| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dyslektici? Mohou být nejnadanější ve třídě

 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]
Lucie
  • 
24.7.2012 15:59:45
Zdravím vás všechny, taky jsem se přišla podělit o svoji zkušenost s dys..v mém případě lexií. Teď je mi 31a jak tu někdo píše, "časem se to spraví", tak nespraví. Dys mi diagnostikovali po kolapsu ve 20letech. Vždycky jsem měla problémy(psala jsem písmenka naopak, nebyla jsem schopná rozeznat levo a pravo, nepřečetla jsem ani za zlatý prase římský číslice, písemky jsem měla na 4, zkoušení na 1, slohy nejlíp za 3 a tak pidikrátký, že to učitelka kolikrát ani nezkousla), ale přes to mamce doktorka nevěřila, že jsem dys. Nikdo, včetně pedagogicko psychologické poradny nepřišel na to, že jsem dys. Pak mi bylo vysvětleno, že to bylo proto, že jsem nadmíru inteligentní, tak se to překonalo. Škola byla pro mě dost psychicky náročná, protože jsem taktak stíhala na dvojky, trojky a občas nějaká ta čtyřka přistála(myslím vysvědčení), a to mi mamka pořád nadávala, že se blbě učím. Teď mám třeba problém při cvičení, neotáčím se na správnou stranu, stále mám problém s římskýma číslama. Není to nic moc pocit, když zjistíte, že celej život jste bojovali s tím, že jste pitomec, kterej se prostě učit neumí a ono nakonec až takový pitomec nejste, ale vrátit čas nelze.
Proto prosím rodiče, když máte podezření, že vaše dítě je dys (cokoliv), tak se nenechte odbýt, pak to bude mrzet i vás i to dítě.
wer
12.5.2011 21:12:50
~q~~t~~t~~t~
promiň, já se názou toho "učitele" chechtám~t~ i když je to k naštvání

já se zase bavila s paní učitelkou "že už se dcera dost zlepšila ve čtení" a ona na to "ale pořád čte nejhůř ze třídy" ~e~~a~ ~8~
Líza
10.4.2010 21:46:54
Ireno, tvůj příspěvek je jeden blábol na druhý. V ČR se Ritalin ani zdaleka nepředepisuje každému, naopak jsou u nás doktoři poměrně konzervativní a hned tak někomu ho nedávají, situace je nesrovnatelná například s tím, jak široce se předepisuje v USA.
Pokud píšeš, že je lepší mít dítě neposedné než na Ritalinu - no to rozhodně ano, on se nedává na neposednost.
A pokud jde o to, že dceři předepsala Ritalin psycholožka, to dost těžko. Psychologové léky nemůžou předepisovat.
irena dve deti
  • 
9.4.2010 23:25:31
Pro ty, co chtějí "pomoci" svým dětem (nebo spíš sobě) Ritalinem:

http://www.ritalindeath.com/

Je to lék (nebo spíš droga...), proti které začínají brojit lékaři a rodiče tímto lékem postižených dětí v zahraničí (bohužel v ČR farmaceutická firma distribuující tento lék má opravdu pevné postavení mezi lékaři, vidno z toho, jak rychle a automaticky jej předepisují ...) Prostudujte si mnoho informací nejen na českém internetu, veskrze jsou zkušenosti negativní, mnoho dětí, které užívaly v dětství Ritalin, spáchá nebo se pokusí o sebevraždu v dospělosti.
Asi by bylo dobré se smířit s tím, že mé dítě je trochu jiné (neposedné, hyperaktivní, ADHD,....), většinou z nich vyrostou zcela normální dospělí.
Nám byl Ritalin předepsán psycholožkou v nemocnici poté, co 20 minut mluvila s mou dcerou.
Po přečtení určitých informací na webu A TAKÉ konzultacemi s jinými lékaři jsem opravdu šťastná, že jsem RITALIN své dceři nedala, a mám za to, že je to spíš pro nějaký pocit rodičů (máme opravdové problémy s ADHD, takže vím, o čem mluvím dobře - velmi dobře...)
Ještě něco z wiki: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ritalin
a také se určitě podívejte zde:http://www.cchr.cz/files/Bilakniha_cchr_final.pdf?PHPSESSID=d6hpdqps5b7t5ea80t0lpujf55

Opravdu prostudujte co nejvíce informací, než se rozhodnete k takovéto medikaci u Vašeho dítěte ...


Pokud se nejedná o psychiatrické onemocnění ( kdy je ohrožován život pacienta - schizofrenie, atd....) proč vůbec zatěžovat dítě takovými léky???

CHtěla jsem jen upozornit na určitá nebezpečí, rozhodnutí je na rodičích ...., ale děti by si to asi samy nevybraly ??

Ahoj,
Irena

štěpánka
  • 
5.4.2010 20:27:40
Zajímavé, z jaké koule věštíš,~t~ že máš přehled o tom, kdo je učitel? Oni sem totiž učitelé (spíš učitelky) chodí hlavně když jsou na mateřské a ti "v procesu" o těchto stránkách třeba ani nevědí....
alessandra
30.3.2010 19:11:13
Pročítám příspěvky a nemůže mi uniknout,jak malé množství učitelů se k tématu vyjadřuje...o čem všem to asi svědčí??
alessandra
30.3.2010 19:05:52
Na toto jedina odpoved.."stastné to děti a stastná to žena..."
30.3.2010 15:24:12
Pokud je to alespoň trochu možné, najděte dítěti školu, kde se s poruchami učení u dětí pracuje (a ne se jen o tom mluví ale OPRAVDU pracuje).
Mám dva dyskletiky (18) a (15) a rozhodně se nám to vyplatilo. Každý je jiný. Jeden je nadaný na výtvarnou výchovu- studuje umělecký obor na střední škole, druhý má nevyhraněnou lateralitu(40%levá/60%pravá) věnuje se závodnímu sportua studuje gymnázium (prospěch průměr-ale zatím to jde).
Christee
29.3.2010 21:39:23
Můžu se zeptat, jaká homeopatika berete? Jiné léky bych dceři nedala, natož návykové (je jí 12 a má ADHD, dysgrafii a dyskalkulii). Díky.
Christee
29.3.2010 17:44:07
Ano, je to zoufalé, právě řeším problémy s třídní učitelkou na malém městě. Škola je tu jen jedna, takž přendat ji jinam by znamenalo děsné dojíždění, a informovanost je tu velice malá. Je to děsné, když se jdete bít za své dítě a vidíte, že víte víc, než učitelé...~n~
 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.