| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodina a práce - jak je dobře sladit

 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]
veveriska
9.2.2011 18:54:54
dnešní době je to zlý i pro maminky.Nelíbí se mi co se poslední době děje.Sebralí maminkám peníze a buh ví kde ty peníze putují.Jsem ráda že mám práci.Dělam skoro celej týden 12 hod aby byli peníze.Politici jsou KURVÝÝÝÝÝÝÝÝÝ sprominutí
22.9.2010 15:44:28
Ahojky vsem.Rozhodla jsem se napsat a zaroven pozadat o radu,protoze uz nevim jak mam zase zvladnout odjezd meho pritele za praci do zahranici..Jsme spolu 7let a znovu jako kazdy rok,odjizdi na delsi dobu pracovat do zahranici,jako ridic cisterny..tento krat do Anglie..Duvod:penize..jsme po fin.strance na tom nic moc,ale ne tak,ze bys me musely bit od sebe,jsou lidi na tom i hur,ja to sice~n~ chapu ze to mysli dobre ale ja uz jsem unavena z te samoty a vnitr.,prazdna.Myslim si ze nejsem jedina zena s timto problemem,ale s problemem jak to odlouceni od sebe zvladnout..Predem dekuji za odpoved.~n~
Simča, dvě děti a obchod
7.5.2010 14:20:17
Dobrý den milé maminky,

hledám nejlépe aktivní maminku na mateřské, která by převzala mou štafetu - obchod v Praze a webové stránky Topkočárky.cz a hravezdrave.cz
Oba dva obchody jsem vybudovala na mateřské a rodičovské dovolené při svých dvou dětech a postavila je na svých zkušenostech s nimi.
Dnes bych se ráda zase věnovala své původní profesi. Sedět na dvou židlích jsem už zkoušela a opravdu to nejde, odnáší to mí nejmilejší.
Jenže mi rve srdce zavřít něco co funguje, kde jsem vložila mnoho své energie a vybudovala dobrý pracovní tým.
A tak si říkám, že by mohl přijít vhod nějaké další mamince, která nechce být jen doma s dětma, a to jako mé společnici nebo mé nástupnici.

Budu se těšit na odpovědi na simona@topkocarky.cz
Ecim
22.1.2010 16:56:48
Jinak jsem nejspíš čestná výjimka, protože já bych kvůli svým pubošům práci klidně změnila. :-)
Ecim
22.1.2010 16:38:45
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že podobná opatření mohou výrazně napomoci k obnovení rodinné pohody. :-)
Ecim
22.1.2010 16:27:24
Jasně. :-) Ono je nejen při kloubení rodinného a profesního života hrozně důležité pečlivě zvážit, do čeho se vyplatí investovat čas a síly.
Ecim
22.1.2010 15:59:34
Milado, na těch Tvých příkladech sice něco je, ale když se rodiče nebudou snažit dětem vyjít aspoň trochu vstříc, tak ať se pak nediví tomu, že velké děti budou usilovně vyhledávat sebemenší možnost NEBÝT kvůli nim doma.
Pro mě osobně to byl důvod, proč jsem si pořídila děti rychle po sobě a proč chci časem pracovat mimo domov. Chápu, že ne všechno jde v životě naplánovat, ale i kdyby se stalo cokoli nečekaného, tak se budu snažit si to doma zařídit tak, abychom všichni měli aspoň někdy svoje soukromí.
Ecim
22.1.2010 15:46:16
Milado, ono nejde jen o toho puboše, ale o VŠECHNY zúčastněné. Jsem si jistá, že třeba ten rodič pracující doma potřebuje také opustit byt - už sám kvůli sobě, ne? ~f~ Samozřejmě si to nepředstavuju tak, že puboš dorazí domů a všichni ostatní členové rodiny se začnou stavět na hlavu a někam 5 dnů v týdnu povinně na 3 hodiny zmizí. Ale při troše dobré vůle to jde zorganizovat tak, aby měl KAŽDÝ člen rodiny pravidelně aspoň chvilku v klidu pro sebe, ne? Aby ten puboš věděl, že třeba ve středu jde maminka s malými dětmi někam na nějaký kroužek a nikdo ho hned ve dveřích nebude bombardovat dotazy na téma "co bylo ve škole, jak to, že jíš, když jdeš z oběda" atd.
Milada.
22.1.2010 10:22:30
Dito, Ecim,

podle mne je Vaše debata ve zcela teoretické rovině. Jakej profík na vyklízení pole? Sakra když je doma puberťák a k tomu malé děti, tak má rodič s těma malýma dětma jít kam? Ať si vyklidí pole ten, kdo potřebuje, ne?

Nebo další příklad byl ten o rodičích pracujících doma. Ti taky se taky nikam dekovat nebudou, jakmile se uráčí jejich puboš dorazit do rodnýho hnízda.
22.1.2010 10:11:10
S tou dávkou svobody a soukromí se taky ztotožňuju. A je pravda, že když je pořád někdo doma, tak to musí být fakt "profík" v tom, aby poznal, kdy má tzv. "vyklidit pole".
Tvoje jak tuším ne moc veselé zkušenosti z dětství mě mrzí. Není pochyb o tom, že zrovna takovéto zážitky nás ovlivňují nejvíc...
(zpravidla se v diskusích snažím netykat, ale nějak mi sem to vykání nesedlo, tak dík za pochopení).
D.
 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.