu asi měsíc, co jsem ho začala na nočník dávat pokaždé, když ho chci přebalit. A hele, malý to nějak ví, co po něm chci a v 98% se vždy vyčůrá. Má z toho radost a hlavně mám obrovskou radost já. Určitě tím své dítě trápit nechci a nenaháním ho po bytě s nočníkem, jak tady některé maminky píšou. Také ho sedět na nočníku nenutím. Když sedět chce, tak ho tam nechám, když vstává, tak to vzdám a dám mu plínu. Ale můj názor je, čím dříve se začne, tím dříve se to dítě naučí. Samozřejmě bez "mučení".
Tereza, syn 2,5 let, + v 7.m.t.
  • 
25.2.2009 16:28:09
Náhodně jsem zde zachytila název příspěvku "10ti měsíční dítě a nočník" a přiznám se, že jsem přečetla jen poslední příspěvek, který mluví o tom, že dítě je do roku a půl nemožné naučit na nočník. Přesto si dovolím reagovat.

Má zkušenost je taková, že můj syn je od roku a půl bez plen a od necelých dvou let i v noci. Nemám rozhodně pocit, že jsem své dítě týrala, když se u nás nočník stal věcí běžné denní potřeby už v době kdy Jáchym začal sedět. Když mu bylo 7.měsíců a už hezky seděl, posadila jsem ho na zkoušku na nočník. Respektoval to, seděl a "četl si" a i když to zní asi neuvěřitelně, skutečně se při tomto prvním pokusu vykakal. Tehdy šlo patrně opravdu o náhodnou akci, i když myslím, že velkou roli hrálo, že se mu v této poloze prostě dobře tlačilo a plena bobek nebrzdila. Zatímco do té doby kakal spíš dost nepravidelně, od tohoto dne, kdy jsem ho pravidelně po každém obědě posadila na nočník, se v 95% ochotně vykakal. Každý den 1 bobek. I když jsem možná vypadala jako blázen a tahala s sebou všude nočník, pokud jsme nebyli zrovna na oběd doma, připadalo mi dost důležité umožnit mu vykakat se do nočníku, když to umí a nenutit ho kakat do plíny. Asi v roce a čtvrt si začal sám říkat "bobo", což se stalo společnou žádostí pro čůrání nebo kakání. V roce a půl již své svěrače ovládal na tolik, že jsem mohla odstranit pleny úplně.

Nejsem zastánkyní toho nutit dětem věci násilím, přesto se domnívám, že pokud se dítěti některé věci podají jako samozřejmé, značně mu to ulehčí některé stránky jeho vývoje. Je normální a dokonce žádoucí pokud se dítě někdy brání být rodičům po vůli, ale i laskavou formou společně s důsledností je možné dítěti sdělit, že některé věci (spánek, jídlo) jsou prostě dané. Pochopí to, když se bude moci spolehnout na to, že slovo rodiče opravdu platí a přestane mít potřebu (aspoň většinou) s ním v dané věci nepřetržitě válčit a vzpírat se. Myslím, že je řada příležitostí při kterých je možné dítě nechat "zvítězit" a velkoryse se přizpůsobit jeho vůli.
17.12.2008 0:45:46
Přečti si: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep.asp?id=34

Jinak po zánětu už nemáme ani památky. Ze začátku jsme myli atibakteriálním mýdlem ale už jsme se vrátili zpět k původnímu sprchovému gelu. Teď to mívá odkryté neuestále 24 hodin deně. Nevěřila jsem že by to mohlo mít tolik pozitiv. Ze zečátku jsme teda nechávali odkryto jenom na doma. Kůžička se ještě občas sama vracela, ale rychle si zvykla. Žalud se už také otrkal a zvykl si a hlavně se razantně snížila produkce toho bílého mazu, který byl spolupříčinou zápalů. Všem rodinám co mají kluka to můžu jen a jen doporučit, jak ze zdravotní stránky, tak i co se hygieny týče. A hlavně to není žádný drastický zásah jako obřízka, kterou ihned volí lékaři.
Zprvu jsem byla trochu skeptická nechávat syna s trvale přetaženou předkožkou, jednak proto že kůžicka měla tendenci se vrátit a žalud zakrýt a také proto že sem to u nikoho neviděla. Ale prý na nuda plážích nosí část mužů žalud běžně takto odkrytý a určitě moc dobře vědí proč si to takto odkrývají.
Adreo ještě jednou moc děkujem za informace.

Re: Růže
Taky bych určitě nechala Luboše si zvykat na staženou předkožku už dříve, kdybych o tom věděla. Ze začátku mu to bylo spíše nepříjemné, ale jakmile si na to zvykl, tak sám uznal že je to lepší. Od té doby mu do toho už taky nemluvím, jenom ho občas zkontroluju. Zpátky na žalud to natáhnout jde bez potíží, takže by vše mělo být v pořádku. Za žalud se nám to tedy samo nevrací, ale zustane na něm natažená. Myslím, že je to normální.

Andrea, syn Martin 12 let
Re: Růže
8.12.2008 22:45:19
Růžo, tak jsem ráda, že se to u vás vyřešilo a předkoža vzadu drží a nejsou už žádný potíže. Asi to nejde u každýho, když maji kluci kůžičku moc úzkou. Martina bych zvykala na stáhnutou předkožku už dřív, ne třeba celou dobu, ale začít hodinu denně od mala a prodlužovat to. Nám se kůžička nevrací, nebo vrací opačně. Když si ji natáhne na žalud a nechá být, tak se za chvilku stáhne dozadu. Já Martinovi do toho nemluvím, jak to má mít. To stáhnutí jsme dělali, když měl zánět, teď si nechává kůžičku vzadu sám a zvyk si na to a je vpohodě. ~:-D
 Příspěvky 110 z 126 [Dalších 116 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.