| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Své první dítě bych měla maximálně ve třiceti, i kdybych se měla hádat s tchýní o koupelnu

 Příspěvky 110 z 400 [Dalších 390 >>]
janule
17.1.2017 13:47:35
, Mám známou a ta váhá s dítětem počkat, prý se na to ve svých 29 letech ještě necítí, proboha a kdy se bude cítit, nechápu tyhle zpohodlnělé slepice, které se bojí, aby nepřišly o své pohodlíčko a nemusely se náhodou začít starat, moje generace měla děti v 18 a 20 letech a nikdy nás nenapadlo přemýšlet, jestli nám to nesníží standard. Prostě to přišlo a už se jelo. Byly jsme holt LEPŠÍÍÍÍÍÍÍ
Jana+3 princezny
23.6.2015 15:39:34
Mám spoustu kamarádek, co to tak dlouho odkládaly, až zůstaly bez dětí.
stella
2.12.2010 0:19:54
V padesáti se dá rozjet činnost po letech, kdy člověk má za sebou svá nekreativnější léta, léta, kdy měl vstřebávat zkušenosti, nabírat informace a věci si ujasňovat? Nevěřím. Má matka nás měla ve dvaceti, sama nic nezažila a potom, co jsme vyrostli, a ona byla "volná" pro rozjetí studií, byznysu, kariéry, koníčků, už měla mysl zavřenou, nevytrénovanou ke kreativitě a adaptaci. A to je to nadprůměrně inteligentní osoba. Dnes (jemi 31)ji musím brát s rezervou pro její omezenost.Zní to krutě, ale já to tak cítím. Asi opravdu nejvíc záleží na stavu mysli. Viděli jste například časosběrný dokument paní Třeštíkové o manželském páru s pěti dětmi po dvaceti letech? Nic nikdy není zaručené.
stella
1.12.2010 23:34:54
Maximální souhlas,

tahle diskuse mi velice pomáhá věci si ujasnit, s postarším otcem(byť psychologem) už jen narážím na neporozumění, ale totální. Celý život tomu bylo naopak
stella
1.12.2010 23:15:36
Váš příspěvek mi vlil naději do žil!!!!Díky za Vaši moudrost, jsem zoufalá z nepochopení okolí, dítě chceme, nedaří se, okolí je jedovaté, o to míň se nám to daří, o to víc je toto téma pro mne bolestivé a citlivé.

Někoho jako vy hledám za přítele
stella
1.12.2010 23:04:28
Ahoj,

mám stejnou zkušenost. O dítě se snažíme třetím rokem, mám za sebou dva potraty a teď půlroční čekání. Beru hormony, jsem po nich přecitlivělá. Vysvětlování okolí a setkávání se s kamarádkami, které naopak kolem mne všechny děti mají, je pro mne v této chvíli velice nepříjemné. Tato vleklá a nepříjemná situace mi zasahuje i do rodinných vztahů, mám bratra, kterému se tento měsíc narodí během druhého roku druhé dítě. Tuším, že gratulace k jeho narození mě opět uvede do stavu deprese. Opravdu je to individuální. Začít s dětmi v šestadvaceti není nic unáhleného. Já teď zvažuji, že o tom přestanu s přáteli a rodinou komunikovat úplně, vysává mne to. Co si o tom myslíte?

Děkuji

Stella
31.8.2010 22:52:37
Taky jsem trochu exot, ale nemám pocit, že by v okolí nebyl nikdo s kým bych mohla probrat mateřské radosti a starosti. Znám pár ženských v mém věku, které mají aspoň jedno dítě. Ale abych řekla pravdu, tak líp si rozumím s těma staršíma, které už mají taky víc jak jednoho prcka.~z~ Ty si většinou cigáro na hřišti nezapalí a na své dítě neřvou: Co děláš, ty vole?~o~ I když pravidlo to není.
A co se týče té módy starších matek. Souhlasím - často to bývá tím, že se nedaří otěhotnět. Ale taky často tím, že si chtějí ještě něco užít. (já osobně jsem těžce nesla, když mě při prvním těhotenství zastavovali sousedky a řikali vždyť ty sis holka ještě mohla užívat a teď ti to začne, chudáčku - prostě nechápali a já dodnes nechápu je) Myslím si, že to je každého věc a je mi to jedno.
Já jsem každopádně ráda, že mám děti teď a užívám si je, jak jen to jde. ~2~ Obě těhotenství (holka a kluci dvojčata) jsem měla bez problémů a nejsem si jistá, jestli by to takhle hladce proběhlo, kdyby mi bylo přes třicet. Navíc jsem ještě dost mrštná, abych to všechno pochytala, když se mi rozutečou.~;)
30.8.2010 23:41:23
jo ešte dodatok, čo ma napadlo..

osobne si myslím, že pochybuješ sama o sebe..inak by si nemala potrebu písať takýto článok takýmto sposobom
30.8.2010 23:32:06
Venda, o štyri roky mám štyridsať a predstava prechodu je vééééľmi ďaleko. žijem aktívne a možno ma drahý ukecá ešte na jedno..možno...

To je ale terno, v štyridsiatich to zabaliť. Díky, neprosím.
30.8.2010 23:26:05
neprečítala som naprosto všetko, ale k Tvojej omluve som sa dočetla.

Pozri, na jednej strane sa snažím pochopiť, ako si to myslela.

Na strane druhej...áno, aj o mne si niektoré typy ako Ty mysleli to, čo Ty.

Bez toho, že by tušili, vedeli (a vobec, prečo by som niekomu mala niečo vysvetľovať že?).

Takže som bola kariéristka, čo si užívala atd. atd.

Že som nemohla otehotnieť, potratila a prvého syna sa dočkala až tesne pred 32-kou po MNOHÝCH ROKOCH snahy, to som si naozaj na čelo lepiť nemienila.

Btw, druhého syna mám prirodzene a na prvý šup. Vo svojom "starom" veku.

Dovolím si povedať, že mám mnohdy viac energie vo svojich 36-tich rokoch, než kdejaká 25-ročná.

Mám hyperaktívne deti, ktoré mi nedovolia "zlenivieť". U toho mám kopu činností pracovných i zájmových.

Práve včera som zumbovala medzi mladými holkami a polovinu z nich by nenapadlo, že som matka dvoch malých detí:-) A že u toho mám energiu aj na taký výdaj športový:-)))

Chcem tým povedať len to, že poznám kopu starých-mladých a mladých-starých. To nie je úplne o veku, to je o postoji k životu, náhladu na život.

Som o kus staršia, takže ma život už naučil, že nemám súdiť, pokiaľ do niečoho nevidím.

Ono tých, čo deti fakt nechcú je myslím minimum....
 Příspěvky 110 z 400 [Dalších 390 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.