| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jaké štěstí je mít zdravé dítě

 Příspěvky 110 z 214 [Dalších 204 >>]
1.5.2011 20:42:13
Dobrý den. Já jako dvacetiletá čerstvá matka jsem si po celou dobu těhotenství myslela, že mně nebo mému dítěti se nemůže nic stát. Ale to jsem se přepočítala. Dcera se mi narodila ve 37. týdnu přirozenou cestou, kvůli malému množství plodové vody vyvolávaným porodem. Narodila se mi krásná a na první pohled zdravá holčička. Že se něco děje jsem zjistila až dva dny po porodu. Po celou dobu vyzvracela všechno mlíčko, které vypila a když jsem na to upozornila lékaře, pokaždé jsem dostala odpověď, že je to normální, že se nalokala plodové vody. Divné jim to přišlo až ty dva dny po porodu, když po celou dobu čekali na první smolku, která stále nepřicházela. Ten den mi ji v deset ráno vzali s tím že musí na vyšetření. To už jsem začínala tušit, že se něco děje. Jak mi ji přivezli z rentgenu ve čtyři odpoledne, měla jsem už opuchlé oči od pláče. A po sdělení, že se maličká narodila s vrozenou vadou tlustého střeva a že musí na operaci jssem neměla daleko ke zhroucení. Barunku mi odvezli na fakultku do Ostravy a mně z porodnice propustili. Hned druhý den ji operovali. Jelikož bydlíme trochu dál od Ostravy, dojížděli jsme s přítelem alespon ob den. Nezapomenu na první pohled, jak byla po operaci. Těch hadiček, dýchací přístroj a byla udržovaná v umělém spánku. Naštěstí je to malá bojovnice, takže za měsíc jsme si ji jako šťastní rodiče odvézt domů. Sice potřebuje speciální péči, protože má střívko vyvedené z bříška, ale vše mně v nemocnici naučili. Ztratila jsem z toho stresu mléko, ale prospíváne i z umělého. Ted se jen utěšuji, že nás čeká už jen jedna operace, kdy její sstřívka zase spojí, a pak budu mít doma zdravé dítě, které může žít bez omezení. Ale ponaučila jsem se, že nezáleží na věku, že je jedno jestli jste starší maminka, nebo mladá. Vždy se může přihodit něco, co vás změní a poučí.
Eula a dva kluci 4+2,5
  • 
16.9.2009 0:11:03
Moji dva chlapečci se taky narodili předčasně (34 a 30 týden) Naštěstí jsou naprosto zdraví jako rybičky a divočáci jako hrom a nic mě nenutí brát na ně kvůli jejich termínům porodu ohledy. Když zlobí, dostanou sprďunk po zásluze, zvlášť, když si o to koledujou....
Myslím, že někdy se dětem prokazuje medvědí služba, když se nad jejich chováním zavírajíé oči jen kvůli postižení.... je to nevýchovné.
A podotýkám, že své děti nade vše miluju!
Hanka+2holky
12.9.2009 15:23:04
Já jsem na interně-a ty pocity mám stejný.Když procházím vizitu a na pokoji mám zrovna 2padesátníky s rozesetým nádorem,na opiátech,kde se čeká, kdy příjde to vysvobození,tak si říkám,co řešíme obecně za hovadiny.

Bettynka, 1 dítě 21 měsíců
  • 
8.9.2009 20:09:04
S tím naprosto souhlasím, před 1č dny jsem přišla o dítě v 18 týdnu, začala jsem si víc vážit svýho malého miláčka, co mám doma, je to to nejcennější v životě - dítě, zdravé dítě, taky jsem pochopila, jak mám skvělého manžela a jak moc pro mě znamená.
7.9.2009 22:58:11
Souhlasím s pisatelkou. Mám doma téměř pětileté zlobidýlko, ale naštěstí zdravé. A i když se na něj někdy rozlobím a vynadám mu, tak si pak řeknu - Hlavně že jsi zdravý. Přes 20let pracuji jako sestra(dětská)a prvních 10let jsem dělala na směny na oddělení, kde byla většina dětí s mentálním a někdy k tomu i tělesným postižením. Takže jsem velmi šťastná, že náš čertík je zdravý.

Laďka + Domík (4roky a za pár dní 9měsíců)
  • 
7.9.2009 15:57:39
Děkuju moc. Taky doufám, že to nejhorší máme za sebou. Je už jen "málo" věcí, které by mě totálně rozhodily. Takhle malý byl proto, že mi dlouho nefungovala placenta a pupečník, ale byl chytrý a šikovný už v bříšku a živil hlavně hlavičku a proto je dnes tam ,kde je.

Taky ještě jednou - hodně štěstí v práci i v osobním životě.
7.9.2009 14:48:00
..teda byl a je nádhernej!chytlo mě to u srdce,přeju vám už jen to nejlepší a jak jsem psala už doufám,že máte "vybráno".
Na 29.týden byl malinký,to většinou váží kolem 700-900g-je to opravdu velkej bojovník a vy taky,hodně štěstí!!!!!
TerezieK
7.9.2009 13:30:21
Ono já si myslím, že čím víc člověk tíhy zažije tím víc je potom "náročnější" na vnímání krizových situací u cizích lidí. To co je pro mě "nic" je pro druhé tragedie. Tím chci říci, že chápu názor autorky, jak je zděšená z toho co vidí za těžké chvilky maminek a tatínků. Jenže každý z nás má nějaký život a to že se někomu narodí předčasně dítě neznamená, že někdo kdo má "vzteklého zdravého chlapečka" nemůže zažívat taky těžké chvíle, akorát jiného charakteru. Ano můžu si říkat, chudáci rodiče těžce smrtelně nemocných dětí, ale člověk není robot, každý z nás žije v nějaké sterotypu. A autorko věř, že i ta maminka co je vytočená ze vztekajícího se dítěte v supermarketu si každý den večer říká, díky Bohu, že mám tak krásné a zdravé dítě, protože každá máma ví, že to co je ted, nemusí být zítra!!!!! Až budete mít vlastní dítě, tak se Vám rozšíří obzory vnímání světa. Držím palce, aby jste ve své práce vydržela!!!!! Dobrých duší není nikdy dost.
  • 
7.9.2009 12:18:41
Ještě mě napadlo, můžete mrknout na www.nedoklubko.cz v aktualitách na druhé nebo třetí straně klípek s názvem "Jedním slovem úžasné", tam je náš Adámek.
 Příspěvky 110 z 214 [Dalších 204 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.