| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mikuláš

 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]
20.12.2009 21:57:58
V lednu 2005 jsem rodila ve Vrchlabí císařem měsíc před termínem. Madlenku dostal manžel hned do ruky a celé tři dny kdy jsem já nemohla se o ni staral - pravda bylo to prvně a zároveň naposled co se o jedno z dětí postaral, ale to už je zase jiný příběh:)
19.12.2009 23:33:09
~R^Milá Anuško, moc ti děkuju, že tohle mohlo zaznít. Moc bych si přála, aby se všechny děti, které přicházejí na tenhle svět, setkali s hřejivou náručí mámy a táty (mně samotnou překvapilo, že moje zrovna narozené děti jevily stejný zájem o tátu jako o mě, prohlíželi si ho a rozplakaly se teprve, když je vzala do ruky sestra). Kdybych někdy rodila císařem, moc by mi záleželo na tom, aby se hned po narození miminko setkalo s tátou a aby o něj (a o mě) mohl pečovat on. Je to právo rodiče. Naprosto by mě sužovala představa, že leží někde samo a že to jsou jeho první zážitky, ketré si ponese do života. Cítím, že je to moc důležité a že má smysl za to bojovat!~o~~o~~o~
18.12.2009 14:12:53
za hezké příspěvky.

Nedá mi to a musím podat peohlášení:
To já jsem ráda, že tu mojí kamarádku mám. Je mi velkou pomocí a podporou, jsem ráda, že jsem mohla pro ni něco udělat zase já.

Hezký den všem:)
kopidlno
18.12.2009 9:11:19
Anuš, hezky jsi to napsala. Je to krásné, že jsi se mohla podílet na narození Mikuláše a dostala jsi veliký dar od jeho maminky, stejně veliký jsi sama darovala. Trošku ti to závidím, také by se mi to líbilo:)
17.12.2009 22:47:51
Samozřejmě v první řadě jsem hledala porodnici, kde mě podpoří a pomohou při spontánním porodu, i když váhově je to na hraně, vypadá to na 3,8kg. V Benešově mají KP sekcí/spontánně 50:50, což mi připadalo docela ok, původně jsem měla dojem, že skoro všude tlačí mamky "pro jistotu" do císaře. Ale nakonec je Vrchlabí asi jediná porodnice, kam bych jela opravdu dobrovolně a možná i ráda :o).
usta, (skoro) 3 dcerky
  • 
17.12.2009 19:57:23
já jsem koncem pánevním rodila normálně i první dcerku, a to na Obilním trhu v Brně. Zpětně jsem ráda, že mě doktoři vymluvili toho císaře, protože porod sakumprást trval 6 hodin a proběhl opravdu hladce.
Denyna
17.12.2009 18:48:26
Lendis, to je smutný:( Nepřestávm věřit, že i v českých nemocnicích se dočkáme normálního přístupu. Zatím si to musíme domazlit doma.
Lendis, Rarášek 03/07
  • 
17.12.2009 16:48:15
Všichni nevíme, bohužel, bylo by to moc hezké, kdyby bylo vzájemné očekávání maminky a miminka naplněno, ale zdravotníci to prostě nechápou. Dodnes si pamatuji, jak primářka oddělení intermediární péče, kde ležel po narození můj syn, si tak neadresně povídala, že ti rodiče můžou být vůbec rádi, že je k těm dětem pustíme, že jim tam akorát nosíme bacily. Děti zde byly sice lehce nedonošené, ale většinou stabilizované v inkubátorech a na postýlkách už většinou alespoň částečně kojené. Návštěvní hodiny pevně dané, kojení po třech hodinách, přes to nejel vlak. Vzít dítě do náruče, pokud ho ještě nekojíte a pochovat? Neexistovalo. Miminka nás maminky bohužel potřebovala i jinak, na synův výraz, když si mě poprvé poznal a pochopil, že jsem konečně u něj do smrti nezapomenu. Na jeho nadšení, když jsme si ho konečně přivezli domů také ne. Ale tyto věci vidí jen maminka a okolí to buď akceptuje a nebo ne.
Anuš, moc hezky napsané, tvoje kamarádka se má, že má tak prima kamarádku, tak hodně štěstí jí i malému Mikulášovi.
17.12.2009 16:38:22
Withep, ve Vrchlabí je navíc možné, pokud je vše v pořádku, porodit KP spontánně. To kdyby náhodou se miminko zase rozhodlo otočit ~;)
*Niki*
17.12.2009 14:52:09
Anuš, napsala jsi to moc krásně a citlivě, jako někdo, kdo to opravdu prožil z obou stran.
Pullizerovu cenu za to asi nedostaneš, ale já být ta kamarádka, budu ti nesmírně vděčná za to, co jsi pro mě a synka udělala ~x~
 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.