| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dětem s dysfunkcemi pomozte vůněmi

 Příspěvky 110 z 113 [Dalších 103 >>]
kili
  • 
2.9.2010 21:42:48
- neberu Vám Vaše pořesvědčení, ani to, že tomu roziumím jako koza petržieli. Vy máte inhalaci silis za vhodné pro děti, ab i novorozence, já to mám za velmi nevhodné. Každý má možnost přiklonit se k čemu chce.

- Vaše sdělení o ztrátě pokory je projekcí obav Vašeho vlastního svědomí do jiných. Argumentatio ad hominem a další logické klamy máte ovšem v malíku.
2.9.2010 0:47:37
"Bohužel, řada odborníků, kteří jsou experty ve své specializaci, s věkem ztratí pokoru a získají pevnou víru, že rozumí úplně všemu - a že jen ta jejich pravda je správná."

Citas mi myslienky..
Inka +3
  • 
1.9.2010 23:33:21
Díky za velmi zajímavý a inspirující článek! A co se týče mistra kili - vyjadřuje se k něčemu, čemu rozumí jako koza petrželi. Silice, někdy zvané esenciální, nebo etérické oleje jsou sice organické látky, nicméně nemají olejový charakter - v olejích se ředí pro další použití, zejména k masážím. Zkouška kápnutím na kapesníček je indikátorem kvality - pravá silice se odpaří, silice pančovaná právě olejem zanechá mastný flek. O tom, že vdechování molekul silic je pro dětské zdraví škodlivé, zcela jistě nebudou existovat žádné studie - to bychom nemohli pustit děti ani do lesa, tam se to těmi terpenickými molekulami ve vzduchu jen hemží! Samozřejmě, že existují éterické oleje pro použití pro děti nevhodné - stejně tak, jako jsou pro děti nevhodné některé léky. Nicméně dětská aromaterapeutická kosmetika je imho pro novorozeňata, kojence i batolata mnohem vhodnější, než klasická dětská kosmetika, nabitá konzervanty, syntetickými barvivy a parfémy. Po kosmetice, kterou používá 90% českých porodnic, se mi první i druhý synek promptně osypali - takže jsem používala jen mýdlo a olivový olej. dcerku mažu tímtéž - jen obohaceným o extrakty z levandule, mandarinky a růže v ředění určeném pro kojence. A na zklidnění divokých kluků není nic lepšího, než večerní masáž chodidel olejem s levandulí.

Bohužel, řada odborníků, kteří jsou experty ve své specializaci, s věkem ztratí pokoru a získají pevnou víru, že rozumí úplně všemu - a že jen ta jejich pravda je správná. Tane mi na mysli příběh jistého Dr. Semmelweise, který tak dlouho bádal nad tím, proč porodním asistentkám umírají na horečku omladnic jen tři ženy ze sta a lékařům třicet, až zjistil, že je to způsobeno přenosem infekce z nedostatečně umytých rukou a špinavých pláštů - a všichni se mu vysmáli. Trvalo třicet let, než hromadné vraždění rodiček lékaři přestalo a autority uznaly "jinou pravdu" ...... http://www.avicenna.cz/item/ignac-filip-semmelweis-1818-1865-smrtici-nakaza/category/lekar-dejiny-a-my. Občas by si každý, kdo věří v neomylnost svého poznání měl tenhle příběh připomenout....
kili
  • 
25.8.2010 18:26:52
- nejde o to, co nmáte vystudováno, jde o smysl té diskuse. Pro příklad tato smyšlená situace : Když napíšdete, že nějaké homeopatikum¨zmírňuje průběh infekce herpetickým virem, tak já nemám zájem o tom diskutovat, a to bez ohloedu na to, že jste Vy třeba i četla o homeopatii kdeco a máte z toho dweset diplomů. A když se mne budete jasně ptát, zda mám důkaz, že homeopatikum toho kterého názvu nefunguje, nemám rozněž za smysluplné na to reagovat, protože otázka je principiálně nesmyslná. Takže vůbec nejde o to, co má kdo vystudováno.

- chytání slovíčëk - to mi ukažte na příkladě, kde něco takového shledáváte. Když napíšete výraz (zejména terminus technicus), který má obecně více významů nebo jehož význam není jasný, pak pro
komunikaci je třeba ozřejmit, co napsaným míníte.

- Vaše předjímání ohledně lékaře a jeho jednání s pacientem vázne výrazně na skutečnosti, že tu nejste v ordinaci ani na nějaké poradenské či konsultační službě

- co se týše jediného moudra, to je taková oblíbená floskule. Jestli máte jiná poznání, neberu Vám je, je to Vaše věc.
25.8.2010 16:37:25
Ono skutečně nemá smysl se pouštět s kilim do jakékoli debaty. Když zkrátka nemáme my, "běžné husičky" (omlouvám se za ten výraz), vystudovanou medicínu, tak přece nemá smysl se s námi bavit. Proto velmi často odmítá odpovědět na jasný dotaz a jen se chytá slovíček.
Proto také jeho příspěvky většinou přeskakuji. A nic na tom nemění fakt, že používá (mnohde i velmi násilně) "starou" češtinu. Byť jinak bych se pohledem na ni přímo kochala. Nicméně z tohoto macho-pána je mi spíš poněkud smutno; zvláště když si uvědomím, že je lékař a že takto asi jedná se svými pacienty. Vždy pouze z pozice jediného moudra znalého.
kili
  • 
25.8.2010 14:45:03
nevšiml jsem si účasti osoby, kterou jmenujete, na Vámi zmíněné diskusi. Všiml jsem si ale znaků toho, že nevnímáte rozdíl mezi kritikou a smyšlenkami.
Markéta
  • 
25.8.2010 13:24:00
Zuzi, to je marné! Toto jsem se pokoušela dr. Kiliánovi vysvětlit v té diskusi, kterou už pak spousta lidí nedokázala snést. Také jsem měla pocit, že ta jeho skálopevná jistota v pravdivost "jeho" fakt je iluze... a viděla jste, jak to dopadlo. Nepřipustí sebemenší kritiku.
kili
  • 
25.8.2010 7:31:36
no, a ani toho jste nedbala
25.8.2010 1:26:32
Tam ste pisal len o ockovani.
kili
  • 
25.8.2010 0:44:30
24.8.2010 19:45:04
 Příspěvky 110 z 113 [Dalších 103 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.