| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poprvé do školky v přírodě

 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]
  • 
5.3.2011 19:00:07


Dobry den,

mam pocit ze mi mluvite z duse!:-))Mam ctyrleteho chlapecka a take si nedovedu predstavit, ze by jel na skolku v prirode!Bala bych se stejne jako Vy,ze maleho neohlidaji apod.No uvidime priste rok ci ve skole.Snad me tento strach brzy prejde!!

Mejte se pekne s pozdravem Misa
10.3.2010 18:27:44
Tak, aby s tím rodiče počítali. Děti měly vždy velikou radost. případný smutek vzniklý po neobdržení psaní byl pryč. A malý majitel balíčku si pak připadal důležitě~:-D. Samosebou, že jsme děti necpali sladkostmi, jednalo se spíš o vyjímčné spestření.

Dnes jsem maminka roční rozverné holčičky a zatím si neumím představit, že bych ji na tak dlouho opustila. Přeci, ale vím, že školky a školy v přírodě či jiné odloučení je pro děti bezvadné. Soudím tak i ze svého dětství, ve kterém jsem navštívila nejen školku v přírodě, ale i nejrůznější táborová zařízení již od ranného dětství. A ´řekla bych, že pro rodiče je to asi mnohdy náročnější, než pro děti~:-D.


