| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hladový Adámek

 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]
Monika,dcera 3 roky
  • 
9.8.2000 9:44:05
Prežila som pocity prázdnych prsníkov,večer ked som bola unavená a dcérka vtedy vyžadovala prsník stále.Našťastie som neposlúchla rady okolia,že mám málo mlieka a mám jej dať flašu.Moja rada je kojiť,kojiť,kojiť aj každú hodinu , ked treba.Vynechať prvé týždne akékolvek upratovanie a stres.Večer je nevyhnutná pomoc manžela.Večer ked sa nevedela nasýtiť,si manžel zobral malú na pol hodinu a mńa nechali oddychovať v posteli,potom ju zasa doniesol na kojenie.6 mesiacov trvali tieto večerné 3 až 4 hodinové vkuse kojenia,proste to nebol hlad ,ale taký večerný nepokoj dcéry.Musím ale napísať ,že po tomto maratone dcéra vždy zaspala a spala od druhého mesiaca 10 hodín vkuse.Až jedna lekárka mi povedela, ak vám spí tak dlho,napriek tomu,že je len kojená,určite máte dosť mlieka.NEDAJTE NA RADY OKOLIA A FLAšE NEKUPUJTE.
Jana
  • 
17.7.2000 13:36:14
Když jsem dělala au-pair jedné novorozené holčičce, kterou maminka přestala kojit hned po šestinedělí, také jsem neustále vše vyvařovala. Měli však na to sterilizátor. Vlezly se tym 3 lahve, dudlíky, lžičky, ... prostě téměř všechno. Je to jako hrnec na elektriku, do kterého se dá odměrkou potřebné množství vody, zavře se a zapne se. Jakmile je proces hotový, hrnec vydává příšerný dlouhý zvuk, který přestane, až když ho vypnete. Bylo to před 5 lety v Německu. U nás jsou tyto sterilizátory určitě také, už jsem je viděla a určitě levnější než ty zničené předměty dohromady a kdo ví, třeba je dnes už i tato technika dál a třeba se umí i sámy vypnout. Po vyvaření se ještě mohl zapnout na chvíli jako sušička, takže lahve pěkně uschly bez kapek.
  • 
12.7.2000 11:31:43
Milá Katka,
veľmi sa vždy teším na Tvoje príspevky. Síce chápem, že nemáš veľa času, ale aj tak vždy netrpezlivo očakávam ten nový. Chýba mi tam jediná vec - čo na to Tvoj manžel? Vždy píšeš len svoj názor, prípadne o Adamkovi, ale takmer nikdy nie o manželovi. Možno by bolo zaujímavé aj pre našich manželov poznať názor muža - ocka na celé to dianie, či sa necíti byť mimo toho všetkého a ako to vidí on.

P.S. Popočúvala som plač Vášho Adamka, :-))) a želám Vám veľa lásky a trpezlivosti. Však on o chvíľu vyrastie a bude úplne iný. Držte sa...
  • 
11.7.2000 19:12:20
Ahoj Marketo!
Taky jsem si myslela, ze muj chlapecek bude v lete ziznivy, navic bydlime v Coloradu, kde je v lete priserne vedro a jeste hrozne suchy vzduch. Ptala jsem se detske lekarky jestli mu mam davat pit prevarenou vodu a ta mi rekla, ze ne, protoze deti v tomto veku nemaji jeste dokonale vyvinute ledviny a vetsi piti vody by jim ty ledviny zatizilo a poskodilo. Rekla, ze mam jen kojit a kdybych mu chtela dat pit neco jineho, tak jedine koupit takovou detskou stavu, ktera obsahuje male mnozstvi cukru a soli ve spravnem pomeru pro kojence. Zvladame to kojenim, pres den kojim nekdy i kazdou hodinu, ale treba se jenom trosku napije predniho mleka a vic uz nechce. A nemuzu rict, ze bych mleka nemela dost. Ze zacatku pil taky z obou prsu pri jednom kojeni. Ted to praktikuju tak, ze ho necham samotneho rozhodnout, jak dlouho a jak casto chce pit, jen mu v tech vedrech, co tu mame nabizim prs casteji. Preji hodne zdravi a radosti z materstvi! K.
  • 
11.7.2000 17:01:14
Mila Kaco, musim vam pogratulovat k tak krasnemu miminku. O vasi strance jsem se dozvedela od me tehotne kolegyne v praci. Nejak to s ni vsechno zacinam az moc prozivat. Moc se mi libi vas pristup "ke vsemu", laska ve vasem vztahu jiste nechybi a to je bezpochyby to nejcenejsi co pro celkovou pohodu vasi a hlavne miminka muzete udelat. Preji jen samou radost, kterou vam i ten ubrecenej Adamek jiste prinasi. Uz se tesim na dalsi clanky a novinky, jak se vam vsem trem vede. Ja a muj pritel Petr nejprve musime dostudovat (pri zamestnani), ale oba moc touzime po miminku, uz ted planujeme a nemuzeme se dockat az nastane ta prava chvile. Vase clanecky jsou jiste uzitecne pro spousty novotehotnych a ted i novopecenych maminek (gramatika?). Mejte se stale tak moc radi a my oba vam drzime palce.
Lucka a Petr
Lucka, Lukas 2 roky, 23 tyden
  • 
11.7.2000 15:50:06
Docela obdivuji Vasi vytrvalost s kojenim.
Jsem zvedava, jak to dopadne u nas.
Lukaska jsem krmit nemohla z prsu, protoze byl nedonoseny a tak jsem
9 mesicu odstrikavala mleko.
Do trech mesicu (do 3 kg) jsem vystacila s vlastnim, pozdeji jsem jednou dene davala umele. Docela to slo. Ted jsem na to zvedava.
Jinak vyvarovani je ma nocni mura.
Museli jsme varit vsechno, lahvicky, dudliky.
Ztraty byly 2 nerez hrnce velke + jeden kastrulek cca 2.500,- Kc.
Asi je to normalni.
  • 
11.7.2000 0:33:31
Vasu stranku som objavila len nedavno. S manzelom sme zacali uvazovat o babatku a tak si naozaj taketo infomacie z prvej ruky velmi cenime. Dufam, ze to aj nam vyjde co najskor. Velmi vam drzime palce a tesime sa na dalsie prispevky. Tina
Eva 31, Honzík skoro 4, 27. týden
  • 
10.7.2000 9:00:54
Michale,
z vlastní zkušeenosti potvrzuji, že na tvých slovech je mnoho pravdy. Já jsem u syna platila spíš za úzkostlivou matku, která přesně dodržovala doslova instrukce lékařů a právě odborných příruček o dítěti. Můj chlapec je velmi emotivní dítě a hned od začátku to byl velký křikloun. Jak ho utišit jsem studovala samozřejmě v "odborných" publikacích. Uniformní rady samozřejmě na mého drsného individualistu neplatily ani v nejmenším a postupně jenom rostla má deprese z toho, že to s ním jako maminka neumím, když podle knížek to přeci má jednoznačně fungovat. S mou rostoucí nervozitou a nejistotou rostla i nervozita jeho, takže na cca první půlrok jeho života spíš dodnes vzpomínám jako na noční můru.
Ty knížky jsou fakt dobré co se týče rutinní péče o dítě - výměna plenek, oblékání, příp. podrobné příznaky možných onemocnění, ale kojení, výchova a citové vazby jsou věci tak strašně individuální, že je prostě nelze poposat na pár stránkách a pak k tomu ještě přistupovat tak, že kdo se do těch pár všeobecných řádků nevejde, není normální. Jak přistupovat k osobnosti dítěte mne naučil především můj syn a něco jako mateřský instinkt. Rozhodně to nebyly výpravné rádobyodborné publikace.

