| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Inteligentní dítě může být někdy i nebezpečné

 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]
nika
  • 
2.2.2011 23:16:05
Víte, prostě každé dítě baví něco jiného. Mé dceři je 2,5 a pozná každé písmeno abecedy a řekne na něj minimálně 1 slovo, česky mluví velmi dobře, rusky se domluví, anglicky když chce............, ale jestli je génius neřeším. Když Vaše dítě baví auta, proč ne. Cvičí si tím paměť, rozlišovací schopnosti atd. Ať se děti učí to, co je baví. Ve škole už to možné nebude, budou se učit to, co bude třeba:)
romik
  • 
1.6.2010 19:23:40
tak to náš syn ve 2 letech a 2 mesicich umel celou abecedu, vsechny barvy ( vcetne svetle a tmave modre) tvary ...ted mu je 3,5 umi napsat skoro vsechna pismena, podepise se a cisla rozezna do 1000 ( s oblibou cte cisla popisna na baracich:-))
ale znacky aut ho nikdy nezajimaly, nezna zadne- jen rika, to je stejny, jako ma tatinek, jako teta...:-)
chci tim rict, ze kazdy dite je opravdu jiny, kazdy ma zajem o neco jinyho a myslim, ze pokud to dite zajem neprojevi, clovek mu to do hlavy stejne nenahusti - jen ho to stoji nervy:-)
25.5.2010 13:20:14
No jasně, proč ne, náš mrňous umí r asi od deseti měsíců - on teda neumí skoro nic jeného, už jsou mu dva roky, ale rrrrrrrrrr, trr, trrrrááá umí skvěle :)
24.5.2010 20:03:36
Nejsou to dvě různé děti?
Martina, syn 2,5 roku
  • 
24.5.2010 15:32:54
třeba to mají kluci nějak geneticky zakodovaný, náš malej zase perfektně pojmenuje téměř veškeré nářadí pro pořádné chlapy a dokonce rozliší i šroubováky a klíče...
Lara, dve deti, 3,5 roky a 1,5 rok
  • 
24.5.2010 12:55:45
To,že nemáte auto, nic neznamená. My ho také nemáme a od dvou let syn značky aut rozeznává zcela bezchybně. Rozhodně jsme ho k tomu nevedli, ale když na značku ukázal, tak jsme mu jí řekli. A jednoho dne je začal sám říkat, a kolem tří let už ani značku vidět nemusel a auto poznal. Kupodivu nejraději má trabanty a staré škodovky.
23.5.2010 10:30:54
Našemu malému budou příští měsíc 2 roky a 9měsíců. Na silnicích umí bezpečně poznat hodně druhů aut. Namátkou- Škodovku(tu dělí ještě na Favorit,Oktavii, Fabii a 120), Dačii, Citroen, Audi,Ford, Fiat, Mercedes, Peugeot, KIA, Nisan, Opl, Iveko, Renolt. Dokonce pozná i zaparkovanou dodávku zezadu, kde není umístěný žádný znak a věděl, že je to Renolt(já to zjistila až jsme ji obešli). Udivuje tím rodinu i široké okolí. Stačí, když jedeme autobusem a poslouchá nás půlka lidí.:-)Omlouvám se, jak je to napsáno- nevím jak se to přesně píše-milovníci aut mě omluví.
Dále rozeznává barvy-červenou,žlutou, modrou, zelenou,fialovou. Ukáže na prstech do pěti a včera přečetl babičce,že má napsané na ponožkách 35 (prostě trojka, pětka). To vše nás pořád udivuje. Jeho stejně stará sestřenice má velmi omezenou slovní zásobu,mluví jednoslovně, tedy pokud vytáhne dudlík z pusy. Rychleji snad chodila jen bez plenek. To zase náš Péťa obešel nočník a začal rovnou na záchodě. Jen je strašně tvrdohlavý. Čím jsou dány tyhle rozdíly?:-)
Jacoby
22.5.2010 23:06:28
Souhlas, souhlas...
A článek to byl opravdu milý.
21.5.2010 15:42:54
Mě taky není jasné proč tohle každého tak uchvacuje. Můj 3,5 letý syn tímhle oslňuje už víc než rok, taky spolehlivě rozezná loga Penny, Albert, Lidl a spol. takže ho občas podezírají že umí číst:) Ale je to přeci to samé jako když na obrázek krávy řekne bů, známka budoucí geniality to obávám se není :)
PJana
21.5.2010 12:44:55
Řekla bych, že autor neměl v úmyslu vyvolat závodní diskusi v tom, čí dítko umělo dřív, víc, líp .... (dosaďte si třeba značky aut, barvy, písmena).
Je to milý článek o uvědomění si toho, jak rychle se děti vyvíjejí a jak často dovedou nás rodiče překvapit něčím, co jsme prostě nečekali. Ony naštěstí neberou rozum jenom od nás rodičů, ale jsou to tvorové společenští a vnímají také širší okolí a to i v okamžicích, kdy my máme pocit, že zrovna neposlouchají.
 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.