| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 40 týdnů

 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]
romča
  • 
10.12.2010 18:18:24
Dobrý den,mé dceři budu za pár dní 10 měsíců a taky ještě nelezeme,pouze se plazí a to jen dozadu. Když mě paní doktorka posílala na Vojtovku,odmítla jsem to.Mám pocit,že jak se dítě vymyká nějakým podle mě nesmyslným vývojovým tabulkám,co se týká pohybu,hned Vás ženou na cvičení.Takže nakonec mi paní doktorka ukázala pár cviků,které máme doma dělat,patří mezi ně i ten co popisujete. Cvičím s ní doma,ale v době,kdy vím,že má náladu,neříkám že nikdy neprotestuje,ale určitě je lepší cvičit v domácím prostředí a s mamčou. Doktorka mi říkala,že jí nemám posazovat,když si sama nesedne,ale prostě přišla doba,kdy jí to vleže už nebavilo,na bříšku nebyla ráda už od malička,takže nějaký snaha se na bříško otočit nebyla,tak sem jí začala posazovat. Teď sme byly u paní doktorky a usoudila,že sed má pevný,tak posazovat můžem,ale pořád cvičit,aby měla snahu sama si sedat,na nožičky se stavíme,ale taky jí to samotnou nenapadne se chytnout a přitahnout.Ale na nožičkách se udržíme,dokonce uděláme pár krůčků s držením.Dále paní doktorka říkala,že některé děti prostě lezení přeskočí a taky,že naše dcera bude prostě od přírody lenivá.A když sem se ptala rodičů mých a manželových. Oba dva sme byli kliďasové,kteří seděli v koutku a hráli si.Takže geny jsou mocný :-) Prostě některé děti jsou rychlé a některé pomalejší.Jednou to přijít musí :-)Zase sme ale hrozně vnímavý,rychle se učí,umí ukázat kde má nožičky,vlásky,bříško,dělá paci už dva měsíce,mává,prosí,jak je veliká,apod.
hanca-3deti
  • 
8.2.2010 14:30:50
Ja bych to nelamala.Nejstarsi syn vubec nelezl a nakonec chodil v 10mesicich.Proste to uplne preskocil a je zdravy.Kazde dite je jine.
4.7.2009 1:18:56
Vojtova metoda je děs.Mi také chodili a je to mučení dětí.Pak jsem se na to vykašlala a malá je naprosto normální a vše dohnala.
29.5.2008 12:22:44
maminky takhle mě přivítala doktorka vyzkoušela co všechno dělá dávali jsme před malého hračky a tak ale jak se snaží klouže dozadu motivace k lezení by byla ale po pár neúspěšných pokusech to vzdá protože je o metr dál než chtěl s tímhle nás poslala na rehabilitace vojtovou metodou můj první dojem byl lámání dětí a způsobené trauma!! řval ještě hodinu po cvičení (snažili jsme se přitlačovat kolínka v klek a pokládat u toho hlavičku na podložku ) připadalo mi to jako když chcete vymáchat psovi čumák v loužičce a brání se u toho mám strach z dalšího cvičení od té doby neklidně spí a přestal se pokoušet zvednout zadeček a vůbec otočit se na břicho
opravdu to může být tím cvičením?? byl vyšokovaný asi tak jako já a celou noc měl horečku
~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~
Gábina , 3 kluci
  • 
17.12.2007 18:53:51
Denis na 40. týdnu leze, všude se staví , paci-paci přestal dělat už před měsícem, ze slov je nejoblíbenějši am-am, nikoliv mama, protože jídlo je mu milejší než matka a ze všech hraček (a že jich má dost) je tou nejlepší plný odpadkový koš. A vsadím se, že to lezení a stavění se má též přímou souvislost s tím odpadkovým košem. Takže ať jdou všechny tabulky do háje, neboť vše je o motivaci...
Mona,3 děti
  • 
22.11.2007 15:48:27
Pokud vám dítě v jednom roce nezůstane ležet, kde ho necháte, tak bych se tím nezatěžovala. Naše děti jsou napřed i pozadu každý v něčem jiném. Nejmenší synek (10 m)se rozhodl, že dožene své sourozence stůj co stůj a naučil se sedět, lézt a postavit se krátce po půl roce.Skončil týden v horečkách a měsíc měl zvýšenou teplotu.Prostě to přepískl. Jen co vyzdravěl, pokračoval v urychleném vývoji a začal chodit kolem nábytku. Horečky, teploty.Snad se poučil a se samostatným chozením zatím nezačal. Teď se věnuje kostičkám, smetí a vůbec vyhledávání kdejakého zapomenutého sajrajtu a je spokojený. A my s ním...
Patricie,dvě dcery
  • 
6.5.2007 12:30:28
Mám deseti měsíční holčičku a ta předevčírem zvládla svůj první krůček.Lézt začala před dvěma měsíci,ale je to hrozný čertík.Starší dcera už naopak chodila na začátku desátého měsíce úplně sama.Každé dítě je opravdu jiné,nemůžeme je porovnávat.Myslím,že se pak maminky těch "lenivějších" dětí zbytečně stresují,jestli je všechno v pořádku.Dříve nebo později všechno doženou.Takže pevné nervy a trpělivost!!!
Dana, dvojčata
  • 
7.10.2006 21:37:44
My máme 9 a půl měsíců staré kluky-dvojčata.Starší se dříve plazil(asi 7.měs.), kolena používá málo, dále říká ta-ta a dělá jak se má a říká u toho tak,tak. Mladší se začal plazit o 3 týdny později, kolena začal používat až nyní, kdy se začíná stavět u všeho co mu přijde do cesty, třeba i u bráchy, jinak umí paci paci a jak je veliký, říká ba-ba, ma-ma. Oba dva umí napodobit vrčení auta a traktoru. Jinak jsme rádi, že je máme. Ahoj
pipina
  • 
13.8.2006 12:19:06
Tvoje starosti bych chtěl mít
22.7.2006 17:53:37
Naše malá začala lézt v 9ti měsících, ale zase nedělá pá pá ani paci paci.teď jí je 9 a půl. Tak nevim, doufám, že to taky dožene :-)
pa
 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.