| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

 Příspěvky 110 z 314 [Dalších 304 >>]
kili
  • 
27.10.2010 7:27:37
no, to jsou poměrně časté dohady o falešném nebo vyumělkovaném účtování. Naprostá většina chyb v účtování jsou chyby vzniklé nedopatřením, beztak je kontrolní systémy macházejí a následně jsou projednávány. Kdo zná úhradovou vyhlášku a rozumí ji, ten ví, že nějaké účtování dílčích úkonů včetně laboratorních a pomocných vyšetření nemá žádný smysl, nejsou hrazeny samostatně, ale jsou agregtovány do ošetřovacích dnů, takže jejich provádění znamená vyšší výdaje a žádné příjmy.
ZuziV
27.10.2010 3:43:25
Dobrý den, na jednu stranu s vámi souhlasím. Věřím totiž, že bychom se mnohdy divili, za co všechno si lékaři účtují od pojišťoven peníze, ale konkrétně v případě porodu mi ASI nic nepřijde zbytečné. Udáváte zde holení- to se určitě pojišťovně neúčtuje a taky se nedělá proto, aby byl na genitál hezčí pohled~:-D- dělá se z důvodů případného nástřihu či ruptury- šití je potom přehlednější a taky hygieničtější. Klyzma- se taky určitě neúčtuje a dělá se taky pro dobro maminek- za prvé má teplá voda ve střevech dobrý vliv na průběh porodu a věřte, že personál je na případné "nečistoty" během porodu zvyklý, ale pro maminku je to velice stresující a trapné. ~f~
A koneckonců- v dnešním světě nic není zadarmo a i nemocnice z něčeho musí žít.:-)
19.5.2010 18:46:52
Jak to můžete vědět? A proč schvalujete vnucování zásahů i těm, které nemají nejmenší náznak rizika? Vy jste pomoc medicíny potřebovala a dostala, a od toho tady přece je. Ne od toho, aby byla vnucována i nepotřebným.
12.5.2010 19:14:25
Do porodnice mne přijaly na základě decelerací ozev-vypadávalo často srdíčko. Nikdo s tím nic nedělal-údajně se Sofinka přetáčí na pupeční šnůře.Ale nikdo NIC NEDĚLAL. Trvalo to 31hod. Pak nastal shon,nemohly najít tlukoucí srdíčko.Následovala operace-císař. A co z toho NIC NEDĚLÁNÍ LÉKAŘŮ JE? Sofinka byla 51dní na JIP v Brně,má poškozený mozek. Čekaly jsme zdravou holčičku,dostaneme krásnou ,,schránečku,,. Nyní potřebuje 24hod péči,stálé odsávání jelikož nepolyká,cvičení-jelikož má křečovité držení horních i dolních končetin,léky-je to u nás jak v nemocnici,inhalace 4krát denne,jídlo podávat pegem-tj hadička zavedená v žaludku s vývodem ven. takže díky našemu porodnictví naše Sofinka nepozná dětství a pravý život a my rodiče? Nepřipadnem si jak rodiče ale tým lékařů.
kili
  • 
5.5.2010 6:31:07
tak nějak, jsou příjmy a jsou i výdaje, správný postřeh, stejně tak Jitky s tříletým synem zase z jiného pohledu. Ale hlavně je systém plateb úplně jiný, než je jakási nevímkde vzatá a tu často popisovaná představa, že cokoli se provede je nějak zaplaceno. Většina nemocniční péče je hrazena úplně jinak, než co výkon to platba, jak si to myslí i autorka původního článku, aby z toho vydedukovala ekonomicky i medicínsksy zcela nesmyslnou rozvahu že čím více výkonů tím více peněz a dožadovala se paušálních plateb, které už dávno tvoří základ smluv o úhradách péče a úhradové vyhlášky.
