| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvojnásobné štěstí

 Příspěvky 110 z 125 [Dalších 115 >>]
Brebina, E+M
19.11.2009 8:30:36
Ahojky, také přemýšlím o dalším mimču, ale dvojčata už bych teda nechtěla. Je to sice krásné, když se každý otáčí za kočárkem, nakukuje a tak, ale já bych si přeci jenom chtěla vychutnat jen to jedno miminečko. Ikdyž byla Eli s Matýskem moc hodná miminka, byly chvilky kdy jsem nevěděla, koho vzít dřív, koho dřív nakrmit či přebalit. Rády bych jen jedno.....~p~
SnowWhite
18.11.2009 21:59:57
Právě proto, že vůbec nevíš, o čem mluvíš :-). Úsměvný je ten zjednodušený pohled na válící se ženský kolem fůra pomocníků a pomocnic a ty slepice si jen stěžují, jak jsou vytížené....zatímco ty všechno zvládáš a nikdo tě nechápe :-). Ono to není o tom, že řeknu, že prach se má utírat na pianu a po pěti letech to stále každý den opakuji. Je to o tom, že se třeba musíš dohodnout se správcem, co všechno je třeba zařídit, jak si to představuješ, co k tomu naopak on potřebuje nebo co pro to má on udělat, protože něco z toho už jsi domluvila ty. Nebo při nejlepší vůli když přijde firma zaměřit závěsy - je prostě nutná částečná tvoje účast - musíš si vybrat látku, říci, kde chceš jaké, jak je ušít, jaké uchycení...oproti tomu pro samotné zaměření stačí když jen oznámíš termín, kdy jím má někdo otevřít - vysvětlit, jak si to představuješ ty, aby na případné dotazy mohlo být na místě odpovězeno...atp. Prostě každá konkrétní záležitost si žádá svůj čas, který jí věnovat musíš....takže až zas budeš chytrá, ozvi se :-)
18.11.2009 11:48:13
Nechci tu protahovat diskuzi, ale jen krátce zareaguju. Když už tohle některé řeknu, tak se hned ohradí "a já se snad nestarám o děti?". Prostě si to vůbec neuvědomují. To by se s nima člověk musel pohádat.
Ecim
18.11.2009 11:38:41
Tak to bych těm dotyčným řekla, ať si to zkusí se mnou vyměnit. Nedivím se, že Tě to štve. ~;)
18.11.2009 11:36:34
Souhlas, nechci polemizovat, kdo je na tom hůř, ale jak jsem psala - z duše nesnáším předhazování, že něco nestíhám, dělám měné než ta a ta, která má hlídání. Často to právě slyším od těch dotyčných.
Hanka 75
18.11.2009 11:33:02
Štěpánko, mě tenhle článek také vůbec nesedl. Snad i proto, že budoucí maminky dvojčat uvádí do možného omylu. Ano může to být pohoda, ale já mám babičku, pí na výpomoc s úklidem a stejně mám záhul. Kojila jsem na střídačku, cvičila jeden čas 8x denně Vojtovku, a bylo toho dost... osobně bych spíše uvítala článek o možných komplikacích, problémech s dvojkami, teď třeba kamarádka čekající dvojčata a vybírající kočárek yla překvapená, že se děti budou od určitého věku rušit ručičkama při spaní, jeden nenechá druhého vyspat, vzbudí ho... at si raději-podle mne vybere kočárek, kde jsou co nejvíce separovaní, a to už jedno dítko má.... já také ted vím, že bychom sli do baráku se zahrádkou a nikdo mi to neporadil byt mám babičku, sestru s dětmi... a jsme ve 4.p. bez výtahu a je to díky tomu zbytečný záhul. Nikomu a tím méně mě nedošlo, že to bude takový problém. Ideální je uspat, dovézt zpátky domů nebo na zahradu a během spaní mít "volno"...
Ecim
18.11.2009 11:00:09
Ono je to s tou vytížeností hrozně relativní. Proto pořád píšu, že je hrozně důležité, aby si to každý zařídil podle svého a nenechal se vytočit tím, co dělají a říkají lidé okolo. A fakt nemá cenu dlouze řešit, kdo je vytíženější.
Teď jsem si vzpomněla na jednu známou, která byla doma se 3 malými dětmi, a hrozně jí vadilo, jak všichni obdivují její úžasnou švagrovou, která "stíhala rodinu i kariéru" tím způsobem, že se jí o děti od pondělí do pátku celé odpoledna starala babička, zatímco tato známá si raději všechno dělala sama, protože jí to tak vyhovovalo, ale pro řadu lidí byla "méněcenná", protože stíhala "jen" rodinu. A přitom toho obě ty dámy dělaly zhruba stejně.
18.11.2009 10:44:38
Já beru to, že Ti, kteří mají pomocnice, mají třeba další a víc povinností - půl úvazek nebo cokoliv jiného, každý přece může mít něco, co mu zabírá čas. Ale ohánět se tím, že je náročné kvůli organizaci mi přijde velice úsměvné. Možná na začátku než se to všechno zaběhne, ale pokud i po čase musíš věnovat půlhodinu instrukcí o tom, co a jak doma uklidit, pak to svědčí o neschopnosti najmutých lidí.
SnowWhite
17.11.2009 22:19:40
Ono se bohužel nedá najít paralela mezi tím, že mám pomocnice nebo armádu sloužících, jak to tu někdo pejorativně nazval a tím, že mi tímto padají všechny povinnosti nebo že jich mám méně :-). Tak to teda určitě není. Ono jen tak na okraj řídit týmek lidí, kteří ti mají být ku pomoci, taky dá docela zabrat. Taky musíš neustále instruovat, aby věci i v tvé nepřítomnosti probíhaly tak, jak chceš ty....no a ve volném čase si bohužel ne vždy můžeš lakovat nehty, protože zatímco matka, která má sama na starosti jen děti a domácnost se orientuje zpravidla jen na toto, některé další mají pojem "domácnost" rozšířen a to tak, že by se leckteré matce na MD o tom ani nezdálo....
Ecim
17.11.2009 21:00:01
Štěpánko, tak na ten pokec v kanále se fakt těším! ~t~
Jinak s tím plaváním bychom dopadli stejně. Děti mých kamarádek, které chodily v zimě plavat, byly také často nemocné. Moji chlapečkové si budou muset počkat na léto a na moře. (Zrovna dneska jsme řešili, kdy a kam pojedeme.)
A s tou školkou - synovi budou 3 roky v březnu a když si představím, že by měl jít už za 4 měsíce třeba na celý den do školky, tak je mi z toho nanic. Jsem šťastná, že ještě nikam nemusí, zatím by se mi nechtělo ho dávat ani na dopoledne, nejsme na to zralí ani on ani já. A já si teď s takhle malinkými dětmi hrozně užívám tu SVOBODU v tom smyslu, že NIKAM NEMUSÍME. (Kromě různých doktorů.) Že si můžeme chodit a jezdit kdy chceme a kam chceme. Jinak chceme školku zkusit až od září 2010 s tím, že uvidíme, jak to syn bude snášet, v nejhorším počkáme na další jaro, až mu budou 4. Ale z těch nemocí mám strach, zvláště po zkušenostech a dispozicích v mojí rodině - hodně se u nás dědí alergie a astma a moje maminka má vážně narušenou imunitu po chemoterapii, takže se snažím být opatrná.
 Příspěvky 110 z 125 [Dalších 115 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.