| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zeť a rodinný konflikt

 Příspěvky 16 z 6 
Míra - 10let ženatý (1 manželka)
  • 
19.6.2006 13:30:39
Náhoda tomu chtěla a přečetl jsem si vtipný článek o lidech v mé pozici. Musím říct, že mám asi štěstí nevějtší protože tohle jde mimo naši rodinu. O víkendech zvelebujeme domeček rodičů manželky, uděláme co je potřeba (pokud to časově a jinak lze), zajedem spolu a nákup (ale ne moc často :-)), dražší věci do dílny kupujeme napůl...
"Skorošvagr..." - tam bych asi viděl, že si s ním promluvíte a očekával bych minimálně psychickou podporu "téměřmuže". Když se bez emocí dohodnete, máte do konce společného soužití naprostý klid. Co se může stát?, maximálně se dozvíte co se mu nelíbí a on se doví co je na něm pro Vás nepřijatelného. Navíc se bude Vašemu příteli lépe spolupracovat s bráchou, když budete mít všichni jasno.

Mnoho štěstí.

Míra
yval
  • 
19.12.2005 21:20:21
souhlasím bohužel jedinej recept je bohužel rozvod
radka
  • 
29.1.2003 12:05:56
Lék existuje, ale má své vedlejší účinky. Rozveďte se.
Petra, 2 malí synové
  • 
3.7.2000 14:02:50
Zabrousila jsem na internetovou stránku o rodině a téma problémového zeťe mě velmi pobavilo,ale zároveň mne i zamrazilo.Troufám si tvrdit,že svého manžela jsem objevila ve 90% uvedených typů. Trefy do černého mne pobavily tak, že jsem se za břicho popadala.Kde se autor setkal s mým mužem? Že by nás životem doprovázel jako muška jenom zlatá? Kromě pobavení mne ale i zamrazilo. Přiznávám, že před nepříjemnými vlastnostmi mého muže neustále zavírám oči a pořád se za něj před druhými omlouvám.Autor radí, že si člověk nemá vše nechat líbit, ale s lítostí mu musím říct, že když jsem se pokoušela jemně mému muži naznačit, že někde by mohla být chyba, neposlouchal mne. Když jsem se mu postavila velmi přímo,zažila jsem takové psychické peklo, že jsem raději zase sklopila uši a vrátila se k starým osvědčeným způsobům poslušné a neodmlouvající (a jeho omlouvající manželky).S léty ale manželova úchylka velitele, projektanta, polpota, žárlivce...atd. narůstá a narůstá a nejhorší je, že ji manžel aplikuje i na děti, nejen na otravnou tchyni a tchána.
K tomuto článku mohu stručně říct: "Je peklo s někým takovým žít".

Kéž by existoval lék.

Zdravím Vás všechny, kteří tyto osoby pozorujete, a hlavně, kteří s nimi trpíte.
Darja
  • 
1.7.2000 22:17:27
Ahoj, ja mam dojem, ze mas velke stesti, ze tve okoli bylo ochotne si problemu vsimnout a prijmout ho /me napriklad i po dlouhe rade let neuveritelnych ustrku ze strany svagra rodina nevaha tvrdit, ze se mi to vsechno jenom zda protoze jsem nevyrovnana, sproste me obetovali, jenom aby nemuseli konflikt videt, nebo se boji, ze by museli zaujmout nejake stanovisko/. Mluvila jsem o tom s hodne ¨kamarady a kupodivu jsem zjistila, ze problem se svagrem, nebo svagrovou ma spousta lidi a nekteri fakt velike. Muzu te uklidnit jenom tim, ze casem nebudes jako trpaslik mezi obry, ale ve svych predstavach vyrostes a oni se zmensi, takze to bude snesitelnejsi.
Iva
  • 
30.6.2000 17:36:11
Ehm, omlouvam se za to, že nereaguji přímo na článek, ale zajímá mě něco podobného. Chodím pátým rokem s klukem, jehož bratr mě nesnáší, problém je v tom, že bydlíme ve stejném domě, máme společné přátele, školu... Náš konflikt se vyvíjel dost dlouho a nakonec to došlo tak daleko, že na sebe nemluvíme, vyhýbáme se jeden druhému,časem se přizpůsobili i ostatní, když se někam jde, každý už hlásí, jestli tam ten druhý bude, nebo nebude. Přizpůsobili se i rodiče, jenže... Máte někdo zkušenost s tím, jestli soužití s člověkem, který pořád cítí rozbroje mezi svými nejbližšími má do budoucna šanci? Připadám si jako trpaslík, který bojuje proti obrům. Podotýkám, že já osobně nemám šanci tenhle konflikt nějak vyřešit a bohužel ani v budoucnu neni neni reálné se třeba někam daleko odstěhovat, protože můj kluk má se svým bratrem společnou firmu. Dost mě to ubíjí, i když máme s mým přítelem pěkný vztah. Poraďte mi, jak se s tím vyrovnat.
 Příspěvky 16 z 6 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.