| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mladé vdovy v Čechách trochu jinak

 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]
píšťala,1 kluk
3.8.2010 6:37:11
Dobrý den,

se zájmem jsem si přečetla tento článek. V některých věcech se podobá mému příběhu, také jsem tragicky přišla o přítele, taky dost drasticky-on byl pro změnu zavražděný.Jeho vrah si sice odpykává trest ve vězení, ale co je to platné?Stalo se to před dvěma roky, okolnosti popisovat nechci, jen to, že to také byla nesmyslná a zbytečná smrt mladého člověka. Pocity mám v něčem trochu podobné, taky si vyčítám, že jsem s ním nebyla, že jsem mohla něco udělat apod..taky jsem ze strany jeho rodiny zažila kromě psychické podpory, hlavně jeho sestry a mamky, také velké nepochopení, pomluvy a svalování viny od jiných členů, ale i našich známých, takže vím, jaké to je. Měli jsme společné plány do budoucna a já mám stále pocit, že je něco nedokončené, někdy mě přepadají ještě teď ošklivé psychické stavy~n~, i když už to zvládám-musím, když mám dítě. Moje rodina mi tak velkou oporou nebyla, protože mého partnera ještě tolik neznali a nevěděli, jaký postoj k němu zaujmout, a po jeho smrti si mysleli, že když to nebyl ještě můj manžel, tak to přece tolik nebolí.Opak je pravdou, možná se tomu taky divíte, ale s tímto mužem jsem měla krásný vztah...
Otázka víry je u mě taky dost podobná, jako v článku. Nejprve jsem tuto věc dvakrát neřešila, ale jisté věci mne přesvědčily, že NĚCO existuje..
Můj syn měl s mým přítelem také pěkný vztah, i jeho tato ztráta dodnes bolí, není také schopen o tom mluvit, ale máme za sebou návštěvy dětské psycholožky, která nám velmi pomohla.
Závěrem bych napsala, že všem ženám a dívkám, které mají podobné zkušenosti, držím pěsti.:-)
Petr Suchý, tři děti
  • 
26.5.2010 10:55:49
Ahoj Pavlo

obdivuju te, jak jsi se tim dokalazala vyporadat. Mam take rodinu (mnzelku+3deti) a pred pul rokem mi dignostikovali nador, nastesti mi ho vyndali a ted jsem v poradku. Nicmene predstavy ktere mne morily, nebyly pekne, a cast depresi mi zatim zustala. Nicmene jsem pochopil, ze muj predchozi pristup k zivotu nebyl v poradku, a jednim z problemu byly caste pocity viny. Nakonec jsem take zacal akceptovat duchovni stranku zivota, a hodne mi pomohlo Ho´ponopono - knizka Svet bez hranic. Spousta nemoci a jinych dusledku vznika z emocni disbalance, ktera muze pochazet z problemovych vztahu (a kdo z nas nema problemy ve vztazich, at zvedne ruku). Je rada technik jak tyto problemy resit nebo jim predchazet, nejdulezitejsi je si priznat ze problem existuje a chtit s tim neco udelat. Cesta jednotlivce je pak individualni, ale vzdy se najde reseni.
Astrit
25.5.2010 13:30:05
Myslím si, že sebevrah chce svojí sebevraždou někdy potrestat ty, co ho nějak naštvali, přičemž sám nevidí z problému východisko. Chce už "nebýt" a současně mu asi dělá dobře pomyšlení, že iluzorní původce jeho pádu na dno je doživotně potrestaný výčitkami svědomí. Což se mu často dokonale povede... Sebevražda je vždycky zlá a je o to horší, že zanechává po sobě spoustu otazníků a spoustu nešťastných lidí. Sebevrazi jsou slaboši, kéž by se na sebe takto dokázali dívat a našli v sobě sílu bojovat a vydolovali v sobě víru v lepší zítřky. Ostatně je bohužel pravdou, že "rozhodnutého sebevraha" nikdo a nic nezastaví. Kdo si chce sáhnout na život, udělá to. Pak jsou demonstrativní sebevrazi, kteří sebevraždu narafičí v touze, že je někdo včas najde a zachrání je, ale je to nešťastný způsob volání o pomoc. A bohužel je často najdou pozdě....
23.5.2010 10:30:38
OK, v mnoha směrech to vdovci jistě těžší mít budou, primárně jde ale opravdu o to, že budou ve většině případů řešit trochu jiné problémy než vdovy - ženy. Ačkoli se rozdíly mezi mužskou a ženskou rolí stále více stírají, přece jenom se dá předpokládat, že mužům dá asi více "zabrat" obhospodařování domácnosti a zajištění potřeb jejich dětí, což je oblast, kterou my ženy máme zpravidla "zmáknutou". A naopak my ženy budeme mít zřejmě větší potíže s materiálním zajištěním domácnosti (včetně finančního). I zde mohou samozřejmě existovat výjimky, přesto se ale domnívám, že ta pomoc vdovám i vdovcům bude ve výsledku poněkud odlišná.
Boba
  • 
22.5.2010 22:47:05
Ahoj Pavlo, byt jsou nase zivotni zkusenosti hodne jine, v clanku jsem se hodne nasla. Verim, ze zijeme mnoho zivotu a v kazdem z nich mame nejakou situaci (situace) zvladnout a v teto situaci se ocitame prave proto, ze na ni mame, byt je na hranici nasich sil. Navic taky verim, ze je tady kolem nas hodne "dobrych sil" (nic lepsiho me nejak nenapada), kteri nam pomahaji.

Moc Vam drzim palce, at Vas zivot nabere ty nejkrasnejsi obratky, at jste moc stastna a cela Vase rodina.
20.5.2010 11:54:41
Helčo,moc ti děkuji.Už se na tom pracuje.Ráda budu s tebou kámošit,odkud jsi?
Helena, tři dospělé děti
  • 
20.5.2010 9:21:28
Romčo, netrap se a rozveď se. Ten vztah nemůže být lepší, spíše pořád horší. Ty s ním žádné dítě nemáš (možná je to dobře), tak by to neměl být problém. Máš své dcery, tak se věnuj beze zbytku jim. Asi to také nemají lehké.
maja
  • 
19.5.2010 22:58:42
S tím naprosto souhlasím. Udělat "to " takhle to je opravdu hustý a skutečně bezohledný. Vůbec...co to musí být za problémy , že donutí člověka udělat tohle a nechat tady děti . Pro tohle nějak nemám pochopení i když chápu , že je to zřejmě následek nemoci ( deprese). Chápu pokud se člověk rozhodne pro tohle řešení v případě , že je nevyléčitelně nemocný v posledním stádiu nemoci , ale jinak opravdu ne.
maja
  • 
19.5.2010 22:54:19
nikdy jsem neřekla , že si myslím, že vdovci to mají jednoduší než vdovy. To si spíš myslím opak. Vdovci to ve většině budou mít těžší ...obzvlášť ty bez babiček ....
MartinaV
  • 
19.5.2010 22:17:03
Děkuji za kvalitní a trochu jiný pohled na tuto problematiku, ale musím přiznat většina vnitřních pocitů je naprosto shodná! Jsem autorkou prvních 3dílů. Děkuji Vám!! Držte se!
 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.