| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rady a tipy pro nastávající maminky

 Příspěvky 110 z 141 [Dalších 131 >>]
  • 
27.4.2010 13:46:51
Asi tu nenapíšu nic převratného, ale zkušenosti každé z nás, jsou myslím si, velmi individuální.Čekám druhé mimi, syn má 4,5 roku.
Kojení:kojila jsem 1 rok bez odsávačky,za tu dobu se 3mi těžkými záněty způsobenými plností prsou-to nepřeju ani nepříteli.Teď pojedu do porodnice už s odsávačkou Avent isis,stačí prý ruční,je stejně dobrá jako na baterie a chystám se mléčko zamrazovat.Kočárek trojkombinace byl na prd,neseděl mi velikostně a letěl v 10ti měsících syna z domu-zlaté kvalitnější golfky.Teď jdu ale opět do 3kombinace,ale kvalitní kočár ne s vložnou malou taškou,ale s nacvakávacím lůžkem (prostorným)-golfky ale taky budeme jistě potřebovat,to si nedělám iluze. A kočárek bez nafukovacích koleček? Nebrala bych ani zdarma, hůř jede a vozí se, dost to drncá. No a dudlík na závěr: cpali jsme ho první 3 týdny horem spodem s nulovým výsledkem. Po 7ti prořvaných týdnech byl syn už pohodové dítě a přišlo mi zbytečné zavádět nějaká šidítka,která budu pořád někde sbírat ze země a omývat apod.Taky jsem měla hrůzu z dětí, které jsem viděla už lítat na písku s dudlem v puse - noční můra :-)).
MartinaNov (dva rošťáci
26.4.2010 23:28:55
proto se vše sterilizuje. Normálně vyvaříš.
MartinaNov (dva rošťáci
26.4.2010 23:26:50
odsávačku je většinou možné si půjčit i v porodnici a odstříkávat už během pobytu. Já byla z těch, co tekly jak staré necky, odsávačku jsem potřebovala u druhého mimča, které špatně pilo a mě pak z přebytečného mléka bolela prsa. Nejdříve mi ji nechtěly sestry půjčit s tím, že mám odsávat prsty, což mě málem položilo, až poté, co jsem řekla, že jsem druhorodička (prostě chtějí, aby se to maminky naučily i rukou), mě pouštěly na elektrickou. Je fakt, že je to pohoda, za chvilku bylo odsáto a já měla klid.

Nafukovací kolečka jsou super, za 4 a půl roků provozu kočárku jsme píchli 2x. Když totiž jedete po zámkové dlažbě (ta je teď skoro všude kolem nás) nebo jsou chodníky plné děr, rychle pochopíte. Zvláště, pokud máte takové miminko jako já, co ho vzbudí i komáří prdnutí.

26.4.2010 11:46:00
No tak já zase musím s autorkou skoro ve všem souhlasit. Odsávačka mě i hodně lidem z mého okolí zachránila kojení, kdybych jí měla objednávat až po porodu, už tu laktaci taky nastartovat nemusím, je fakt, že nejdřív se dá pujčit (ale pred porodem ji sezeneme určitě levněji, např. z druhé ruky), ale bud má žena málo mlíka - pak pomůže - nebo moc mlíka - také pomůže- já měla ze začátku moc mlíka a rada tipu, at ti malá trochu mléka odsaje (hahaha davala jsem jí i když nechtěla, ona se dávila, blinkala, dusila???), odstříkat do umyvadla? no tak to jsem udělala jednou - 1) je to škoda, dá se to schovat na později do mrazáku 2) je to velmi nepohodlné

jinak mám stejné zkušenosti jako autorka. Dubová kůra - odvar z ní mi jedině pomohl když jsem 14 dní nemohla sedět. Takže rozhodně doporučuji.

Ad kočárky, ono ano, je asi lepší, když to houpe i z jiných stran, na druhou stranu, přejíždění přes kanál fungovalo taky super. Víte co, každej si najde to svoje.

Myslím, že článek hezky pomůže začínajícím maminkám.

