| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Báječný život satelitní...

 Příspěvky 110 z 267 [Dalších 257 >>]
16.5.2012 16:16:32
Já mám ubrousky látkový, "vlhčící" směs si dělám doma a nosím s sebou v rozprašovači a je to. ŽÁDNÝ CHEMIKÁLIE, ŽÁDNÝ NAKUPOVÁNÍ, ŽÁDNEJ ZBYTEČNEJ ODPAD. lEVNÝ, SNADNÝ, RYCHLÝ, ZDRAVĚJŠÍ A EKOLOGICKÝ ŘEŠENÍ. Kdo chce, hledá způsob, kdo ne, hledá důvod... ~y~
keksik4
27.2.2010 22:02:01
Článek mě moc pobavil, částečně proto, že byl moc vtipně napsaný, částečně proto, že to je jak story z naší vesnice /minimálně ten traktorista jako by byl společný/. Také jsme se odstěhovali z města do vesnice /dodnes nechápu, jak nás to napadlo/, nemám řidičák, ale jen co zmizne sníh, jde se na to. Svoje dítě doma sama nenechávám,respektive nechávám, ale jen v dosahu chůvičky, ale nechápu ty odsuzující reakce, každý ať si dělá co chce, sama musíte vědět, co je v té chvíli priorita. A kdyby místní rejpalky viděly ty hromady zmrzlého sněhu u krajnice cesty kde jezdí kamiony, ožralý zemědělci a takdále, pochopily by / i když asi nepochopily ~a~/, že prostě dítě doma v postýlce je v bezpečí, kdežto puboš na cestě nee.
Každopádně na rodinku nechodím dlouho, ale již jsem si stačila všimnout, že jsou zde stále ty stejné přispívatelky, které si vždy najdou nějakou --kravinu-- a v té se vrtají a vrtají a vrtají. Jooo, také jsem si ve městě říkala že já bych teda uritě nikdy....No, po roce bydlení ve vsi bez školky,lékaře,obchodu,babiček vzdálených milion světelných let...už z toho---nikdy---moc nezbylo.
Přispívej dál, nenech se odradit, no někdo se prostě na mateřské holt nudí.
A ještě: já na mateřské, manžel běžný zaměstnanec, máme dvě auta, spoustu zvířat a dům, který jsme koupili a kompletně předěláváme. Pokud nám někdo závidí hypotéku a dluhy, stačí říct, ráda se s vámi rozdělím ~;)
Ecim
24.2.2010 18:01:30
To je fakt. Nedávno jsem se na Proseku vyskytla a viděla ty vysoké hromady sněhu podél silnic na vlastní oči.

Ad nebezpečí - čím víc o tom přemýšlím, tím víc mám pocit, že bych se na tu chvilku víc bála o velkou dceru na zledovatělé silnici u vysokánských hromad sněhu než o spící dcerky doma v postýlkách.
24.2.2010 14:54:57
asi by ses divila co se občas musí když to jinak nejde a pětileta holčička je už velka šikulka-mam doma šestiletou a dvou a pul letýho a ráno taky vlítnu pro rohlíky-je to cca 5minut,nebo jdu vyhrnovat sníh a oni čekají doma.Starší pohlídá a kdyby něco tak dojde před barak a řekne mi co se děje.Někdy bysme se jinak včas nedostali vůbec nikam,kdybych je měla pořád tahat sebou nebo obstarávat hlídání na pár minut.
24.2.2010 10:41:55
Moc hezký článek.
Na reakcích jde vidět, kterážto maminka už má změklý mozek - co kdyby se něco stalo? A co když ne!!!
Co kdyby bourala? A co když bude bourat s dítětem v autě a zmrzačí ho? Panenko skákavá kdyby nebyly ryby nebyly by rybníky. To je tak nesmyslné se hádání!

