| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Život je boj

 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]
jary
  • 
3.4.2010 16:03:40
Jenže ono těm černejm v Africe nepomůže nic jinýho než koloniální nadvláda, aby to trochu fugnovalo. Nikdo z nich nechce dělat, kolika z nich bylo nabídnuto, když chtěli almužnu: "TAk pojď, tady nám s tímhle můžeš pomcot, vyděláš si." Ne, to nepůjde, pže je horko. Ale běloši ze střední Evropy v tom vedru, na které ani nejsou zvyklí, dělaj. Lidem, kteří nechtějí pracovat, ačkoli mohou, nemá smysl dávat almužnu.
Problém žen v Africe je jiná kapitola, ale zase některé jsou samy zdrojem utrpení jiných...
MartinaNov (dva rošťáci
2.4.2010 14:46:17
Mám "všecho" a chci víc. Stále si zvedáme s manželem laťku, život je o stoupání nahoru - nejen materiálním, ale i duchovním. Celkově jsem spokojená, ale neznamená to, že tím jsem ustrnula na jednom místě....

Na druhou stranu se ale často zastavím a jsem ráda právě za to, co už mám. K zamyšlení stačí právě nějaký článek, vidět nemocné dítě nebo televizní zprávy.

Netvrdím, že si nikdy nepostěžuji, každý si občas potřebuje zabrblat, od toho tady přece máme partnera, kamarády. Vypustit to negativní ze sebe, abych to nakonec mohla uzavřít s tím, že může být hůř. A ono bude. Dobře už bylo. Proto buďme rádi za to, co máme, protože už za chvíli může být jinak. Snad to bude lepší
Ecim
1.4.2010 10:44:06
Dabo, vydrž! ~x~
Sama moc dobře vím, jak je to náročné, když člověk o něco tvrdě bojuje a výsledek ne a ne přijít. Sama jsem před lety řešila jiné problémy (nešlo o těhotenství), ale trvalo to podstatně déle než rok a něco a já jsem šílela z řečí typu "nech to být, přijde to samo" a já jsem věděla, že pokud na tom nebudu makat jako šroub, tak samo nepřijde nic. Protože jsem kolem sebe viděla lidi, kteří to vzdali a dopadli tak, jak já jsem dopadnout nechtěla. Nesnáším rezignaci (i když jsem k ní mockrát v životě také měla blízko), vždy je mi smutno, když kolem sebe vidím nebo se třeba dočtu tady na Rodince, jak lidé píšou, že kolikrát se raději na všechno vykašlou, než aby se pokusili změnit situaci, která jim nevyhovuje.
Držím Ti palce, sama znám ze svého okolí řadu lidí, kteří byli ve stejné situaci jako Ty a dříve nebo později se jim miminko povedlo. ~;((
1.4.2010 9:46:10
Fisperando a co když bojuješ a je ti to nanic?
Já taky když něci chci tak na tom makám, makám už rok na 2. dítěti, jak lvice, 3xIVF, 1xKET. Zdravotně jsem na tom čím dál hůř, psychicky taky blbě, vzdát to neumím.
Ecim
1.4.2010 8:26:46
P.S. Jinak s článkem souhlasím, také jsem přesvědčená o tom, že by se lidé měli umět radovat ze všeho, z čeho se radovat lze. Stateční lidé mají můj nesmírný obdiv. Ovšem postěžovat si občas potřebujeme všichni. (To ale článek naštěstí nezpochybňuje.) :-)
Ecim
1.4.2010 8:19:12
I když mám někdy asi nálepku extrémně optimistického člověka, tak věčné "keep smiling" pěstovat odmítám, a to mj. i po následující zkušenosti:

Když jsem jako dítě občas na něco hodně nadávala, dávali mi mí prarodiče občas za příklad jednu svoji známou (o dost mladší než oni), která byla nesmírně milá a statečná, ať se jí dělo, co se jí dělo, a že se jí toho dělo docela dost, nikdy si na nic slůvkem nepostěžovala, na hrubost odpovídala vždy naprosto klidně a bez náznaku emocí (na rozdíl ode mě, "vidíš, ona se nikdy nesníží k tomu, aby takhle hnusně štěkala jako ty")... A jednoho dne byla nalezena mrtvá. (Podrobnosti vynechám.) Přesné okolnosti její smrti nikdy nikdo nezjistil. Je ale dost pravděpodobné, že si vzala život. Že už to své věčné "keep smiling" prostě neunesla. A je to strašná škoda, protože to byla hrozně fajn ženská. ~n~

A proto když mám v sobě nějaké napětí, tak se ho snažím zbavit. Sice pokud možno tak, aby to lidé kolem mě odnášeli co nejméně, ale na superhrdinku si nehraju. Když si někdo jiný (příbuzný, kamarád...) potřebuje postěžovat mně, tak ho také ochotně vyslechnu a snažím se ho povzbudit a pomoci mu. Tak proč bych si jindy ve zdravé míře nemohla postěžovat také?
fisperanda
31.3.2010 21:29:27
V podstatě máte, holky, pravdu. Jenom jsem tím chtěla říct, že zdravý člověk, nebo člověk který není zatížený opravdu velkým problémem, má tolik možností, teda když chce, jenom je prostě nevyužije naplno. Vymýšlí varianty "co by kdyby" a "proč to nejde". Nerada to poslouchám. Protože většina věcí jde. Prostě mám pocit, že lidi kteří by si mohli stěžovat na svůj úděl, to tak nějak nedělají. Trhnou ramenem a řeknou "co už, jde se dál". A ti, co můžou dokázat tolik věcí, se litujou a vymýšlejí alibi.
štěpánka
  • 
31.3.2010 21:07:21
Gaudí,
to je přesné~R^~R^~R^
Tenna /2
31.3.2010 19:52:43
Myslíš jako v "blažené nevědomosti"? No, nevím, jestli bych si to přála ... Samozřejmě nelze žít v neustálém porovnávání s chudými regiony a jinými kulturami, člověk musí žít v podmínkách, které má k dipozici, ale vědět, co se děje jinde, jak žijí milióny lidí, považuji za velmi užitečné - pomáhá to vážit si naší životní úrovně a vidět naše "velké problémy" v jiném světle. V tom byl Irenin příspěvek naopak velice k věci.
Jíťa
  • 
31.3.2010 19:33:07
Oni jsou šťastní možná právě proto, že jim osud jak píšeš "nadělil". Vidí život z úplně jiné perspektivy, než tzv. normální lidé.

A nesouhlasím s tím, že jiní by to nezvládli. Zvládne to každý. Musí, nic jiného mu prostě nezbývá.
 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.