| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy neplatí pravidlo, že bavlněné prádlo je nejlepší?

 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]
Taodvedle
7.1.2010 22:26:02
jestli koupis dobre goretexove boty, takze nejenze nikdy nepromouknou, ale je v nich i peken teplo.
štěpánka
  • 
7.1.2010 19:07:09
Pokud máš promokavý boty, tak dej přes ponožky igelitový pytlíky. Není to asi nic moc zdravé, ale když v tom budou jen hodinu, nebo dvě, tak se jim nic nestane.
Ale nejlepší samozřejmě je boty pořádně nastříkat impregnací, aby nepromokly.
markéta
  • 
7.1.2010 14:39:34
Jednou jsem v nějakém filmu (asi katastrofickém :-) ) zaslechla, že podchlazený člověk se nemá zahřívat celý, ale má se mu nejdřív zahřát trup, aby se mu rozproudilo srdce. Jinak se mu rozproudí krev nejdřív v končetinách a nažene se do srdce a vnitřních orgánů, které ještě nepracují, jak mají. No, ale myslím, že to platí, když jde o opravdu vážné podchlazení. Pokud je někdo jen "vymrzlej", že je mu zima, je studenej, ale hejbe se, tak se může zahřejvat celej. Určitě je správné zahřívání zevnitř teplým nápojem (nebo polévkou). Nevím, jestli je v tomhle případě vhodný klasický zahřívání panákem :-). A z vnějšku je nejlepší další lidský tělo (nemyslím tím nic dvojsmyslného).

U dětí mám největší problém s botama. Na tělo je navlíknu, rukavice sebou beru náhradní, ale promáčený boty vyřešit venku nedokážu. Navíc je jim často zima na nohy i když boty mokrý nemají a mají dvoje ponožky. Sama si pamatuju jak mi vždycky byla děsná zima ve šněrovacích "lyžákách".
Shayla a 3 kluci
5.1.2010 22:51:52
O Vánocích jak byly ty ukrutné mrazy, byli jsme se projít v centru a potkali jsme spící dítě, v golfkách, mělo vyhrnuté nohavice, boty takové chatrné, deku přes obličej, obyčejnou. Fakt dost drsné, to jestli neskončilo podchlazené s omrzlinama, tak už nikdo.
Dneska jsem taky viděla dost dětí v golfkách spících jen pod dekou a že bylo tady asi mínus šest.
Taodvedle
4.1.2010 21:04:03
Suku Suku neznam, ja kupuji hodne Reima, i rukavice, je to opravdu kvalitni. a strsi ma rada modernejsi a to nachazime u Protest. ale kupuji vzdy za pulku ne za celou cenu, vim ze jsou u nas velke slevy v lednu a jdu na to , a mam to na pristi rok. a tak to vzdy tocim., usetrim tim hodne.
malostranska
4.1.2010 16:51:47
jo, jeste malickost, ty kalhody a bunda nejsou "vetsi" , jsou jen delsi!!!Stahuji se temi snurkami ale nejsou sirsi!!
Ema
  • 
4.1.2010 15:54:33
Ono je to celkem jedno, jak je co lidem na Moravě k smíchu. Moravská vína jsou kategorie jako třeba vína francouzská nebo italská. Mimo Moravu zajímají lidi moravské humory jen vyjímečně. A to říkám jako člověk z Brna pijící převážně vína Binderova.
malostranska
4.1.2010 15:40:10
No ja jsem tyhle veci koupila detem taky pres net, takze bez moznosti si veci vyzkouset...nevolila jsem velikost dle veku, ale momentalni vysku deti a jsem fakt maximalne spokojena. Neprofoukne, ma specilani manzety, aby se tam nedostal snih, je fakticky vymakana. Ty vsite prvky na posouvani jsou reseny tak , ze dite pri "zmenseni" nikde nic netahne , vubec to nepozna, ze bylo nekde neco stazeno. S tou cenou mas pravdu, je vyskoka! Ale pokud ji deti budou nosit 4 roky, s cimz pocitam, tak se rozhodne vyplati koupit jednu poradnou, nez kazdy rok nekolik nekvalitnich. Kdyby ses naaahodou pro ni rozhodla, tak bych volila kathoty tmave barvy. Bunda se da nosit i normalne k dzinum. U nas spokojenost teda maximalni.
Raďulka
4.1.2010 15:17:32
Má dcera nosí funkční prádlo v podstatě celý život, nyní vel. 104-110. Toto prádlo i prodávám, takže se sháněním problém nemám, osobně obchody typu Tesco apod. na shánění tohoto nedoporučuji, ale je možné, že se tam dá něco kvalitního takového koupit. Já mám raději výrobce opravdového funkčního prádla z kvalitního vlákna.
S čím mám problém se sháněním jsou rukavice, vloni to byla bída, sehnat palčáky kvalitní na tříleťáka, no nepodařilo se mi to. Ale letos jsem koupila úplně náhodou rukavice zn. Lafuma a ty jsou bezva, lyžuje s nima.
Tinity, 1 dcera
  • 
3.1.2010 18:49:52
Zdravím,

mám dobrou zkušenost s výrobky Alpinepro, mají velikost pro děti již od 98, oteplovačky mají sloupec od 2000, dětské bundy od 5000. Také u některých typů lze oteplovačky spojit zipem s bundou a vytvořit si kombinézu.

Zdraví

Tinity
 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.