| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prázdná kolébka

 Příspěvky 110 z 88 [Dalších 78 >>]
Marge,Klárka02,Beátka07
30.9.2010 18:32:18
je mi moc líto co se vám stalo:-( Bohužel do bříška nikdo tak dobře nevidí~a~ Když čtu vaše řádky a vzpomenu si,jak naší malé při porodu přestávalo bít srdíčko a taky jí dali sondičku do hlavy,uvědomím si,že jí asi tehdy pohotovost lékařky zachránila život.. taky měla omotanou šňůru-dokonce na dvakrát.A to bohužel na UTZ nikdo nepozná:-(
Doufám že to brzy přebolí a i když asi nikdy nezapomenete,snad se vám podaří ještě další miminko,aby zaplnilo velikou bolest ve vašem srdíčku~6~~6~~6~~6~
enka
29.9.2010 19:03:42
I nám pan Doktor Doubek zachránil syna- jsem mu za to moc vděčná- jeho rychlé jednání a odveleni na císaře bylo na místě- jinak bych dopadla jak autorka.
Přeji hodně sil ~x~
26.9.2010 22:18:21
Je mi to velmi luto...nedokazem si predstavit vase pocity a pocity vasho manzela...take male dietatko a take obrovske nestastie.
Drzim vam palce a prajem celej vasej rodine krajsie a stastnejsie chvile...
Andrea
lila
  • 
24.9.2010 14:10:22
hlavně že celebrity rodí císařem, a ve vážných případech pak na císaře nejsou peníze, pojišťovny je nechtějí proplácet, porod vaginálně je veden za každou cenu a takhle to dopadá.
Autorce přeju brzy krásné zdravé miminko, i když to tu bolest nikdy nenahradí, bude mít v miminku novou naději
ajyk
22.9.2010 11:47:50
Milá Petro,
moc mě to mrzí. Je to hrozné. Chápu tvé pocity. Mám bohužel podobnou zkušenost. Letos v únoru jsme přišli o naši holčičku v 8. měsíci těhotenství - omotaná pupeční šňůra. Jinak byla také zdravá... Bylo to vymodlené miminko, které se nám podařilo díky IVF. Bohužel to bylo naše první miminko a další se ani při IVF nedaří. Mám právě za sebou druhý nevydařený pokus~n~. Možná se někdy na srazu Prazdné kolébky uvidíme.
kili
  • 
22.9.2010 8:23:07
" Souvislost mezi těžkým porodem a ADHD (LMD) prostě existuje, ale změřit ani dokázat se nedá. Mně zbývají jen výčitky, že jsem neudělala víc proto, aby měl můj syn lehčí vstup do života. "

No, myslím si, že si vyčítáte věci, které jste ovlivnit nemohla. Možná, kdyby Vám psycholožka, která stanovila diagnosu, sdělila skutečné příčiny a způsob vzniku ADHD, zbavila by Vás těch výčitek. Etiologie ADHD je polyfaktoriální a z 80% je určena geneticky. Pokud pojmem LMD označujete dyslexii a další poruchy školních dovedností, pak tu je podíl dědičnosti na jejich vzniku ještě výraznější.
22.9.2010 0:46:41
čtu si tu jen tak články a vidím,že se to zvrhlo v diskuzi,čí je to chyba,to si podle mě zjistí rodiče,pokud jim síly dovolí,tady je hlavní,že zemřelo dítě a nikdo,kdo to nezažil,si neeumí představit,jak jim je....takže já chci vyjádřit nejhlubší soutrast.
22.9.2010 0:36:43
při přečtení Vašeho příspěvku jsem jen těžko mohla zadržet slzy.Moc Vám přeju další zdravé miminko,ikdyž vím,že na Vaši holčičku nikdy nezapomenete.Je to strašně nefér,proto nejsem věřící,když čtu,co všechno se může stát ničím nezkažené,naprosto čisté duši,která má tak krátce vyměřený čas.....to by přece bůh,kdyby existoval...nedopustil.Mám jednoho syna a vím,že kdyby se mu něco stalo,umřela bych.Přeju hodně síly.Kamila
22.9.2010 0:36:36
při přečtení Vašeho příspěvku jsem jen těžko mohla zadržet slzy.Moc Vám přeju další zdravé miminko,ikdyž vím,že na Vaši holčičku nikdy nezapomenete.Je to strašně nefér,proto nejsem věřící,když čtu,co všechno se může stát ničím nezkažené,naprosto čisté duši,která má tak krátce vyměřený čas.....to by přece bůh,kdyby existoval...nedopustil.Mám jednoho syna a vím,že kdyby se mu něco stalo,umřela bych.Přeju hodně síly.Kamila
Petra
  • 
21.9.2010 23:29:01
Je to už docela dlouho, co jsem rodila u Apolináře, ale syn měl také pupeční šňůru 2x kolem krku. Zřejmě i proto špatně rotoval a narodil se deflexní polohou - předhlavím. Dlouho jsem se musela s tím zážitkem vypořádávat, spousta věcí nebyla v pořádku. Mj. to, že porod vedla lékařka bez atestace a vedoucí porodního sálu ji nepřišel za 7 hodin ani jednou zkontrolovat. Dostavil se až na opakované urgence mojí matky, která byla u porodu a zdálo se jí, že jsem příliš vyčerpaná (kontrakce - tlak na konečník po minutě) a dlouho se "nic neděje".
Když si na to vzpomenu, je mi divně - jak se odevzdáváme do rukou lékařů, nejen při porodu. Vlastně o nich nic nevíme.
Když jsem pak se synem byla u psycholožky, kde mu "přiklepli" diagnózu ADHD, jako první info do zprávy napsala: Ne zcela příznivé natální okolnosti. Na porod se mě samozřejmě ptali i později, když synovi dělali EEG. Souvislost mezi těžkým porodem a ADHD (LMD) prostě existuje, ale změřit ani dokázat se nedá. Mně zbývají jen výčitky, že jsem neudělala víc proto, aby měl můj syn lehčí vstup do života.
 Příspěvky 110 z 88 [Dalších 78 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.