| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti jsou zapálené pochodně, které vrháme na střechu světa

 Příspěvky 110 z 69 [Dalších 59 >>]
Petra Neomi
  • 
17.10.2009 1:01:58
No, pokud bohové dají, snad časem napíšu víc dětných hrdinek, a doufám, že už v o něco veselejších příbězích :)
Urghat
16.10.2009 22:00:29
Souhlas.
Nikdy jsem neměla problém se v akční (nejen ) fantasy literatuře vžívat do hrdinek či hrdinů, případně si příběhy různě upravovat k obrazu svému. Ale od té doby co i na mě došlo a byla jsem obdařena potomstvem (momentálně 5 a 2 roky ) dost často řeším, jestli bych byla jako zasloužilá matka už odsouzená toliko k roli oběti či křoví. Jsem ráda, že se k tomu někdo konečně postavil čelem i perem. Petro díky a těším se, že si Dítě někdy přečtu (právě do mě kope muž ať vydržím do Vánoc :-) ) I matky občas touží po dobrodružství.
Zatím jsem četla některé tvé povídky a ukázky, líbily se mi moc.
Petra Neomi
  • 
15.10.2009 15:46:02
Řekněme, vzpomínky z mládí? :) Já málokdy píšu o věcech, o kterých nic nevím, většinou je to poznat a text prostě "nemá koule".
15.10.2009 14:19:39
Uz nevim, jak se to jmenovalo, ale ta holka nemela na zaplaceni v baru...
Teda, nemuzu rict, ze bych na podobnych vecech ujizdel... Ale jak uz jsem psal nize, zajimalo (co je mi ale po tom, ze? ~t~ ) by me, odkud beres inspiraci. Jestli je to ze zivota nebo cista fantazie.
15.10.2009 8:57:18
No, Petru jsem nikdy nečetla, ale zdá se, že jsem o mnoho přišla.. :) Bez ironie. Jinak podle těch komentářů na Fantasyplanet mi to spíš přišlo, že místní stěžovatelé měli pocit, že fantasy a podobné žánry se píší jen pro mužskou populaci. "Hlavně nám tam proboha nedávejte nic, co by nám mohlo pokazit naší vizi drsného hrdiny/hrdinky a necpěte nám tam žádné odpornosti jako je přeživší dítě nebo rodící žena. Brrrr." Asi si neuvědomují, že knihy (a ano i tyto žánry, nejen červenou knihovnu) čtou a dokonce i píšou také ženy. Myslím, že je potřeba jim to dát nějak najevo.. :D
A k další debatě, která tu proběhla. Už jako dítě mě děsně štvalo, že žádný z knižních hrdinů nikdy nepotřebuje jít na záchod, nepotí se, nešpiní se mu oblečení, atd... Nyní, když to v některé knize (filmu) najdu tak mám pocit, že to dodává postavám na reálnosti a tak nějak se s nimi dokážu líp sžít (lépe se mi čtou). Patří k tomu samozřejmě i zmíněné páření, které k životu také neodmyslitelně patří. Howg...
15.10.2009 8:19:56
Sakra, včera jsem se eroticky stimulovala na indickém filmu, a tady zatím bylo veselo :-)
Četla... no, polepšila ~;)
Markéta
  • 
14.10.2009 22:29:59
Spíš než Alenku bych asi jmenovala tenhle film - malý kluk doprovází světem darebáky, přihlíží jejich zločinu a pak je spolu s nimi nemilosrdně umlácený v rámci rodinné pomsty. A pravda je, že tady není přítomnost dítěte ani bezúčelná, ani příběh nerozmělňuje do slaďáku.
Katla
14.10.2009 21:01:07
by to bylo dobrý, až by ti někdo při oponentuře vykládal, že to chápeš špatně...
Markéta
  • 
14.10.2009 20:51:44
Fakt je, že mi smysl tohoto článku došel až poté, co jsme si rozklikla odkaz na diskusi o knize. A ta tedy byla zajímavá, ne že ne. Nechte nám naše akčníhrdiny, s nimiž se můžeme identifikovat - a tímto ideálem je nechráněný sex bez následků. Velmi pochopitelné. Ale možná to v článku chtělo podat víc polopatě - my laktační psychózou rozhozené matky chápeme pomaleji.
Petra Neomi
  • 
14.10.2009 20:50:35
No, proč ne... Sociální dynamika a interakce postav u Neomillnerové, nebo "Genderové aspekty, tabu archytypy v díle... nebo "Aplikace jungiánských arechetypů na dílo..."
Stačí dobrá interperace a sto stran z toho vyvařej :)))
 Příspěvky 110 z 69 [Dalších 59 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.