| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Manželství - láska nebo nenávist?

 Příspěvky 110 z 231 [Dalších 221 >>]
Jack
  • 
8.3.2011 21:22:48
Ahoj

Zřejmě jste dospěli do fáze dekadence.Ačkoliv je to smutné není nic stracené.Já osobně jsem Již ve svých 21 letech velmi konzervativní a vtipný člověk,nicméně jsem si jist,že ženy si umím vážit mnohem hlouběji ,než 90% mých vrstevníků.Také chci miminko a partnera.Až se tak stane rozhodně nebudu svou ženu peskovat za nádobí raději ho umyju.Nicméně zkuste váš vztah oživit něčím netradičním.Není nic horšího než žít na hromádce kvůli dětem.....
holka
  • 
21.5.2010 13:15:10
Vy jste všechny chytrý, já ji plně chápu. Ať dělám co dělám je všechno špatně, děti ho nezajímají já taky, ne pouze v případě, že utrácíme peníze co on vydělal a já se doma jen válím !!!
2.4.2010 23:35:48
Prosím vás nevzpomenete si náhodou na přesný název té knížky? Já jsem to hledala, ale nic jsem nenašla. Moc děkuji
2.4.2010 21:00:10
Já sjem teda dost tvrdá princezna a vydržím toho moc, ale poslední dobou na nějaký první krok nemám sílu
2.4.2010 20:55:22
To je uplně neuvěřitelné, četla jsem to a je to jako by to někdo psal místo mě. Nad tím přemýšlím každý den ,pořád. Já už jsem akorát dospěla k názoru, že rozvést se bude nutnost. Alespoň u mě, bohužel to nejde hned takže to mám naplánované na dva roky do předu.Hodně štěstí pisatelce
21.9.2009 22:36:34
Tak s tímto souhlasím. Je těžké jít na "rande" s někým, kdo je na vás doma nepříjemný. Pokud není společná řeč doma, pak většinou ani nefunguje mimo domov.
Zažila jsem to, doma jsem kolem sebe chodili v divné atmosféře, snaha o zlepšení formou randíček na neutrální půdě byla velmi křečovitá, horko těžko se hledala témata, která by uvolnila to napětí.......
Takže bych se taky spíše přikláněla k tomu, že je lepší zaměřit se na sebe, cvičit, chodit na různé kroužky, nebo jen tak na vycházku, vyrazit si někam s kamarádkami a neupínat se tak na člověka, po kterém sice toužíme nejvíce, ale kdo ví, jestli stejně tak touží i on po nás (u nás to tak bohužel nebylo, následoval rozchod zdůvodněný tím, že jsem byla pořád doma, že jsem byla zaměřená pouze na něho, kdykoli přišel domů, byla jsem tam a čekala na něj a to ho hrozně dusilo.......Poučila jsem se! V současném vztahu jsem zcela samostatná, pokud se domluvíme na společném programu,je to fajn, jsem ráda, pokud ne, programuji se sama (s ohledem na děti) a myslím, že je to výborné, máme si více o čem povídat, protože mám i já teď více zážitků:-)))
Držím pěsti, ať Vám to dobře dopadne a ať jste hlavně Vy sama se sebou spokojená a cítíte se uvolněně.
9.9.2009 17:22:59
závidím takovou lásku :-) řeším teď něco hodně podobného jako autorka
4.9.2009 12:07:06
Nečetla jsem celou diskuzi, tak snad nebudu mimo.
Osobně si hlavně myslím, že je třeba zaměřit se ani ne tak na to, co si mohu a nemohu dovolit já sama, co dovolit a nedovolit manželovi, ale na náš společný život.
Ponechme stranou diskuze o tom, jak je možné, že ten dokonalý princ najednou není schopen pochopit novou roli a situaci své ženy a jak je možné, že ten dokonale harmonický vztah utrpí narozením dítěte totální krach komunikace a vzájemného uznání a úcty.
Spíš by si podle mě pár v takové krizové situaci měl položit otázku, zda se ještě dokáže společně zasmát vtipu, zda si umí spolu zaníceně popovídat, někoho zdrbnout, zda mají společné přátele a navštěvují je, zda je nějaká činnost, která baví oba dva a jsou schopni se jí spolu věnovat... Děti přicházejí a odcházejí, ale vztah by měl trvat i před nimi a po nich. Je třeba posilovat to, na čem byl vztah vybudován, jeho základy. I když neexistují hlídací babičky a kamarádi, určitě nezruinuje rodinný rozpočet placené hlídání na 1 odpoledne či večer do měsíce. Je důležité vyrazit si občas někam sami. I když začátky jsou těžké a možná to bude zprvu fiasko.
Nová situace je rozhodně těžká a náročná, o to víc by měl podle mě pár věnovat preventivnímu úsilí udržovat a posilovat harmonii vztahu.
Toť můj názor, osvědčený vlastní praxí :-). Držím palce.
Ecim
3.9.2009 8:58:08
Ahoj Máto,
to jsi udělala dobře s tím internetem! Když jsem vytočená, také jdu udělat něco - cokoli, co mi aspoň trochu zvedne náladu, i kdyby to měla být sebemenší drobnost, třeba si pustit hezkou písničku nebo vzít bonbón apod. A hned je líp. :-) Na mateřské se mi sice ohromně líbí, ale jsou chvíle, kdy toho mám taky nad hlavu, a to se nutně nemusí dít nic nepříjemného. Natož když se děje! Třeba před pár dny jsem měla menší incident se sousedkou, do toho začal povykovat můj dvouletý synek a něco chtít, nejraději bych začala řvát jako pavián, ale řekla jsem si, že on přeci nemůže za to, že na mě nějaká cizí káča byla protivná, a tak jsem na něj něco sladce zašvitořila a odešla sprostě nadávat na druhý konec bytu, dokonce jsem i s něcím vztekle mrskla o zem, ale hlavně když to neodskákaly dětičky. ~g~
vykopavka
2.9.2009 22:54:22
Chichichi, pročítám si tu diskuze a snažím se čerpat rady a nyní už i sílu (díky holky ~x~ ) do řešení svých problémů se vztahem podobných té spoustě tady. Musím uznat, MÁTO, že Tvůj přístup mě pobavil :-D, tak to má být (hlavně se nezvecnout, naši drobečkové nás přeci potřebují~p~)!!! I když nealko pivo Tě na mateřské asi chlastat nenaučí~t~, ale proti gustu žádný dišputát :-D, tož na zdraví~b~!Všem těm z vás / nás trápících se přeju hodně sil, životní pohody, optimismu a taky aspoň trochu té lásky a pozornosti od těch, od kterých to čekáme (marně~y~). Tak se holky, držte a hlavu vzhůru. Vidíte, že je nás spousta, tak se můžem občas aspoň hecnout. Pá
 Příspěvky 110 z 231 [Dalších 221 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.