| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Střípky z Primorska I.

 Příspěvky 110 z 48 [Dalších 38 >>]
5.9.2009 21:34:51
Ahoj, more v zari je urcite teplejsi nez v cervnu, behem leta se ohreje... ale i v cervnu je to v pohode, zas tam budete mit treba vetsi cisto, kdyz je to na zacatku sezony :) Ty rasy se vychytat nedaj, nekdy proste jsou a nekdy ne...
5.9.2009 21:28:06
těsto na banici (kori) seženete např. v bulharském obchodě v Praze pod vysočanským nádražím. a spoustu dalších produktů taky, ceny samozřejmě odpovídají :)
Pavel
  • 
4.9.2009 23:10:51
V BG jsem několik měsíců v loňském roce pracovně působil. Byl jsem v hlavním městě v Sofii a můžu Bulharsko jen doporučit. Je to úžasná země s úžasnými lidmi. Měl jsem to štěstí, že celou dobu jsem se pohyboval pouze mezi místními, takže se mi tu zemi podařilo docela poznat. Z již zmiňovaných specialit ještě doporučuji kuřecí srdíčka fritovaná s bílým chlebem (ideální k posezení s vínem), nebo pilješko v rokfore a k tomu chlebče s kaškabalom i časnakom...(kuřecí v rokforové omáčce a k tomu takova placka jako pizza a na ní žlutý sýr a česnek.To maso servírovali v kameninové misce a bylo to vynikající)
herrka
2.9.2009 10:21:37
hodně se o Bulharsku píše na www.bulharsko.cz
herrka
2.9.2009 9:47:15
souhlasím, prostě se tam tak staví. Oni přijedou k nám a diví se, jak to tady u nás máme řešené...
A stejné fušerství, nebo styl stavění je i v jiných státech a přímořských destinacích, a je jich opravdu hodně...
1.9.2009 16:12:14
jéé tak přeju hezkou dovču a pak napiš jak bylo!
my letíme až příští rok v červnu do bungalovů Elenite,zrovna včera jsem se bavila s kámoškou a opět si to chválili,v moři prý řasy nebyly,bazén studenější,ale koupali se,je to obrovskej areál,kde je všechno možný,takže když člověk nechce nemusí z něj ven a o nc nepřijde,na výletě byli v nesebaru taxíkem za pár šušňáků,lidi tam prý jsou strašně ochotný


jinak díky všem za odpovědi a tipy,pročítám to postupně a nestíhám reagovat
31.8.2009 13:31:42
byli jsme vbulharsku v horách a cestou zpátky jsme byli dva den v Sofii. bydlelji jsme v soukromí což byl normální panelákový byt.a koupelna vypadala jak popisuješ. záchod a prostě zbytek prostoru sprcha. byla teda krasně vykachličkovaná a sprcha neprobíjela, ale asi je to jejich způsob :-)
31.8.2009 13:29:43
ahoj,
letíme do Belvedere ted ve středu na 11 dní tak pak dáme vědět :-) máme 16měs stále nemocnou dceru tak kvůli ní. nejedete teda taky někam?
31.8.2009 10:50:29
Fuj, tak tohle je teda síla. To jsem naštěstí neviděla a nezažila. Ale stačily mi rodinky, které snědly nanuka a šup papír letěl vedle. Že o kousek dál byl koš - no a co? Přece se v tom teple nebudu zvedat.
Nevím, ale jen doufám, že na té naší pláži by si to nikdo nedovolil, přece jen, snad by zasáhl plavčík - teda doufám.
iki kik
31.8.2009 10:48:45
co se týká tipů na výlety tak, třeba toto:
Balčik - královský letohrádek severně od Varny, krásná zahrada nad mořem, Kaliakra skalnatý výběžek do moře, okolo Varny to jsou "Pobity kameny" (skamenělý přesličkový les) a Aladža monastir - klášter vytesaný ve skále, ve Varně krom delfinária se můžete podívat do mořského muzea, topro toho, kdo má rád živé mořské potvory, nebo pro kluky může být zajímavé námořnické muzeum.
Známý je také památník Šipka, Rilský monastir, Madarský koník v oblastí, kde se vyrábějí typické bulharské koberečky.
 Příspěvky 110 z 48 [Dalších 38 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.