| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čtěte pohádky, čtěte mezi řádky

 Příspěvky 110 z 188 [Dalších 178 >>]
qwewerty
  • 
8.5.2010 10:25:42
Myslím, že patnáctiletí by se měli naučit do života hlavně vzájemnému respektu, slušnosti, ohleduplnosti. Informace, že tloušťka škodí jejich zdraví, je sice taky důležitá, ale tahle forma sdělení zavání bezohledností až sprosťáctvím. Kastovat, odsuzovat lidi, vysmívat se jim, můžeme z nejrůznějších důvodů, ale učit to děti ve škole snad není potřeba. To neospravedlňuje ani takový dobrý úmysl (nebo spíš byznys?), jako je pomoc a prevence v boji proti obezitě.
29.4.2010 23:18:19
Kdosi napsal knihu " Příběhy pomáhají ve výchově" - moc pěkná knížka, kde jsou příběhy, které lze naaplikovat na různé potíže dětí. Lze je ale i vymyslet a lze je i převzít z naší literatury- i z pohádek- k poučení ,jak výchovu vylepšit. S radostí jsem si přečetla uváděné interpretace ,pohádkových motivů i zdařilou přednášku, tvořivě zpracovanou mládeži v období puberty. Paní doktorce patří velký obdiv!!!

Sama ve své praxi s dětmi používám těchto doppručení a témat pohádek, a´t jde o různé problémy dětí. Je to úspěšné a navíc milé v té terapii, která je dětem tak přístupná, právě prostřednictvím příběhu,pohádky.
29.4.2010 12:31:01
Moc jsem se pobavila a moc se mi tenhle článek líbil. Hlavně ta úžasně podaná nadsázka. Nechápu některé kritické reakce. Tohle pojetí přece nebylo určené malým dětem, ale téměřdospělákům, kteří už jsou schopni si utvořit svůj názor. A je mi velmi sympatické, že publikum nezůstalo bez odezvy. To je totiž to nejdůležitější - donutilo je to přemýšlet o svých vlastních návycích a ve věku, kdy mají ještě velkou šanci něco ovlivnit. Gratuluji paní Cajthamlová! ~g~
Binturongg
27.4.2010 16:33:59
No, tak jsem to myslela - každá princezna vypadá dle doby, z níž pochází ~;)

Ale ztráta tvarů či příliš mnoho patvarů nemá nic společného s charakterem - prostě mi to od mudryně Cajthamlové připadá křečovité, diskrimunující a přehnané.
Navíc to, že z její přednášky byli pubertálové nadšení, je buď lehce nadsazené nebo jí podlejzali, protože jí znají z TV ~t~
(nebo že by měla přednášky jen pro zdravé a "tak akorát?" Tlustým a vychrtlým nepřednáší? Těžko - a těch, co nemají dokonalou figuru, ať doopravdy nebo je to subjektivní pocit, ti byli z přednášky také nadšení?)
Vtipkování na toto téma je jedna věc, ale čím víc o tom přemýšlím, tím méně se mi celá ta věc líbí... ~d~
Markéta s párkem
  • 
27.4.2010 14:23:02
My ale mluvíme o pohádkových princeznách, ne o skutečných. A když se v pohádce řekne, že "princezna (Maruška, pasačka) byla krásná", tak si to každý představí podle současných měřítek módy. Čili dnes něco jako barbína, před sto lety určitě holka krev a mlíko.
Jinak bych řekla, že dokud si žena zachová proporce, tj. je rozdíl mezi prsy, pasem a boky, z profilu má větší prsa než břicho a nemá nohy tlustý tak, že se jí zevnitř třou stehna o sebe (to musí být hrozný, zvláště v létě), což jí nutí roztahovat nohy a mít "kachní" chůzi, může být ta žena pěkná i při velkém počtu kg. Pokud ale zesoudkovatí nebo zkuličkovatí, tak na tom už prostě nic pěkného není. Neříkám, že nemůže mít jiné přednosti, i fyzické, ale co se týče postavy, tak ztráta tvarů znamená konec pěkné postavy.(Totéž platí i při ztrátě tvarů pro přílišnou hubenost.)
Markéta s párkem
  • 
27.4.2010 14:08:55
Jak známe Rusy, tipla bych si, že Ivánek všechno prochlastal. Pokud s ním Nasťa neuzavřela předmanželskou smlouvu. Ale to asi ne, páč byla mladá a zamilovaná :-)
Binturongg
27.4.2010 13:55:33
Markéto - při použití šněrovačky měla útlý pas, malou nožku a ňadra dmoucí i Marie Terezie! ~t~
Ať mi nikdo nevykládá, že byly např. v baroku princezny bio anorektičky ~y~ ~b~

Když nám vykládali o pojmu krásy v pohádkách, sdělila nám jakási psycholožka, že od pradávných věků znamenal např. pojem "krásná princezna" to, že měla holka obě oči, všechny končetiny, a to rovné, vlastnila vlasy, zuby (nebo aspoň pár zubů vepředu) a nevážila 20kg i s postelí - bylo na ní vidět, že je schopna rozmnožování, a že nezemře už během těhotenství.
Prosté děvče na tom bylo ještě hůř, takže hezkou, zdravou holku aby člověk pohledal. ~;)

Žádná zdravá strava neexistovala na venkově ani na královských dvorech, jedlo se to, co bylo (jednostranné jídlo, nahnilé, plesnivé atd. nic neznamenalo) nebo speciální dietní jídla, která se aplikovala většinou pozdě. ~w~ ~v~ ~w~ ~v~
Ecim
26.4.2010 23:32:57
Já si myslím, že puberťáci by měli z didaktického a dietologického rozboru Mrazíka akorát výstavní prču. Mimo jiné i právě proto, že Marfuša ani její matka opravdu nejsou vyloženě tlusté.
Ecim
26.4.2010 21:35:48
Štěpánko, to jo. Ale třeba si mohli nechávat dovážet drahé exotické ovoce nebo tak něco. ~t~ Za truhlu a skříňku plnou zlata a drahokamů se dá pořídit leccos. ~t~ Třeba paní na úklid nebo pán na okna. A taky výživový poradce, osobní trenér... ~t~
štěpánka
  • 
26.4.2010 21:26:39
Ale Ecim
tenkrát bylo bio všechno!!!
 Příspěvky 110 z 188 [Dalších 178 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.