Nedávno spadl sníh ze střechy na maminku se dvěma holčičkama -KDYBY TAMA NEŠLA NESTALO BY SE TO a KDYBY SE DÍVALA NAHORU A NE PŘED SEBE, STIHLA BY USKOČIT, KDYBY DĚCKA NEChALA DOMA NESTALO BY SE TO.
.... KDYBY......

Autorka článku to vyřesila tak, jak je to pro její rodinu nejschůdnější a navíc to bere nádherně s nadsázkou = šťastný to člověk - nezblázní se a nezměkne jí mozek

Joo starosti, práce a málo času nedají myšlenkám na kdyby šanci a člověk pak věci řeší prakticky.

Lída+2
24.2.2010 10:06:28
Milado u nás v práci jsme před krizí měli 15-20letý brigádníky zcela běžně ve dvou halách. VYbírala se jim extra práce....
JEdnou jsem měla jednu slečnu taky k ruce....~;) bylo jí 15 a 3 měsíce~t~

Ale buhužel už loni to nešlo a letos to nebude o moc lepší~a~

jinak jsme tam měli kluky i holky od konce května do konce září....
Horama
24.2.2010 9:36:03
Jak chceš, ale než si ji nechat vyprávět ode mne, přečti si ji v knížce. ~t~

Když se odhrnuje ze silnice, vznikají bariéry. I na Proseku měřily něco přes 40 cm. Kolik měří na silnici u autorčina bydliště nevím, ale prostě celkem v klidu věřím, že mohou být vysoké. (Ve městečku, kde bydlí rodiče, byly kolem 80 cm, to už je skoro dost.) Tudíž se odmítám přidat k těm, kteří tu nadskakují nad tím, že se autorka jako matka kupodivu může bát o svou dceru, když ji mezi ty bariéry pošle. Pokud by se některé z vás více bojí o spící dítě v postýlce, taky to chápu, ale to je prostě věc konkrétního rozhodnutí konkrétní matky, která zná konkrétní situaci ve svém konkrétním okolí a taky zná své konkrétní děti. (Čímž bych mohla být dostatečně - až možná extrémně - konkrétní. ~t~)
Ines
  • 
24.2.2010 7:51:35
Sněhu až nad hlavu - jako že více než 165 cm?
V české republice?
Tuhle zimu?

Ještě tu o červené Karkulce, prosím...
Ines
  • 
24.2.2010 7:41:31
No to bude problém, aby jsi mně "viděla" přebalovat moje děti, děti už vyrostly, ale všechny tři děti jsem myla vodou. (není to až tak dávno, ubrousky byly běžně v prodeji).
Lékaři (aspoň ti nezblblí reklamou a agenty farmaceutických firem) doporučují používat ubrousky pouze vyjímečně na cestách, nikoliv každodenně.
K článku: odběhnout od dítěte v případě nutnosti na kratší dobu - neodsuzuju, chápu, že to někdy jinak nejde. Ubrousky jak píšu výš, nepovažuju za věc nezbytnou, ale potencionálně škodlivou.
23.2.2010 19:40:41
Satelit - autorko, myslíš pražský satelit? My jsme se před cca 11 lety přestěhovali z Prahy na Vysočinu. Solí nám tu poslední 2 roky, pánbůh jim žehnej! Máme nejdelší chodník ve vsi, má něco přes 50 metrů, ale letos obec koupila frézu, takže první rok chodník neprohazujeme. Jiná místa kolem našeho domu ale samozřejmě ano. Před pár lety koncem zimy jsme sníh překřtili na "bílý svinstvo". Ale musím říct, že za ta léta, co jsme tady, jsme si už zvykli. A osobně si pamatuji na zimy, kdy tady bylo 2x - 3x více sněhu než letos. Fakt nepřeháním. Dvoumetrové mantinely kolem silnice a protažený pouze jeden pruh ... to teprve byla síla. Tvůj článek se mi líbil, do háje se všemi rejpalkami.
 Příspěvky 110 z 267 [Dalších 257 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.