| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodinné finance v roce 2010

 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]
13.10.2010 8:52:31
Je to všechno pěkné co tady povídáte a plně s šetřením souhlasím, ale neměl by každý z těch politiků nejdříve začít u sebe? Šetřit na rodinách s dětmi? To si možná hodně z nich neuvědomuje, ale tím si dnes každý rozmyslí mít o dítě navíc a to má do budoucna hodně špatný dopad v té míře, že bude méně potencionálních daňových poplatníků. Jsme zase u toho, že každý z nich myslí sám na sebe a od h..y si asi jen tak neurvou. Myslím, že tím že ušetří na ženské, která má rodičák 7500,-, že ho sníží o 30% bude pro ní i její dítě existenční otázka a nadruhou stranu u poslance, který má 100 000/měsíčně, tak pro něj nebude 20 000 až tak moc.
Krtek250(dva piráti)
  • 
6.6.2010 20:42:52
Zcela souhlasím. Pokud by byly zákony nastaveny tak, aby se tvrdě "šlo" po těchto rádoby otcích, tak by se svobodné matky nemusely utápět ve finančních problémech = neplatili bychom za to všichni. Dále musím souhlasit s tím, že pokud žena ví co je onen zač a stejně si dítě pořídí, či pokud se takhle snaží zachránit krachující vztah, nebo je to "na truc", tak si za vzniklou situaci může jen a jen sama. Všechny víte, že když se nám chlapům přelije krev z mozku do ... tak nesršíme intelektem a zábran taky moc nemáme. Ovšem pokud je rodičovství plánované a o dítě je dobře postaráno pak by se rodina nějak podpořit měla. Uvědomme si, že děti jsou naše budoucnost a právě naše děti budou hákovat na naše důchody etc. Vždyť právě to moje, nebo právě to vaše dítko může být úspěšný a uznávaný vědec na poli farmacie či lékařské vědy, nebo třeba ředitel zeměkoule.
gabrilla, 4,5r a 35.tt
  • 
12.1.2010 12:48:44
Zajímavý názor....sama jsem zdravotní sestra, pracuji sice na JIP,ale i tak s Vámi nesouhlasím...ta sestra tam z nějakého důvodu je... jinak by tam nebyla..to máte i u dětského lékaře...taky tam sedí a jen něco napíše i když by si to mohla udělat doktorka sama... a vy pracujete kde??? Asi někde napoli,že? když se vám zdá že je tam ta sestra zbytečná a ,,nic nedělá"...
Gabrilla,1dítě 4.5let
  • 
12.1.2010 12:34:21
Zdravím .Já proti porodnému nic nemám. A když jste tady mluvily o těch úsporách státu,tak první by si měli krátit platy ti blbečci nahoře....tolik peněz mají a k tomu spoustu dalších výhod( cestovné,služ.auta,levná kantýna...) každýmu mbych jim dala maximálně 20.000 a ať nám ukážou jak si s tím poradí.To je teprve ta úspora!!!
MartinaNov (dva rošťáci
5.1.2010 21:09:30
nějak mi pořád nedochází, proč máte problém s tím, že má lékař v ordinaci sestru. Ostatně se daného lékaře můžete zeptat, proč zaměstnává někoho, o kom si vy, jakožto laik, myslíte, že tam je zbytečný ~:-D
Lavina
  • 
4.1.2010 18:38:16
No když myslíte... byli jsme tam třikrát, v čekárně sami, telefon nezvonil ani jednou... dovedu si představit X míst a situací, kde by sestry bylo daleko víc potřeba!
MartinaNov (dva rošťáci
4.1.2010 11:49:40
možná sestra nebyla "aktivní" zrovna ve vašem případě. Na druhou stranu, asi by nebylo příjemné, kdyby lékařka během vyšetřování pořád odbíhala k telefonu a vyřizovala objednávky...

MartinaNov (dva rošťáci
4.1.2010 11:48:37
myslíš, že jsou lékaři, kteří by jinak měli prázdnou ordinaci???

Moje maminka je soukromá zubařka a musí pacienty odmítat, nemá je na kdy objednat. Ono totiž za tu pracovní dobu ošetříš pouze x pacientů, víc jich nestihneš. Naopak, má problémy s pacienty, kteří nebyli několik let u zubaře a ona jim pak musí udělat v puse pořádek - což by bylo mnohem snazší v případě pravidelných kontrol.... stomatologie je ale trošku specifická.
Pokud máš ale pocit, že tě tvůj lékař takhle zneužívá, není přece problém najít jiného, nechat si udělat posudek u jiného lékaře, podat žádost o prověření na lékařskou komoru....

MartinaNov (dva rošťáci
4.1.2010 11:41:05
může se stát cokoliv. Ale je to jaksi problém pouze dotyčného, je to smutné, ale není za to odpovědna společnost - tak proč by měla za lumpa hradit jeho závazky??? (viz. návrh, že by stát platil alimenty a zpětně je vymáhal po neplatiči).

Připadá mi, že momentální politika je co nejvíce lidem usnadňovat život - na úkor jejich zodpovědnosti a dospělosti. Jsme dospělí, tak bychom se podle toho měli umět chovat a umět unést také důsledky svých činů. Jenže trend je fňukat, činit zodpovědného někoho jiného a když už nejde jinak, tak se řekne, že "ti nahoře" by měli umět vyžít z tak mála, bla bla.

Jenomže nejde pořád ukazovat prstem kolem sebe, je třeba ukázat na sebe. Každý žijeme svůj život, žijeme si ho sami za sebe a nic nejde vrátit a zopakovat lépe. A dokud si tohle lidi neuvědomí, bude se jim žít moc špatně.
Ecim
4.1.2010 10:32:07
Souhlasím! Kdysi jeden můj kolega prohlásil, že daně považuje za naprosto zbytečné a že je tudíž platit nechce. Na to já jsem odpověděla, že daně naopak platit chci (samozřejmě v rozumné výši), protože stojím o to, aby infrastruktura, zdravotnictví a školství i jiné podobné sektory fungovaly. Stejně jako mi přijde správné, aby část prostředků, které vydělám, byla využita ve prospěch lidí, kteří z nějakých závažných důvodů pracovat nemohou - už z toho prostého důvodu, že nikdy nevím, kdy se já sama ocitnu v jejich situaci. A proto dokud můžu fungovat, tak budu fungovat ráda. O pár týdnů později došlo na má slova a ze dne na den jsem se ocitla na několikaměsíční neschopence. ~:-D
 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.