A ještě otázka na Katku Skokanovou: díky za perfektní instruktáž o kojení Adámka. Jenom jsem asi někde přehlédla jak dlouho vám cca to jedno kojení trvá. Někdo tvrdí, že deset minut stačí, někomu nestačí ani půl hodiny. Tak jak je tomu u vás? Čekáš třeba až ti malý nacucaný "tuháček" odpadne od prsu?
A ještě opožděně přeju všechno dobré do nového života. Jméno Adam je strašně krásné, v původním významu to znamená "člověk" a je to jedno z takových jmen, při kterých to člověka nutí narovnat se hezky zpříma, když se představuje. Kdyby naše příjmení nezačínalo na "M", tak ho pro svého syna volím všemi deseti.
Michal
  • 
7.7.2000 10:01:49
Rozhodne neverte kniham. Predstavte si, ze jste clovek, ktery chce napsat knihu o materstvi. O cem budete psat? Zaklad je asi jasny a relativne nemenny (a vsichni ho maji nejak tak vytuseny), takze kvuli zakladu si Vasi knihu nikdo nekoupi. Kdyz budete jenom opisovat z ostatnich knih, tak to na velky komercni uspech taky nevypada. Takze co udelate? Sezenete mraky kridoveho papiru, spoustu roztomilejch fotek, opisete par existujicich knih a vymyslite nekolik teorii proc se ma neco delat prave tak a ne jinak. A cim vetsi ptakovinu patricnym lekarskym slangem podrobne zduvodnite, tim vic se Vasi knizky proda. A pokud se nekdo bude Vasimi radami ridit, zas tak moc se nestane - decko vydrzi relativne hodne. A Vy prece nejste takovej vul, abyste ve svy knizce radil neco, co muze ublizit - pak by z Vas totiz nekdo mohl vysoudit vejvar, kterej jste si psanim knizek pro zacinajici matky vydelal(a).

Pekny den vsem.
Gábina(dcera 5,5 , syn 4)
  • 
6.7.2000 10:11:21
Ahoj Káčo,
myslím že jsi skvělá máma,která i v krizi při kojení vydržela a odolala tlakům babiček s přikrmováním.Já jsem také měla takové problémy s kojením,ale vždy jsem si řekla že musím vydržet a kojit a kojit třeba každou půl hodinu.A taky jsem vydržela dceru jsem kojila rok a syna téměř dva roky.Moje švagrová manyní miminko,ale nekojí.Jen přišla z porodnice,tak řekla,že má řídké mléko a že má malá pořád hlad.Prostě žádná snaha o kojení.Ono na vzhledu mléka zas tak moc nezáleží.Dokonce jsem jí dala číst článek o kojení tady z rodiny,ale ani to jinepřesvědčilo,aby se snažila a dala svému dítěti to nejlepší na světě co mu může dát.
Ještě jednou gratuluji a hlavně kojení nevzdávej.člověk si prostě musí věřit,že to dokáže.
Gábina
 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.