| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kolik peněz dáme do společné pokladny?

 Příspěvky 110 z 104 [Dalších 94 >>]
  • 
2.2.2010 14:54:57
tak nepíše tu žánej muskej, proč asi? protože, jak známo, v tomhle ženskou žádnej nikdy nepřehádá, má na něj totiž dálkové ovládání ;-)
převahu tu mají nepěkné případy, škoda - a hlavně jak jsou chlapi lakomí.
může se ale stát přeci, že paníbába je fiflena a nikdy nemá dost, ať on přinese kolik přinese - co pak? co když je nabourána důvěra, on se škrtí a vše vysype a ona své oděvy, cetky a pařby s kámoškama má za nezbytné výdaje? ale jinak fajn ženská?
znáte i takové příklady? já jo. ale znám i blba, kerej nedá halíř a ona do toho šla pouze v rámci konce plodného období... :-( a uznává, že to má za to. skončí to blbě.
my máme teda naštěstí vše dohromady a uznáváme si to, ale prachy stejně budou vždycky trošku chybět a chtělo by se něco navíc...
Dlouhý
29.1.2010 5:44:48
Normálně by při zahraniční služebce měl zaměstnavatel předem vybavit zaměstnance valutami. Jenže to je složité pro naše finanční odd. a tak si usnadnili práci tím, že každý kdo nastupuje dostane na ruku určitý obnos, který by měl pokrýt diety při každé další cestě. Člověk si sám zajistí "ze svých" - vlastně z této půjčky - směnu, nebo má kartu a po návratu to proúčtuje a dostane proplaceno, čímž se zase ta půjčka vrátí na původní hodnotu. Při odchodu z firmy mu ji potom strhnou z poslední výplaty...
Helena
  • 
28.1.2010 20:55:47
Nevím, kdo to hlásí, ale je fakt, že v bance vědí každé úmrtí nejpozději do druhého dne. Asi to jde nějak přes centrální údaje. Nemusíš nic hlásit a účet máš druhý den zablokovaný. A vůbec nikoho nezajímá, že ti na něho chodí třeba tvoje výplata. Závětí se nic neřeší, protože závěť se projednává až v dědickém řízení, tedy někdy taky za několik měsíců.
jary
  • 
28.1.2010 11:07:09
nezralý narcistický sobec, co hledí jen na své zájmy, je mu 30, se nezmění.
Dáma na tom není o mnoho lépe - rádoby nezávislá pipina, co nepřijme ani darované, a kdyby ji i muž zabezpečil, vše opatřil, furt bude nespokojená, že si to neobstarala sama, ale někdy to holt jako nejde. Co by jako dělala, kdyby potřebovala léčbu, měla rizikové a pak se narodilo postižené mimi? Hodila by si špagát, nebo by přijala něčí - automaticky a správně - nabídnutou ruku.
Normální chlap čeká a počítá s tím, že do domácnosti musí nosit peníze a zejm. v urč. obd. je to výhradně na něm. Nepřipomíná to, neříká, na chodu domácnosti a péči o děti participuje také, ženě to nepředhazuje, hospodaří SPOLEČNĚ a nerozdílně. Když jsou potřeba zvláštní výdaje, musí se někde vyšetřit nebo víc obstarat - to je věc dohody. Ale co s těma feministickejma uhozenejma bábama, který si myslí, jak jsou strašně nezávislý a jak je to náramně super - přitom se jedná zcela jednoznačně o jejich nezralost, neschopnost přijímat, což znamená také neschopnost správně dávat, nemeditovat nad tím, kolik čeho mi kdy dal, co za to bude chtít, nebo jak mu to vrátím... Normální chlap se taky osype z toho, že žena mu jako musí koupit drahý dárek, když on nosí domů víc peněz... Jak ubohé, jak přízemní, jak bez nápadu, jak bez lásky!!!
Tihle dva jsou nezpůsobilí pro manželství, to terapeut nepoznal?
Kačka, dvojčata 7 měsíců
  • 
28.1.2010 11:00:18
Beruško, omlouvám se, nemyslela jsem to jako chvástání - jen jsem tím chtěla prostě říct, že přestože u nás de facto veškeré příjmy zajišťuje manžel, hospodařím s nimi já. Asi to nebylo úplně taktní, ještě jednou se omlouvám. Taky vím, jaké to je vycházet s málem...
26.1.2010 21:07:19
No tak to sorry, sexualní služby mu účtovan nemůže - ty se vzájemně započítávají.:-)
Zuuuza
26.1.2010 19:17:07
~;((~a~
sovice
26.1.2010 16:40:23
Markéto,

nevím přesně, jak to chodí, ale IMHO někam hlásí úmrtí nemocnice a notář se to dozví a hlásí bankám sám.
Mojí tetě před několika lety zemřel manžel; měli jeden účet, teta dispoziční právo, psaný na strýce, bez karty. Strýc zemřel v pátek, v pondělí už byl účet zablokovaný (ovšem v úterý na něj bez potíží přijali tetinu výplatu); teta nehlásila nikam nic, ale je fakt, že ji ani nenapadlo rychle v pátek vybírat peníze - prostě těsně po telefonátu z nemocnice měla opravdu jiné myšlenky.

Prý je možné v takovém případě požádat notáře o uvolnění účtu s tím, že se zaznamená stav ke dni úmrtí.
Ecim
26.1.2010 16:30:07
Před pár měsíci jsem četla ve zprávách o tom, jak nějakého chlapa z Bruntálska zavřeli mj. za to, že své manželce vydával jídlo na příděl. Tenhle fotr by také zasloužil zavřít, až by zčernal - za psychické týrání. ~o~~q~
Jíťa
  • 
26.1.2010 16:07:53
záleží na bance a na konkrétním produktu.

A pokud má dispoziční právo, tak může účet vybrat ještě před zahájením dědického řízení. Ovšem musí to dotyčného taky napadnout.
 Příspěvky 110 z 104 [Dalších 94 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.