| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Utužte rodinnou pospolitost!

 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]
jana
  • 
25.5.2010 23:09:53
jojo, je to tak, souhlasim. a kdyby se clovek ridil pouze temito radami, nic jineho by nedelal, nez sedel doma a vymyslel rodine program, pac nikdo jiny na to z rodiny nema cas. a hlavne kaslal na sebe, ja se rodine venuji, ale taky se venuji sobecky pouze a jen svym konickum, sportuji, chodim s kamaradkami na pivo, s kamarady jedu obcas na vikend na hory, zajdu ke kadernici, proste jsem tento typ, pro me je rodina dulezita, ale duleziti jsou i kamaradi, kteri ti pomuzou, kdyz ti je ouvej prave doma:-)) tyto rady mi prijdou vhodne spise pro alternativky, takove ty rodinne typy, ktere na sebe nedbaji a jen drepi doma a snazi se delat program pro rodinu a pak se jim klidne stane, ze se na ne manzel vykasle a najde si atraktivnejsi zenu. takze moje rada, vseho s mirou!!
markéta s párkem
  • 
25.5.2010 15:09:06
Dřív jsem dceru (7let) hodně pouštěla k vaření. Ona je klidná a poslušná, takže dělala vždy to, co jsem jí řekla. teď jí honím pryč, prootže když to vidí její bratr (2,5 roku), už si nese stoličku a už volá "já taky, já taky". Jenže není zdaleka tak šikovný a poslušný, takže všechno převrhne, vycáká apod. A nechat ho jenom dívat, to nejde, to hned vříská. takže je ženu od vaření oba. Mrzí mě to, protože dceru to bavilo a měla jsem dobrý pocit, že děláme něco spolu, ale s klukem dohromady to prostě nejde.
Petra Neomi
  • 
25.5.2010 12:32:59
Mě stačí přečíst si, že mám pouštět bříšku hudbu a mám o článku jasno :)Sakra, jsme lidé různí, každý žijeme jinak. S dcerou děláme dohromady spoustu věcí, citrony kvůli tomu, aby to vypadalo romanticky a idylicky nakládat nebudu. :)
Anonymní myška
  • 
25.5.2010 8:10:18
Danielo, myslím že je to hodně věkem a pohlavím dítěte, ta opozice.
Mohu se zeptat kolik je tvým dětem?
Taky záleží zda jsou to pouze bratři, či pouze sestry, nebo smíšení sourozenci.
A souhlasím s Lídou, že občasný odpočinek od dětí prospěje na všech stranách.
Já si například nedovedu představit domácí školu.... Ta úleva, když ráno odejdou do školy :o)
To je potom čas a prostor pro nejmenšího a zase se po obědě těšíme na brášky.
Pawlla
25.5.2010 7:32:47
Souhlasím s Lídou,to že jsou sourozenci neznamená,že nemůžou mít rozdílné zájmy.Moje děti jsou každé úplně jiné,tráví spolu hodně času a vidím,že si občas potřebují jeden od druhého odpočinout.
Lída+2
25.5.2010 7:08:51
Danielo, ale teď něvím na co reaguješ.....protože my jsme s klukama víc jak kdokoliv od nás z okolí...nikam je nedáváme na víkend...nikam na prázdniny(těch 7dní je směsných- jak mi každej zdůrazňuje)..k dědovi jezdím jednou za měsíc...a jsem tam jen se jim nevěnuju.....mímu dědovi je přes 80let...chci,.aby si ho kluci užili..dost na tom, že babička před 3lety zemřela a kluci ač jí vídali jednou měsíčně.....tak je to sebralo....

A jestli jsi reagovala na oddělené zážitky..tak si myslím, že jednou za rok cca na 14dní je zdraví si od sebe odpočnout.....
Taodvedle
24.5.2010 16:23:04
ja nevim, ale i kdyz deti nechteji moc s rodici, myslim si ze 11 roku je brzo aby se rodina takhle rozdelila. vikdendy si myslim meli byt hlavne rodine, atd. teda aspon jeden den z vikendu , ten dalsi den muzou videt sve kumpany a kazdy den ve skole, po skole.
Lída+2
24.5.2010 11:50:38
jo taky mají kluci období třeba hlavně v zimě...že třeba příjdou a řeknou maminko najdi nějaký dlouhý film a sednem si a koukneme se na něj...úplně nadšeně chtějí nahrávat třeba Titanic.....a vydrží koukat s přestávkama....tuhle se sháněli kdy ho budou dávat....jsme jim ho přemázla~f~

Jinak k PC max. na 30minut...ani né denně.....Tv taky moc nemusí....

zato venku by byli pořád....a v garáži....něco kutit...

A pak na co oni určitě budou vzpomínat na pradědu, který když k němu přijedeme tak se jim 100% věnuje až do našeho odjezdu.....a to je nechávám....at si dělají coc chtějí....takže vím, že běžně vrtají, řežou....s dědou za zády a s rukama na jejich soustruží....a děda je moc šikovný a tohle jim předá ON a jsem mu za to vděčná:-)
Lída+2
24.5.2010 11:29:26
tak mi to příjde normálka(posledního 1/4 roku bojujeme zase se společnýma večeřema~t~, v sobotu i obědy....~f~-závody udělají hodně a ještě i ze stejných závodů se mi děti vrací po částech~:-D

...jsem dost spolu...neděle po O nejdříve osadníky, pak carcassone a pak na kolo....v zimě lyže...po odpolednách v týdnu kolo, když je tu máme aspoň na hodinku...1x týdně bazén- co je mám od miminka......

,ale jsou dny kdy si od kluků ráda odpočnu....a pošlu je na týden v létě k mamce. Myslím, že jsou důležité i zážitky s někým jiným....rozhodně ani tuhle činnost nepřeháníme....mamka Luka hlídala lehce to dopočítám: 80dní za 11,5let..
tchán 0dní a tcháně je naopak viděla 4 odpoledne za 8let.....

Pak si taky myslím, že je důležité sourozence oddělit,aby i oni měli nějaký zážitky a mohli je vyprávět bráchovi a neměli jsme vlastně dvě dvojčata.....oddělené tábory, kroužky(to se mi letos vůbec nepovedlo- nenašla jsem sportovní kroužek a dětičky mi skončili ve stejným- a už mi tím blbnou oba.....co se dá dělat~d~)
Anonymní myška
  • 
24.5.2010 11:11:25
No tak je to přesně u nás:o(
Například: manžel je horolezec a bere nás na skály sebou, kluci z toho poslední dobou nadšení nejsou (jako z ničeho dalšího). Stačí, ale když nějaký kamarád se ozve, že by mohli jít lézt a hned je lezení ta nej-super věc na světě~d~
Tak to většinou vypadá, že kromě svých třech synů sebou vlečeme další dva kluky-kamarády.... Potom už spíš vypadáme jako skautský oddíl, než rodina.
A je to především o tom nejstarším, protože ten mladší nutně musí kopírovat bráchu ve všem....
 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.