| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy bude zítra? Vnímání času u dětí

 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]
Andrea + Ema+ Ada
  • 
17.5.2010 16:21:20
Aj moja trojročná to používa. Všetko okrem daného momentu je ráno :) Snažím sa jej vysvetliť že ráno je vtedy keď sa zobudíme a prezlečieme z pyžama atď. No zatiaľ nechápe...
Expertka na všechno
13.5.2010 14:59:52
Ano, takový Večerníček je velmi praktická časová jednotka a děti si to umějí dobře představit.Když na otázku, za jak dlouho někde bude, odpovím "za pět Večerníčků", je hned jasno.
8.5.2010 23:13:04
No, moje Evička bude mít v říjnu 6 let a teda dalo mi hodně práce vysvětlit jí, jak se jmenují dny, který den je po kterém... Roční období už zvládá, ale měsíce ještě rozhodně ne. A zaostalá není. Není zotiž sama. Pohybuji se mezi dětmi v tomto věku a Evča na tom není nejhůře... Myslím, že je to u dětí relativní. Některé se naučí dříve to a jiné ono.
7.5.2010 14:37:44
Celý obrovský omyl je v tom, že článek předpokládá, že čas plyne v přímce... Neplyne, to jsme se jenom v naší kultuře naučili tak vnímat.
Existovaly a existují kultury, kde "bylo" a "bude" je v podstatě totéž, protože čas je vnímán cyklicky. (Proto bývá např. ve věštbách tolik důležitá minulost).
Naučit se prožívat čas lineárně, a k tomu ho porcovat na hodiny, minuty, sekundy, znamená být nadosmrti nešťastný.
"Pravdu" mají děti. ~;)
pavla 2 deti
  • 
5.5.2010 15:39:04
Ja mam teda jednu hodne zivou vzpominku na dobu odhaduji kolem sesti,sedmi let(zacatek ZS).Kdyz byla nemocna,byl se mnou doma tatinek a vzdy mi dal teplomer,sel nakoupit rohliky k snidani(obdchod byl hned za rohem) a slibil,ze za 10minut,az si domerim teplotu(presne si pamatuju,ze se musela merit 10MINUT)tak bude doma..zavru oci a jako dneska zazivam tu situaci,jak lezimu nej v posteli a tech 10MINUT bylo tak silene nekonecnych,ze srovnani s dobou vecernicku,ktery taky trval 10minut a tata to daval jako casove prirovnani mi prisel jako naprosty nesmysl..vzdyt vecernicek trval tak KRATCE a ta samota a toprtivne mereni teploty tak SILENE dlouho :) :)
Katka + 2
  • 
4.5.2010 20:27:24
Možná se mýlím, ale není na té malé fotečce v úvodu klučík, který se před 2 lety ztratil a pak ho našli utopeného? Jestli jo, tak je to teda fakt přešlap :-(
Sova a dvě sůvata
  • 
4.5.2010 20:20:55
Já si to třeba vůbec nepamatuju. Fakt nic.
Ze školky mám tři vzpomínky na pocity, vlastně i ze základky -první stupeň nic, vizuálně si to jako vybavím, kde jsme měli třídu a tak, ale pocity ne - jo jeden, když jsem v první třídě dělala úkoly a mladší brácha a sestřenice lítaly venku - že mi to bylo líto.
Iva
  • 
4.5.2010 18:41:26
Když můj mladší syn nastoupil ve 3 letech do školky, týden se mu hrozně táhl a nemohl se dočkat pátku. Už v pondělí se mě ptal, kdy už bude pátek a po něm sobota a neděle, to věděl, že bude doma a nikam nebude muset:-) Tak jsem vzala 5 magnetků se zvířátky, dala je vždy v neděli večer na ledničku a měli jsme delfínkový den, žirafový, sloní, pejskový a kočičí a každé ráno jsme jeden magnetek schovali. Měl vždy hroznou radost, když zvířátka postupně ubývala... A já nemusela denně vysvětlovat, co je za den a kolikrát ještě půjde do školky, než budeme zase spolu doma :-)
Binturongg
4.5.2010 16:55:12
MrakovaK - nejšílenější rozdíl dětství x dospělost vidím před vánoci.
Jako dítě jsem si s mámou kreslila kalendář od října do Silvestra a odškrtávala dny (mám navíc v prosinci narozeniny), děsně se to vleklo a teď, když nastane 1.10., je tady půlka ledna než se stačím otočit, natož cokoli nakreslit ~t~ ~t~
4.5.2010 16:29:56
souhlasím s bitoriung, taky si dobře vzpomínám, jak ten čas v dětství neletí, jak kolikrát téměř stojí a divím se, co dospěláků si to už nevybaví~d~
 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.