| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem přežil školu

 Příspěvky 110 z 191 [Dalších 181 >>]
Bára Žitná
  • 
2.11.2013 20:57:41
Dobrý den,
píšu SOČ o domácím vzdělávání a chtěla bych Vás poprosit, abyste vyplnili tento krátký dotazník. Děkuji
http://www.survio.com/survey/d/R9F0A0A3I3O6M7C6U
Davoska
25.9.2011 20:45:48
momentálně řešíme tento problém.Proto velice poctivě pročítám diskuzi, a hledám jak mu pomoci a jak řešit tuto situaci dál.
Doufala jsem, že přechodem do páté třídy do nové školy, problémy ustoupí, ale protože tam přešli stejní žáci, problém se od začátku září prohlubuje. Téměř každý druhý den řešíme spolu nadávky a posmívání. Je to chytrý kluk a my se ho snažíme povzbudit a obrnit proti těmto " malým parazitům", kteří si kompenzují svoje problémy na ostatních. Vyhrotilo se to opět v pátek, kdy ho slečna o dva roky starší, před všemi poplyvala a ponižovala na zastávce.Už jsem nevydržela a navštívila okamžitě rodinu a protože mi otevřela zrovna ona- pěkně od plic jsme ji (před další dospělou osobou)řekla o co jde a důrazně ji varovala.Je známá tím že si "někoho" vyhlédne ubližuje mu.jen se ted trochu baojím, aby to nebylo ještě horší z její strany.
Nejsem ta "úzkostlivá" matka, která by ho všude vodila za ručičku,a hledala problémy kde nejsou, ale z každou nadávkou a ponižováním jeho sebevědomí klesá. A když to nezvládají děti samy rodiče prostě MUSÍ zasáhnout.
25.11.2009 21:57:59
Myslím, že vic nez sebevedome vyhlizejici maminka ohrnujici nos nad starostmi ostatnich maminek se nikdy nesetkala s ponizovanim. Budiz ji to prano. Ostatni zkratka nemusi byt ustraseni, jen maji obavy. Drzim palce vsem rodicum, kteri maji citlive deti, aby skolu zvladli bez sramu na dusi. Doporucuji vsem koupit si par knizek od Prof. Zdeňka Matějčka. V jeho knížkách je dost odpovědí a návodů jak na to...a otevře oči.
10.10.2009 20:13:26
Mila hedlovka, co ona ví, třeba se mnou do školy chodila... Poradím jí, aby si dobře přečetla, v jakém pitomě blahosklonném duchu mi psala, ona chytrá, a pak šla a našla si k šikanování na internetu jinou oběť ~y~
10.10.2009 14:33:11
to je síla. Podle tebe tedy, jedináček si může za šikanu sám? Každé dítě, které nesportuje, je vlastně tedy už sám outsider a tak si šikanu zaslouží???
Můj manžel byl jako dítě také šikanován už od první třídy ZŠ. Doma ho šikanoval starší bratr (ale tak opatrně, aby to neviděli rodiče), ve škole spolužáci v čele s paní učitelkou.
Manžel měl tedy štěstí, že učitelku po dvou letech vyměnili a dostal podstatně lepší kantorku. Díky ní pak změnili svůj postoj i jeho spolužáci a také díky tomu, že manžel byl nadprůměrně inteligentní; tedy žádný zaostalec, jak ho líčila předchozí soudružka učitelka.
A také učit děti, že mají zmlátit spolužáka, co jim ubližoval, mi nepřijde dvakrát výchovné.
To abych naši tříletou holčičku už pomalu zapsala na kurzy kung fu nebo hokeje, aby byla silná a dokázala každého přeprat...~l~
hedlovka
8.10.2009 11:49:36
Milá Margot,máte pravdu,opravdu nemusíte mít "pajďák".Ono úplně a zcela postáčí nebýt hloupá!!!!!A netykejte mi,nechodila jsem s Vámi do školy.Naštěstí!!!Hezký den.
jana
  • 
6.10.2009 21:31:44
ahoj, šikana je všude a záleží na každém dítěti jak se s tím popere. já jsem ji zažila také, v první třídě mě spolužačky zbily a rozsypaly mi aktovku po ulici a utekly, pamatuji si to dodnes. pak jsme ale spolu kamarádily a dnes spolu jezdíme na výlety. zkrátka blbý věk.. já myslílm, ž e se tim každý musí projít a pokud nemá fakt smůlu, přežít se to dá i bez traumat. ale zpozorněla bych, kdyby dítě bylo šikanováno permanentně, ale chce to hodně komunikovat s dítětem.
6.10.2009 10:02:56
Tak podívej, ty "děvče":

Já na rozdíl od tebe nevěřím na požehnání pedagogického vzdělání - neznám učitele, který by s díky vzpomínal na školu, že se tam naučil něco o výchově. A pokud se v diskusi na netu chci vyjádřit ke škole, musím mít pajďák? To jsem netušila...

Myslím si, že člověk, který ještě v dospělosti pláče na netu, že mu ve škole házeli penálem, by měl navštívit psychologa (bez ironie).

Na rozdíl od tebe nevěřím, že zásah učitele proti kořenům šikany něco dlouhodobě zmůže. Kořeny šikany jsou podle mě jinde - je to tím, že školský systém uměle seskupuje velké množství jedinců stejného věku a vývojového stupně, což je pro lidskou skupinu velmi nepřirozené. Tedy polopatě: pokud by skupiny dětí ve škole byly malé a věkově smíšené, bylo by po šikaně.
5.10.2009 9:26:16
Ja jsem sve matce rikala vse. Krom jedne jedine veci a to, ze jsem sikanovana na jachtingu. Nenavidela jsem to tam, ale ji jsem nic nerekla, protoze z meho pohledu tam ona mela pratele a ja ji to nechtela kazit. Tak jsem tam chodila dal a trpela. A to mnoho let az do pozdni puberty. Jsem proto spatna??? Podle tveho pohledu jsem se neumela ozvat. Podle meho jsem chtela aby maminka byla spokojena. S odstupem casu samozrejme vim, ze by tenkrat o sve pratele neprisla, kdybych odesla, ale tenkrat me to nenapadalo. Az nekdy ve 14ti, kdy jsem proste odesla. Ale trpela jsem 7 let.
5.10.2009 8:21:57
Alžběto, já jsem byla jedinec s různými zájmy a kroužky. Chodila jsem na gymnastiku a na jachting. A přesto jsem byla šikanována. Kde? Na sportech. Konrétně na jachtingu. Bylo to peklo pro mou duši, které si nesu do dospělosti. Ve škole jsem byla outsider, ale nechávali mě na pokoji. Uměla jsem se o sebe postarat. Kdyby tenkrát trenér na jachtingu, který o šikaně věděl, zakročil mohla jsem mít mnohem spokojenější dětství a dospívání.
 Příspěvky 110 z 191 [Dalších 181 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.