| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když vývoj řeči neprobíhá tak, jak by měl

 Příspěvky 110 z 59 [Dalších 49 >>]
andreacool
2.2.2011 22:35:40
jinak , abych ho tak úplně nepomluvila, toho mého broučka - rozumí taky dobře, když se ho ptám, co kde je, tak krásně ukazuje, jen se mu prostě nechce moc opakovat po mě - což chápu , ale krásně umí skládat puzzlíky, složí , když má náladu celého krtečka - 15 dílků, to mě udělalo hrozně velkou radost a docela se snaží
Pleny - no už bych byla ráda, kdybychom byli bez nich - ještě vloni si tam i sedl, ale po dovolené, jako když utne a teď když mluvím o nočníku, nebo záchodě - prostě řekne ne a utíká pokud možno, co nejdál.. takže pleny máme pořád
Dudlík - už jsme 3.noc bez něj, jen po obědě ,když jde spát ho ještě vyžaduje,ale normálně přes den,když ho někde nenechám ,tak ho také nechce, tak jsem ráda..
Všem pěkný večer a ještě jednou díky za skvělou podporu, hned je mi lépe ~b~~z~
andreacool
2.2.2011 22:28:02
ahojky, moc díky za Vaše názory, hned je mi lépe, nikdy jsem se s ostatními maminkami nechtěla srovnávat - prostě jsem ctila názor, každé dítě je jiné a všichni jsme se to jednou naučili..ale když najednou kolem nás bylo tolik mamin, co jejich prcek mluvil a my teď oslavili druhé narozeniny a umíme základní mama,tata,baba.. auto je u nás apo a tak.. prostě nemluvíme slovíčka natož ve větách, tak jsem z toho začala být dost nervózní..
a to Kubíčkovi docela povídám, ukazuji mu vše, co ho zajímá, ale když náhodou chci, aby něco zopakoval, otočí se a raději jde pryč :o) takže díky za rady, že u některých z vás to přišlo i ve 2,5 letech.. snad se taky rozpovídáme~t~
DENISA
24.11.2009 14:17:11
Slasko neblazni. 2 roky a 3 mesice to neni zadny vek, dej mu cas a netahej ho po odbornicich. Asi ho moc srovnavas s ostatnimi detmi, nejlepe devcaty. Ja to vidim v rodine, vsechny holky od pribuznych plynyle ve vetach mluvi od 1. roku a muj kluk v 2,5 spis nic nez moc. Vsichni okolo se chlubi, jak dite umi kratkou rikanku, pocitat do 5ti ci cizi slovicka. Ja, kdyz si s nim sednu a chci aby rikal co vidi na obrazku, tak nechce a utece, cist nechce, vysvetlovat nic nechce, nezajima ho, ze krava dela buuu a koza meeeee. Ale ze by me napadlo, ze je neco spatne, to teda ne, vzdyt ma jeste spoustu casu, znam hochy ktery nemluvili do 4 ci 5ti let a dnes jsou NORMALNI.
