| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Školka, která nemá dveře ani okna

 Příspěvky 110 z 83 [Dalších 73 >>]
11.10.2012 11:14:18
Podle toho, co jsem o tom všem letmo přečetla, je to opravdu možnost dopoledního řádění dětí, takže jsem si naprosto jistá, že se to líbí 90% malých dětí. Líbilo by se to velmi i mým, jako každé děti jsou rády v přírodě, ale já si myslím, že všeho s mírou, pobytu venku, pobytu uvnitř, dřeva i plastů je nám třeba... Nezlobte se na mne, ale já mám dvojčátka, chodím do práce na zkrácený úvazek, na školné bych neměla, navíc kvůli dojíždění vodím děti do MŠ po šesté ráno a chodíme pro ně mezi 15. - 16. hod. odpolední, takže taková docházka by mi byla k ničemu... My máme vesnickou krásnou školku, kde pracují učitelky, které to baví, a podle toho to tak i vypadá... Děti jsou hodně venku, ale i na koberci, a hrají si hlavně s kamarády, hračky až tak neřeší... Takže jsem novému trendu nakloněna, ale jak říkám, nelíbí se mi extrémy. V 6.30 ráno by se jim ani mne asi nechtělo klouzat se po ledu. Díky za přečtení mého názoru. Hanka
z.u.z.a
10.10.2012 11:52:27
Můj 3letý syn chodí do lesní školky od září, bohužel pouze na 2-3 dny v týdnu. Kdyby se dostal do státní školky, vůbec by mě taková alternativní záležitost nenapadla. Já sama mám přírodu ráda, ale představa celodenního pobytu v ní za každého počasí mě upřímně děsí, brr, asi jsem na to moc městský typ.
Ta školka je naprosto báječná!!! Moc se mu tam líbí..a mě se tam taky líbí a jsem teď zpětně velice ráda, že ta státní nevyšla.
Už po dvou týdnech bylo vidět, jak se zlepšil v hrubé motorice, v orientaci v prostoru, v komunikaci s dospělými, poznává spousty druhů rostlin, zvířat. Moc oceňuji jiné pedagogické přístupy a upřímně mě děsí ty v klasických školkách, o kterých slýchám od známých. Sice je to drahá záležitost, vlastně celý můj výdělek z částečného úvazku padne na školkovné, ale peněz nelitujeme, rádi synovi dopřejeme tento rok nádherné volnosti, lumpačení v lese, respektujícího přístupu k jeho povaze...
29.4.2010 22:50:44
je to výborný nápad. děti milují přírodní materiály a přizpůspo bí se i chladu a když je kontrolováno jejich zájmové " zápolení" určitě budou š´tastné. Velice jsem Váš fanda, jelikož s dětmi pracuji dlouhá léta jako psycholog. Podporuje to i tvořivost dětí i jejich vychovatelů. Žít v souladu s přírodou je téma i pro ty malinké.. Držím všem následníkům palce..~s~~R^~;((~3~
27.4.2010 11:23:16
U nas existuje Waldspielgruppe, ktera je kazde utery 8:30-11:30 (za 27CHF = cca. 440Kc). Nas kluk tam chodi uz druhy rok a moc se mu tam libi. V lese maji takove sezeni (Waldsofa) s ohnistem, kde si udelaji maly ohen, k jidlu dostanou sandwich (salam nebo syr) a nejake ovoce. Na jare a na podzi se vraceji v takovem stavu, ze obleceni jde okamzite do pracky a dite pod sprchu. Je tam spokojeny a vzdycky se moc tesi.
safas
26.4.2010 10:33:39
Nápad se mi líbí, školku doma právě řešíme a tak jsem nakoukla i na vaše stránky. Bohužel strava vegetariánská mne okamžitě odradila, škoda..
26.4.2010 10:09:24
Mě osobně idea lesní školky nadchla. A to z několika důvodů.
Ráda bych aby můj syn trávil co nejvíce času venku, ať v teple či zimě. Nejsem z těch, co by před deštěm zůstávali doma.
