| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 32 týdnů

 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]
Kačka a Petřík
19.7.2011 11:30:32
Ahojky nebuď smutná nic neděláš špatně záleží na dítěti kdy se rozhodne o nějaký pokrok, snad tě trošku uklidní že my jsme na tom naprosto stejně. Jen válí sudy že mu obyvák je malý ale věřím že na to brzy příjde na druhou stranu buďme rády že se za prckama ještě nemusíme tolik honit :-) až to příjde budeme si říkat kde jsou ty časy kdy si jenom ležel ~t~ tak hlavu vzhůru
Lenča /Daniel 7 měsíců/
  • 
4.4.2008 20:05:01
ahojda,
mně to někdy přijde, že už se mamči neumí bavit o ničem jiném. Změníš téma, například dovolená a šup, některé mají ten um vrátit se k původnímu tématu - děti :-). To bych nejradši vzala Daniela a utekla. Ano, taky si užívám mateřství. Neměnila bych, ale na procházku jdu taky proto, abych se odreagovala a ne se zas bavila, kolikrát se dnes přetočil ze zad na bříško. No ale to jsem sklouzla někam jinam :-)))).
Lucie,syn 7 měsíců málo se hejbe
  • 
4.4.2008 19:40:31
ahoj,zaujal mě tento článek a paní,která ho psala má pravdu.Mému synovi zítra bude 7 měsíců.Chodíme na rehabilitaci cvičit vojtovu metodu.Mam kamarádky který mají plus mínus stejně starý dětičky jako mám já.A člověk na procházce neslyší nic jiného:on se dnes postavil,on umí pápá atd... vim že malej je brzda,ale každý dítě je jiný a věřim tomu,že všem jednou ukáže co vše umí.
Lenča /Daniel 7měsíců/
  • 
3.4.2008 14:17:42
Souhlasím se všemi, tabulky jsou na nic :-)! Syn ve 3měsících otáčel hlavičkou jen na jednu stranu. Začali jsme chodit na rehabilitace a chodíme do dnes. Vždy, když má jedno za sebou, tak se zas objeví něco jiného - neotáčel se ze zad na bříško, pak se otáčel, ale jen na jednu stranu. Teď zas nechce lézt. A já si tak říkám. Copak doktoři nevědí, že dítě může přeskočit nějakou vývojovou fázi :-)))?
Nás si hlídají, sestřenice byla se svoji dcerkou u jiného Dr. a ten jí řek, že ani jeho dítě nikdy nelezlo a zrovna začalo chodit. A poslal ji domů.
Proč já tam jenom lezla :-)))))))))))))))))))). Co je pak správně? Jak řekla jedna kamarádka: "vždyť až budou chodit do školky, nikoho nebude zajímat, kdy mu vyrostl první zub, kdy začal lézt" a musím souhlasit. Tak trochu si to děláme my maminky sami. Vždyť nejčastější téma na procházkách je: "A už má zub? A umí už tohle?" - Jojo, taky občas patřím k nim. Ale s kamarádkou si z toho děláme srandu. také má dítko, se kterým chodí na rehabilitace a tak si vždy říkáme, že budeme chodit jen spolu, protože jsme "opožeděný" a s těma inteligentama se bavit nebudeme :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
Markéta a Viktorka - skoro 3 roky
  • 
26.3.2008 19:00:02
Ahojky, vykašli se na to... taky jsem si vyslechla hlopých řečí, akorát mě tak rozčilovali, že jsem se nechala objednat k neuroložce a ta mi vysvětlila a ukázala, jak a co by dítě mělo dělat, proč nedávat boty, dokud jistě nechodí, proč neposazovat, dokud samo nesedí... takže pak mi mohl říkat kdokoliv cokoliv, akorát nejchytřejším babičkám jsem musela máchat papírem od doktorky před pusou ;-)) je mi líto syna kamarádky, která z něj má trochu cvičenou opičku a od pěti měsíců je většinu dne v chodítku, aby mohla říkat, že má "rychlé a úžasně vyjímečné dítě"... když jsem tam byla (měl 7měs), zkusila jsem cviky, které jsem s malou dělala.... neumí se sám otočit ani z bříška na záda... auau..
Hanka
  • 
26.3.2008 9:00:35
To je těžké, dítě nelze nacpat do tabulek ani není dobré ho srovnávat s okolními dětmi. Každé dítě se posadí jindy, takže klidně v tvém okolí již mohou mamči vozit sedící děti!!!!!!!!!! Důležité je - posazovat, až když si samo dítě umí sednout :o)
12.11.2007 15:31:07
Prosim vás, všichni vyhodte tabulky!!!Každý jsme originál, každý jsme se jinak vyvýjeli..Tabulka je jen střed(průměr) ale ani ty děti co jsou průměr nejso všechny stejné...Pokud nepozorujete extrémní opožděnost, na kterou vás snad upozorní i váš vlastní rozum, tak to neřeště..a nebo se trochu víc snažte pomoct tomu vývoji...raději z těch našich drobečků mějme radost, tím jim pomůžeme více, než srovnáváním..z jednoho potomka bude inženýr a z druhého popelář ale oba jsou důležití..Vím, že všichni chceme pro děti to nejlepší, ale něco ovlivnit nemůžem..to co mají po nás:-)))
7.11.2007 12:11:05
Neboj, nikdo není podle tabulek: Starší Filip nikdy nelezl a začal chodit v 11m, maldší Alečš leze od 5 1/2. m, zato vůbec nejí příkrmy. Takže když se vše zprůměrujel jsme tabulkoví. Takže to vůbece neberte vááážně!
nozilu
13.8.2007 16:13:55
ležení na bříšku je potřeba trénovat. Eda nechtěl taky ležet na bříšku a pást koníčky (ve 3 měsících), fyzioterapeutka mi ale řekla, že je potřeba to trénovat. Tak mi ukázala cvik a trénovali jsme. Za 14 dnů mu už ležení na bříšku nevadilo a za dalších 14 dnů se Edík otáčel sám a nechtěl ležet na zádech.teď má 31 týdnů a leze jako drak. Sušenky a rohlíky jí sám. Jen odmítá říkat slabiky. Naučil se totiž plivat a prskat. Což je velká sranda.
všem přeju trpělivost. každé dítě je jiné.
8.10.2006 19:57:23
Je normální, ale moje sedmiměsíční dcera už si umí sama sednout ale jen v kočárku, kde se má čeho chytnout a v kočárku sama sedí. Sezení není pro vývoj dítěte určující!
 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.