24.11.2009 14:04:27
Ahoj všem, na tento článek jsem zabrousila dnes naprosto cíleně, protože mám za sebou velmi nepříjemnou kontrolu s mým synem (2 roky a 3 měsíce) u foniatra. Náš malý je totiž od narození takový svůj, samotář, introvert, částečně se bojíme, že by mohl být mírný autista nebo hodně ve všem opožděný. Já jsem nikdy v komunikaci s malými dětmi neměla problémy, o totéž jsem se snažila a stále snažím s ním - knížky se zvířátky, básničky, říkadla, zpívám mu písničky, čtu pohádky před spaním, i když jsme venku, tak na něj pořád mluvím. Bohužel to vše bez jediné odezvy, pardon - ano umí říct "šiši" pro sušenku a "babi" pro bonbon. Dnes jsme byli na již zmiňované foniatrii, kde měl být ověřen malého sluch. Malý si krásně hrál s hračkami v čekárně, načež jsme museli jít do ordinace, což ho velmi rozčílilo a rozplakalo (není to normální reakce v takové situaci?) - výsledek: dítě je podle pana doktora negativistické, slyší prý možná dobře, ale nemůže to ověřit a matku musí poučit o tom, jak s dítětem má rozvíjet řeč, takže jsem byla "poučena" - prostě sepsul mě jako malou školačku. Doma si se mnou malý chtěl po návratu hrát, ale byla jsem tak rozčílená, že jsem musela na půl hodinky jít úplně pryč, abych mu třeba už nedala na zadek, že odmítá jakoukoliv slovní nebo ukazovací spolupráci se mnou. Jak jste psali v diskusích o tom vyváženém vývoji, tak u nás bohužel stále ještě frčíme v plínách (vždycky tak po 14 dnech se snažím 2-3 dny ho nechávat přes den bez plín, ale odmítá si sednout na nočník) a neumíme v podstatě nic moc, ale přijde mi dost manuálně a technicky zručný. Popravdě řečeno jsem už v takové depresi z toho všeho, že už nevěřím, že někdy náš malý mluvit bude. Jen pro zajímavost - jeho mladší bráška (8 měsíců) už nám začal krásně brebentit a je to veselá kopa, u něj to asi bude jinak, doufám. Takže až občas potkáte bezmocnou maminku, jak za sebou vláčí řvoucí a vzteklé dítě, věřte, že to nemusí být všechno tak, jak se to jeví bohužel i některým "odborníkům". Hodně štěstíčka vám přeju všem, ať už mluvíte nebo ne, jen doufám, že vás podobné věci nikdy nepotkají.
Petula
  • 
4.10.2009 2:49:24
Souhlasim.
Dcerka ve dvou letech byla bez plenek i na noc a muj trilety syn jeste pouziva plenku na noc a oba zacali mluvit brzy a ve dvou letech hodne mluvili. Rec nesouvisi s nocnikem:-)
raději anonymní
30.9.2009 12:45:14
Musím se přidat. Synovy bude za pár dní 22 měsíců a taky nemluví. Občas tata, baba, ňam a to je všechno. Jinak po miminkovsku je upovídaný dost. Mluvíme s ním a na něj, všechno mu popisujeme, vysvětlujeme, rád plní úkoly typu přines, podej, udělej, vyměň apod. a rozumí tomu, ale mluvit se mu nechce. Zatím to neřeším,.....
28.9.2009 22:26:52
Mám podezření, že zrcadlově možná zkoušel mluvit můj mladší syn (13 měsíců) - při podávání věcí nebo když něco chce, říká "ńá", ale párkrát zkoušel i "áň". A moje mladší sestra zas, ale to už myslím chodila na 1. stupeň ZŠ a uměla číst, měla období, kdy bez přemýšlení byla schopná říkat docela dlouhá slova pozpátku. Zřejmě to bude ještě psychology či logopedy málo probádaná oblast~:-D
honza
  • 
28.9.2009 19:46:27
kouknete na tenhle web, sou na nem skandali nasich politiku http://tojesila.cz/
Renda
  • 
26.9.2009 13:38:21
Náš syn, 3,5 roku, zase neumí říkat hlásku K. Místo ní většinou říká T, občas P. Existuje nějaká rada, jak ho to naučit? Žijeme v zahraničí, takže na logopedii nikam chodit nemůžeme.
26.9.2009 13:33:37
Tohle bude pravděpodobně jen takové období, jak přišlo, tak zase samo odejde. Určitě bych synka jemně opravovala, aby to slyšel správně, ale netlačila bych na něj moc. Za pár týdnů by mělo být A zase pomalu pryč. Kdyby to trvalo déle jak 3 měsíce, začala bych to řešit.
 Příspěvky 110 z 59 [Dalších 49 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.