| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zaostřeno na pánevní dno

 Příspěvky 17 z 7 
Ola
  • 
2.5.2014 13:33:10
Těch cviků na pánevní dno je tolik, že člověk nedokáže posoudit, který je nejlepší...proto sbírám informace, kde se dá...za dva měsíce máme termín a kamarádka mi doporučila aniball http://www.aniball.cz/co-je-to-aniball/, cvičit se má začít nejpozději měsíc před porodem a ona s ním byla spokojená. Máte s touto zdravotnickou pomůckou taky někdo zkušenosti??
  • 
15.11.2010 14:04:53
Ahoj,
mě perfektně na svaly pánevního dna zafungovalo cvičení taiči. Cvičím už asi dva roky a musím říct, že od té doby je to tam dole:-) vše ok. Po porodu jsem měla problémy, zkoušela Pilates, Jógu, ale pomohlo mi až taiči. Chodím v Praze sem: www.tchaj-ti.cz Doporučuji všem zkusit!
Mějte se,
Petra
19.9.2010 9:21:43
Ahoj, odpovídám na otázku, i když ne určenou mně, Kegelovy cviky spočívají v tom, že kromě např. zvedání pánve ještě vědome vtahuješ dovnitř pochvu, konečník. Bohužel mám po porodu druhého dítěte sníženou dělohu (nyní už naštěstí ne úplný výhřez, jak tomu bylo po porodu). Kdo nezažil, nepochopí. Je to velmi nepříjemné, člověk má pocit, že sexuálně je odepsaný. Nyní jsem již rok a půl od porodu, trochu se to zlepšilo vlivem homeopatik, bylinek a cvičení, na které však nezbývá moc času. Mrzí mě jen, že se (alespoň u nás) rehabilitační praciviště tímto problémem nezabývají, kdyby bylo kam docházet a cvičit pod dozorem, měla bych záminku, aby někdo pohlídal syna a jistě bych měla lepší výsledky. Takto cvičím sama když usne a ne každý den, bohužel, to vyjde,mám i starší děti a jiné povinnosti.
  • 
16.9.2010 8:17:09
Pravdou je, že se svaly pánevního dna by se mělo pracovat celoživotně a jsou součástí například čínských zdravotních cvičení či-kung anebo cvičení Mohedžodáro, tantrajógy pro ženy, které je u nás stále známější. Kromě jiného pomáhá docílit hormonální rovnováhy a zlepšuje prožitky při milování.
15.9.2010 22:51:08
Renco, a cim se Kegelovy cviky lisi od 1. a 2. cviku v metode pi Mojzisove? Pozor, nerypu, opravdu me to zajima, podle videa to vypadalo uplne stejne :-) Jinak pokud vim, tak se vetsina cviku podle Mojzisove da cvicit i v tehotenstvi, ale je fakt, ze nejsou jen na panevni dno.
Colombi
15.9.2010 13:37:19
říká se tomu Kegelovy cviky a je to trochu něco jiného než cvičení podle Mojžíšové. Když jsem byla těhu, normálně se Kegelovy cviky cvičily na těhotenském kurzu, a pár hodin po porodu mi to ještě vysvětlovala nějaká rehab. sestra.
15.9.2010 9:31:42
doprovodne video by mohlo byt cesky a trochu konkretnejsi (vice cviku). Trochu mi vadi, ze se autorka clanku nezminuje o rehabilitacni metode pani Ludmily Mojzisove (zatimco video odkazuje na cviceni podle americkeho gynekologa dr. Kegela), mne se o pi Mojzisove nedavno zminila moje mila gynekolozka a cviceni je opravdu velmi uzitecne pro zeny, jak tehotne, po porodu, touzici po miminku, i obecne. Jinak clanek povazuju za velice uzitecny!!!
 Příspěvky 17 z 7 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.