A obavy, že dítě bude mrznout celý den venku jsou mylné. Pobyt venku je řízen dětmi, pokud je mráz, děti jsou venku třeba hodinu, dvě a zbytek tráví v jurtě, maringotce (toto info si necucám z palce, ale je od provozovatelů Šárynky, v případě maringotky od mé kamarádky, jejíž syn navštěvuje lesní školku v německu)
Je mi sympatické, že by můj syn nechodil do školky o 25 dětech na jednoho dospělého, ale do kolektivu 15 dětí a dvou dospělých.
Je my sympatické, že jídelníček ve školce je alternativní a není problém vyhovět dítěti s dietou.
Syn je atopik a já bych nemusela řešit nechtěné přísady do jídla.
Byly tu příspěvky ohledně hygienických aspektů. Osobně mě suchý záchod nevadí, proč ne? Chápu, že to není pro každého, ale je to opět o možnosti volby. A já bych raději volila suchý záchod, zázemí v jurtě, než klasickou zděnou školku. Neříkám, že je na ní něco špatného, ale momentálně klasické školky nejsou schopné přizpůsobit se mému dítěti, tak jsem ráda, že existuje jiná, kde tento problém nebude.
A k nemocnosti, kamarádky syn dochází již druhým rokem do lesní školky v německu. Ze začátku měl rýmy, kašle, ale to pominulo a jen tak ho něco nezklátí. Celkově se v lesní školce hůř daří různým infekčním dětským nemocem, protože děti jsou minimálně v uzavřeném prostoru (to je poznatek mé kamarádky).
No a já tiše doufám, že se jednoho dne do lesní školky dostaneme a syn si bude moci užívat všeho toho blátíčka, běhání venku atp. na což je zvyklý jak z městských parků, tak z chalupy:)

Vevinka
25.4.2010 22:33:13
Pro všechny příznivce lesních školek z okolí Brna:takováto školka existuje asi 7km od Tišnova. Funguje také jako dopolední (4hod)aktivita v souladu s principy lesních školek, třikrát týdně přičemž je možno chodit např. jen jednou týdně. Zázemím je týpí, kde mohou pobývat maminky s mladšími dětmi(je jich spousta i s malými miminky ) V týpí je ohniště, každé dítě má pytel s náhradním oblečením. K obědu děti chodí s umytýma rukama. Velkou potřebu zatím řeší na vhodném místečku v lese, s lopatkou a ruličkou wc papíru. Vaří se bez masa a polotovarů především makrobioticky. Latrína je teprve v plánu. V oklolí mají děti lesní kuchynku, hudební koutek atd...Školka funguje teprve krátce, takže se stále vylepšuje a plánuje, ale už ted mají hodně zájemců a příští rok chtějí spustit celotýdenní provoz. Za jedno dítě platím 150kč na den, druhé mladší je se mnou v základním táboře, obed pro nás tři vyjde na padesátkč. Mám osobní zkušenost, dětem se tam líbí, občas je po ránu trápí zima takže jsou rozmrzelí, moje chyba - někdy to neodhadnu a obléknu je málo, naštěstí jsou tam pytle s náhr. oblečením.Většina dětí nosí gumové kalhoty, voděodolné, do bláta, deště apod..Stačí doma jen vymáchat nebo osprchovat. Po skončení školky se sundají, převlékonou se do čistého a hurá autobusem zpět do civilizace. Po příjezdu domů padneme na postel a spíme všichni tři...
baja
23.4.2010 8:48:55
jj také :-) myslím že to v dnešní době trochu s tou hygienou přeháníme .Přiznám se že ve městě taky šílim když děti na vše sahají a pak si dají ruce do pusy ,ale na chalupě když mají ruce od hlíny a něco jí tak mávnu rukou a řeknu to je čistá špína a čůrat chodí zásadně za stromeček:-)
Lůca+Josífek 1/07
  • 
23.4.2010 1:09:59
A myjou si vůbec někde ruce, nebo papají s rukama od bahna a po záchodě?
Petula
  • 
22.4.2010 21:02:35
oprava. ,...nastesti alergik neni.
 Příspěvky 110 z 83 [Dalších 73 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.