| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rozvod: Jak se podělíme o přátele?

 Příspěvky 110 z 106 [Dalších 96 >>]
Ivana
  • 
26.4.2010 23:51:44
Nemáte na něj adresu nebo telefon?
aachje skunk a tři holky
30.11.2009 21:13:42
to by mě zajímalo,kde má autorka článku svoje nohshledy~t~
Hanka 75
30.11.2009 20:59:45
Tak se těším ! Určitě až se ti to bude hodit, a já jak jsem psala hned určitě také nemůžu. Máme svůj režim a stále jsem jaksi "ráda, že jsem ráda"... o víkendu jsme objevili v hospodě na Klamovce (píšu konkrétně, když jsi pražanda, třeba znáš) pěkný dětský koutek, o kterém jsem si myslela, že bude splňovat vysoké požadavky "vhodný dětský koutek pro dvojčata"-zatím jediný, kterému jsem dala tuto důvěru, ale stejně to "nefungovalo" a děti si hráli nejvíce s kamínky u palmy u vchodu do restaurace, lozili po špinavé zemi, jedli kamínky...., takže myšlenky, že se s dětmi někde venku vklidu v nejbližším době najíme jsem se zcela vzdala :-) napiš mi prosím na můj mail 75han@seznam.cz, ať si tam příp. můžeme někdy domluvit ten srazík... měj se hezky a ať to chřipkové období prožijete bez nemocí, já v to u nás také mocně doufám...

ANNAHAM
27.11.2009 9:29:47
sovice,
děkuju moc za vysvětlení.Šlo mi hlavně o pojetí katolíků. Tedy je to skutečně tak jak jsem si myslela, totiž že z hlediska církve i po rozvodu původní manželský svazek trvá i když je soudem rozveden a dokonce i když pak ten člověk na úřadě uzavře další manželství. V tom případě jde jistě o veliký hřích, když věřící poruší manželský slib a žije s někým jiným. Já k žádné církvi nepatřím a jsem 33 let vdaná ( na úřadě). Věřící respektuji, ale štvou mě pokrytci, kteří se tváří jako katolíci jen proto, že se jim líbí obřady v kostele.Takových případů je dneska hodně.
Ecim
26.11.2009 21:49:16
Aha! Mám teď dost blázinec, ale až bude volněji a méně infekcí (kvůli cestování v MHD), tak proč ne? Je to docela dobrý nápad. :-) Mně se Tvoje názory také líbí. :-) Přiznám se, že mě Tvůj dotaz zaskočil, říkala jsem si, jestli se třeba odněkud neznáme, ale dost jsem to vylučovala, protože maminky od dvojčátek znám jen dvě a žádná nemá dvě holčičky. ~t~
Hanka 75
26.11.2009 20:54:59
Kdyby ses náhodou někdy chtěla setkat, tvoje názory se mi moc líbí... :-) jsem z Prahy. Mám dvě roční děti, a vlastně by to bylo výhledově, protože ted s nimi nikam moc nechodím a "jsem ráda, že jsem ráda" :-) (ale štastná, to zase jo).. měj se hezky Hanka
Hanka 75
26.11.2009 20:49:36
Já určitě nepovažuju Plzáka za morální autoritu, to opravdu ani náhodou a myslím, že i jeho by tohle označení překvapilo a možná by s ním i nesouhlasil.
Slyšela jsem, že spolupracoval s STB ~Rv, takže já si ho ani trochu nevážím, jen na něco možná odborník bude, jak moc on měl otevřená manželství mě ani nezajímá..asi měl, nevím. Myslím, že platí přesně jaks to napsala, je to jako se sexem, když to oběma vyhovuje, tak bych si to za nemorální (vyjma samozřejmě věcí poškozujících třetí osobu) netroufla označit.

sovice
26.11.2009 19:05:02
Beruško,

...proč by měl někdo z rozvádějících se zanechat přátel, obzvlášť pokud jsou to lidé, s kterými prožil kus života, neřku-li čas předtím, než se seznámil se svým ex. Notabene si je nějak ,,dělit´´. Přátelé nejsou auto nebo dům, které se dá prodat nebo rozčtvrtit. Kdyby se se mnou přestal někdo kamarádit jen proto, že se kamarádím s jeho ex, cítila bych se velmi dotčena.

Což o to, já bych se asi taky cítila dotčena... Když lidi mají chuť, přátelí se dál. Ale jistou dobu je problém potkávat se na společných akcích. Většinou aspoň jeden z páru nenese rozvod úplně dobře. Setkávat se s ex při předávání dětí, tomu se prostě nedá vyhnout, člověk to kvůli dětem překousne. Ale akce s přáteli, hlavně třeba když jde o nějakou partu, jsou primárně určeny k tomu, aby člověk strávil příjemně svůj volný čas, aby se uvolil, odreagoval... což bohužel často není v přítomnosti partnera, se kterým se právě rozvádíš, možné. Takže jeden z partnerů často vycouvá a někdy se octne ještě k tomu rozvodu v jakémsi nezaviněném "společenském vakuu". A často se i ta parta necítí dobře.
remus
26.11.2009 18:51:33
Jo, dík, snad to vyjde, on to asi není někdy med s žádným chlapem ~f~, no a procházka byla super, kapku jsme to protáhli a byla jsem doma s dětmi až do 6, fakt super~R^!
Beruška
  • 
26.11.2009 18:49:06
...proč by měl někdo z rozvádějících se zanechat přátel, obzvlášť pokud jsou to lidé, s kterými prožil kus života, neřku-li čas předtím, než se seznámil se svým ex. Notabene si je nějak ,,dělit´´. Přátelé nejsou auto nebo dům, které se dá prodat nebo rozčtvrtit. Kdyby se se mnou přestal někdo kamarádit jen proto, že se kamarádím s jeho ex, cítila bych se velmi dotčena.

To bychom to mohli vzít ad absurdum a takhle si třeba rozdělit děti, odtrhnout od sebe sourozence, aby se už nikdy v životě neviděli, nebo se na ně úplně vykašlat... Ano, někdo to dělá, ale to neznamená, že jde o správný přístup.
 Příspěvky 110 z 106 [Dalších 96 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.