Elíláma
4.5.2010 21:01:27
přesně tak, lidi si často neuvědomí, že pokud řeknou "a za 10 minutové vyšetření dostal 400 Kč!", že ty peníze v čistém nejdou doktorovi do kapsy, ale že je tam ještě docela široký zdravotnický i nezdravotnický personál, instrumenty, nábytek, přístroje, nájem, služby, poplatky, daně, další kopec poplatků (napadá remcající občany, že z toho, co na nich "trhne"za zákrok, tak z toho jdou peníze třeba lékařské komoře...? taková blbina, že ~k~ )
Elíláma
4.5.2010 18:22:21
Naprosto souhlasím a jsem ráda, že se vám dostalo lékařské péče, která byla potřeba, a že se tu nenajdou jen samé remcalky! Mě se taky asi dostalo jednoho UTZ navíc (kontrola rozšíření ledvinových pánviček, doktorka si nebyla jistá, ona to tam viděla, no ale stejně v rozsahu, s kterým by se asi nic nedělalo) a jeden monitor ozev (já říkala, že bilo rychle proto, že do monitorů vydržel celou dobu čutat tak, že jsem jen sledovala, jak hopkaly!), ale jsem moc ráda, protože kdyby něco, už bych nehledala, který UTZ byl zbytečný!
Jitka, tříletý syn
  • 
4.5.2010 14:41:29
Zcela souhlasím s názory, že přesně ty, které tady obviňují PA a doktory z provádění rutinních zákroků, by nejvíce řvaly, kdyby se jim nebo dítěti cokoli stalo.
Pane primáři jedné nejmenované pražské porodnice, moc vám děkuji, že jste mi udělali monitor, UZ, předčasný císařský řez v plné anestezii a vše po něm, vím, že můj syn i já dnes žijeme jen díky výdobytkům soudobé medicíny a vaší neodbytností, že chcete mít jistotu, zda rodím, nebo se jedná o planý poplach. S polohou KP jednou nožičkou dolů, druhou nahorů, odlučující se placentou, kamenným břichem, úzkou pánví matky, velkou hlavou plodu, nedonošený syn ani já bychom při přirozeném porodu neměli sebemenší šanci na přežití. Ani přes vážné poporodní komplikace (rozsáhlý zánět dělohy pro SC, astamtický záchvat při probouzení z narkózy, kluk v inkubátoru, sám nedýchal...) nesoudím doktory za používání přístrojů. Naopak jsem jim vděčná. Udělali jste maximum, abysme dnes byli šťastná rodina. I kdybych v důsledku předchozích komplikací už nebyla schopná znovu otěhotnět, žiju, mám tříletého syna, je úplně zdravý. A na trauma z ležení na sále přikurtovaná k monitoru jsem okamžitě zapomněla. Před SC jsem místo klystýru dostala ochotně YAL, holení mi vůbec nevadilo.
P.S. Je mi úplně fuk, jestli jste si pojišťovně naúčtovali o jeden UZ víc nebo míň. Můj syn je pro mě to nejdůležitější.
Elíláma
3.5.2010 11:55:11
No, přesně, dát paušál a jak autorka říká, zbytečné výkony by nebyly, možná ani některé užitečné, že? Třeba umrtvení při šití natrhnutí, polohovací křesla - vždyť to je úplně nadbytečné! Pochybuju, že kdokoliv bude hustit do pacientky ať se oholí kvůli nějakému bodu za výkon. Dělám v zdravotnictví, ač ne gyn-por a nikdo nám neříkal, ať děláme zbytečné úkony, naopak, zbytečnosti jsou nám vymlouvány, abychom stíhali starat se o co nejvíc pacientů, takže podle mě je článek zcestný. Samozřejmě se zdravotníci, zvlášť v soukromých ambulacích, snaží všemožně vydojit peníze i za zbytečnosti, ale nějaká klystýrová konspirace je hloupost.
Mám 19 dní do porodu a poslední, čím ztrácím čas, je filosofování o holení. (A nejen proto, že kvůli vlastnímu pocitu hygieny už nejsem leta z bobrovic!)
radka trojakova
3.5.2010 6:03:40
já nevím odkud jste čerpala informace ohledně porodu, ale co zde uvádíte je nepřesné. U porodu mého dítěte neprobíhaly žádné rutinní věci, jak jste uvedla, jak je například holení a vyprazdňování a to jsem rodila pět hodin po příjezdu do nemocnice. Při porodu mě kontrolovali-rodili dva lekaři, jeden tedy kontroloval mě a jeden mé dítě.
Samozdřejmě s přerozdělováním pěněc ve zdravotnictví nesouhlasím. Největší problem je zdravotní a sociální daň, ale to je v České republice uděláno zcele cíleně, aby nebylo vidět na co se pěníze používají. Toto téma by se mělo ale řešit někde jinde, nemyslíte?

 Příspěvky 110 z 314 [Dalších 304 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.