JitulkaStr
  • 
25.4.2010 17:35:26
Přiznám se, že jsem dočetla jen pár reakcí.Možná, že už je uvedeno v nějaké další, ke které jsem nedošla. Kočárek mám Patron, trojkombinaci. "Přežil" už i první dítko, pěkného čertíka a teď je osedlán malou holčičkou. Má jak nafukovací kola, tak přehazovací rukojeť. Kola jsme párkrát píchli (s prvním tak 5x s holčičkou, doufám jednou a naposledy), ale přehazovací rukojeť je v Praze při cestě MHD k nezaplacení. Pokud je více kočárků a musí se vystupovat "obráceně", tj. rukojetí dolů - tak nejsnadnější řešení je přehodit ji a pak už to jde raz dva.
Kateřína Kubalíkova
  • 
25.4.2010 10:55:19
Jary,trochu se nad sebou zamyslete. Myslím si, že každý si tu může napsat svůj článek,tak se nemusíte hned na autorku osočovat. Autorka nepíše nějaký návod, článek má název rady a tipy. Napište si svůj článek. A opthalmo septonex nám předepsala a doporučila i naše doktorka. Za 1) a kde je za 2) až za X) ....
25.4.2010 6:32:45
Takove veci zalezi na tom, jaka ta ci zena povaha. Ja treba osobne rada vim, do ceho jdu, takze jsem se informovala formou kurzu predem...absolvovala jsem "kurzy prirozeneho porodu", ktere vedla moje instruktora yogy (i pro tehotne a potom maminky s detmi) a byla jsem rada. Rodila jsem prirozene, coz se tady v Los Angeles moc nenosi a bez pouziti jakychkoliv narkotik. I moje gynekolozka (rodila me moje vlastni doktorka) byla vyvalena, ze nechci ani prasek na bolest po porodu.
Kojeni se povedlo, ale odsavacku jsem urcite pouzila. Sice ne jeste v porodnici, pujcila jsem si ji az pozdeji od kolegyne z prace. Chtela jsem doprat manzelovi radost z takove blizkeho vztahu s nasim synem a na posledni krmeni dne jsem mu vzdy mleko odsala a nechala ho krmit maleho z flasky.
Dudlik jsem nepouzila, nebyl treba, navic maly ho odmital. Ani pozdeji se k nemu neprihlasil. To urcite zalezi od miminka ale take od rodice... Nekdo ma potrebu projevum tech nasich malych drobecku proste udelat pritrz a "zacpat" jim hubu:-)))
Kocarek jsem mela skvely...Bugaboo...nemuzu si vynachvalit. Dlouhy dost na to, aby tam maly, ktery rostl jako z vody, mohl v pohode lezet, dokud si nechtel sedat. Kolecka to melo pumpovaci, coz se nekdy stalo, ze se musela zalepit (mozna jednou za tu dobu, nebo dvakrat?, ani nevim). Rozhodne jde o preference maminky...pokud chodite na prochazky, tak v Cesku je to nekdy dost tankodrom...takze odpruzena kolecka anebo aspon nafukovaci kola jsou proste treba... Zase dle vlastnich prednosti a preferenci...
A potreby do porodnice zalezi zase na kazde z nas a na porodnici/nemocnici, kde se bude rodit, ze?
Ja bych pridala...nebat se zeptat, ale take neposlouchat horor povidacky od kamaradek/starsich...specialne co se porodu tyce... Je to unikatni zazitek, ktery si prozijeme jednou, dvakrat, mozna o neco vickrat a tim to hasne... Takze vzhuru do toho, holky, priroda je priroda a pokud nejsou komplikace, kazda to zvladne:-)
Uzijte si kazdicky den:-)~g~
24.4.2010 20:44:27
To je otázka optiky pohledu. Já zas byla za nadstandard vděčná. Rady zkušenějších jsem získávala již dříve od kamarádek a na předporodním kurzu. Stejně se člověk na vše připravit nemůže. Nakonec se většina z nás nejvíce spoléhá na vlastní intuici a mateřský pud (což je vlastně také součást intuice či instinktu - jak to kdo chce nazývat).
24.4.2010 17:23:47
ž jsem tady jednou psala - předporodní kurzy jsou buď o ničem a nebo moc fajn- Sama jsem to zažila a opravdu - jeden mi nedal vůbec nic a druhý byl poučný a ta porodní asistentka, která ho vedla nám vše sdělovala spíše z toho praktického hlediska, prostě to, co v knížkách nenajdeta :-) Nemyslím, že byste měl hanit všechny předporodní kurzy.
24.4.2010 17:16:50
A ještě mě napadlo... Moc dobrá věc je, koupit si odsávačku do nosánku na rýmu. Měla jsem takovou tu s 2 hadičkama, ale ta mi byla celkem na nic. Syn míval často rýmu a nikdy jsem neodsála úplně všechno. Až z toho dostal zánět středního ucha a po sléze obrnu lícního nervu. Pak mi dr. doporučila odsávačku na vysavač. Báječný vynález!!! To u nás teprve začínalo, takže jsem to vyzkoušela a od té doby žádný zánět stř. ucha - paráda. Tohle bych doporučila maminkám zase já :-)
 Příspěvky 110 z 141 [Dalších 131 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.