A konečně zakončím své psaní, s něžným poučením, pište, pište a pište.
  • 
10.3.2010 18:24:22
Ahoj,
tak naše dcera nastopila v září do školky ( byly ji tri roky ) a uz ten rok jela s velkymi detmi do skolky v prirode, chtela, jela tam jejich pani ucitelka, kterou mela rada. Kazde rano pak s ni chvilku polezela v posteli a vsichni byli nadseni, jak to zvladla. Byli tenkrat cca od naseho bydliste 30km, tak jsme byli pripraveni pri nejhorsim dojet, ale nebylo treba.
O rok dyl jela v lete opet do Orlickych hor a v prosinci znova na hory. Nyni bude skolka v prirode v kvetnu a uz ted je nahlasena, jezdi prednostne predskolaci a to ona bude az pristi rok. Ale zatim vzdycky zbylo misto. Je vzdycky nadsena a rozhodne pokud by rekla, ze jet nechce samozrejme nepojede. Take od druheho roku ve skolce chodi se skolkou plavat a je take nadsena. Vzdycky nam vypravi co noveho se ucili atd. Ale vzdycky je to o diteti, ale drzet ho doma jen proto, ze rodice to spatne nesou je nesmysl, deti maji spoustu zazitku a maji si s ostatnimi co povidat, takze klidne trilete dite do skolky v prirode ano:-)
Uz jako dvouleta jela se sousedkou a jejich sedmnactiletou dcerou do karavanu, strejda ji udelal prut a chytali ryby, byla naprosto v pohode, ale asi je to tim, ze je zvykla, ze jsem pryc, protoze od roku a ctvrt jsem nastoupila do prace a byla doma s pritelem, takze je zvykla ze mama je pryc:-)
10.3.2010 18:14:02
Ahojky, článek je pěkně napsaný. Mám pocit, že bych se mohla podělit o zkušenosti, které jsem nabyla za dob kdy jsem jezdila coby instruktorka na dětské tábory. Odloučení a nutnost trošku se starat sám o sebe zde děti zažívají rovněž. Jezdili jsme většinou s dětmi od šesti(pěti) do čtrnácti let.
Zmíním se zejména o mladších dětech-o prvním stupni zš. Ti starší jsou už v pohodě a dobu bez rodičů si řádně užívají~:-D. Dopisy a pohledy i ony dostávají a přijímají neskutečně vděčně. Rozdávají se většinou každý den, a na těch dětech, které zrovna nějaký den psaní nedostaly, je smutek vidět. Nejednou jsme telefonicky s rodiči řešili, aby alespoň jeden dva pohledy také zaslali..
Velkým problém stýskání dětí nám v posledních letech začal dělat mobilní telefon.V doporučeném seznamu sice bylo psáno, že jen nedoporučujeme přibalovat, nicméně, vždy se našlo několik dětí, které jej měly. Stávalo se, že dítko večer v postýlce zasmutnělo a zavolalo rodičům, že je mu smutno a chce domů.. Jiné zas telefon nemělo a bylo z toho rovněž smutné..
Stejně tak se nám nevyplatily návštěvy rodičů. Některé děti byly lítostivé a víc se stýskalo, když viděly, že kamarádovi přijela maminka.
Naopak super byly balíčky od rodičů. Například, když děťátko během pobytu na táboře slavilo kupříkladu svátek. Několikrát nám přišly balíky s bonbony či jinými dobrotami. Párkrát i vynikající buchty~g~:-). Na předtáborové informativní schůzce jsme se o podobných balíčcích zmínili, jelikož jsme si zvykli je "zkolektivizovat"
9.3.2010 23:48:36
No, já jsem svoje děti vždycky ráda pustila... a to jsem pedagog a vím co se může stát - je to o tom, jak svým učitelkám důvěřujete... letos si u nás ve školce nešťastnou náhodou zlomilo dítě nohu a i přesto ho s námi v květnu na školu v přírodě maminka bez obav pustí...
9.3.2010 23:43:04
U nás ve školce měly mamky taky obavy, jestli to vše ta jejich zlatíčka zvládnou - a zatím to vždycky s naší pomocí zvládly. A vždy nás překvapí ty dětičky, které ve školce ani pomalu nevědí, kde mají věci na sebe! Berem děti od čtyř let, ale nejvíc jezdí předškoláčci. Vždy to máme na 5 dní (4 noci) a děti mají tolik zážitků, že na brečení pomalu ani není čas... večer se se všemi pomazlíme místo mamky a posíláme pozdravy domů po měsíčku a hvězdičkách... Taky máme z domova napsané pohledy, podobně jako popisuje autorka článku, moc se nám to osvědčilo. Maminky to holt zvládají mnohdy hůř než děti, ale to svědčí o tom, jak moc mají svá zlatíčka rády ~s~ - a to je vlasntě dobře.
marketa
  • 
9.3.2010 8:17:58
kdyz ti to tak vyhovovalo, tak prosim. nikdo ti to nebere ani nekrtizuje.
ja jsem presvedcena o opaku. mje dcera sla na 3x4 hodiny do jesli v roce a pul a byla tam velmi spokojena a kazdy den se ptala, jestli budou deti. tyden ma 168 hodin, tech 12 ve skolce nas obohatilo a nemam pocit, ze bych se kvuli tomu mene venovala svemu diteti. kojila jsem ji do 2 let, dochzka do jesli mi v tom nebranila.
naopak, mela jsem cas obehnout urady, zubare, zapsat se na trochu cviceni a byla odpocata. a ji ocividne spolecnost vrstevniku delala dobre.
do skolky sla ve 2,5 a je tam velmi spokojena. skolka je vekove smisena, tech kolem 3 let je tam jen par a celkem 20 deti, z toho jedno neslysici.
a svete div se, oni ty deti ohlidaji a to s nima jdou kazdy den ven, za kazdeho pocasi.
takze nesud vsechny deti podle tve dcery a nehazej vsechny skolky do jednoho pytle ;-)
pokud by udelali kratkou skolku v prirode, rekneme dve prespani, tak ji pustim a nebudu si delat zadne starosti. samozrejme jen kdyz by sama chtela.
petula
  • 
9.3.2010 2:47:13
Tak male deti nikdo NEUHLIDA.
petula
  • 
9.3.2010 2:43:52
Je jen jejich prace. Pani ucitelky s detma umi, ale osobne svoje deti by tam nepustily.
petula
  • 
9.3.2010 2:41:04
Moc hezky clanecek. Dekuji.
Dcerka byla do ctyr a pul let doma.A v sedmi letech byla poprve na tabore (chtela jsem jeste jeden rok pockat, ale ona me premlouvala,abych ji pustila) a byla v pohode. Vite, okoli se mi vysmivalo,ze svou dcerku rozmazluji,protoze byla skoro pet let doma,nez sla do skolky. Kojila jsem ji do tri let. Jsem aktivni clovek, pracovala jsem pro neslysici (jsem taky sama neslysici) v redakci, v komunite... Nyni jsem s triletym synem doma, uz osmy rok jsem na MD:-( Deti jsou pro me dulezitejsi. Prace pocka, predstavuji si, co asi budu pak delat. Privydelavam si vyukou znakoveho jazyka.
Doporucovali mi jesle kvuli reci kvuli me tezke sluchove vade. Nepotrebovaly, protoze deti vyborne mluvi. Dcerka logopedii nepotrebovala a doufam,ze muj syn taky ji potrebovat nebude. Uz umi r, ř :-)

 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.