| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nejkrásnější porod

 Příspěvky 110 z 104 [Dalších 94 >>]
16.8.2009 11:34:22
Myslím, že by nebylo špatné si uvědomit, jak denně ryskujeme všichni!!! např. když jenom vylezeme na ulici, kde jezdí auta....tam denně přichází mnoho lidí o život.
Ženy které rodí doma nebo chtějí rodit určitě nejsou nezodpovědné, naopak se na porod velmi, velmi důkladně připravují...hledají mnoho informací, diskutují o porodech, připravují se i pro případný odjezd do porodnice. Je fakt, že mě osamělý porod doma po sekci také překvapil, ale vím, že přirozený porod po sekci je možný a doktoři bohužel většinou mluví o opaku a lidi jsou jimi tak vystrašeni, že většina se ani nezamyslí, jestli to náhodou nemůže být i jinak.... Mám zkušenost i ze zvířecí říše: moje fenka, když poprvé čekala štěňátka, tak se mnoho lidí divilo, že bude klidně rodit doma...jak jsou lidé už zblblí~a~~a~~a~ Měla už 3x po 8štěňatech, bez asistence porozených a rychle-odborníci se diví jak rychle rodí...asi díky psychycké vyrovnanosti a sebejistitě ~b~ je jako panička~b~
Ještě k tomu vypíjení si něčeho....vždyť už jen to že něco při porodu není tak jak jsem si představovala(a může to být uplná blbost) je "nepříjemná zkušenost" ke které se žena v myšlenká vrací a kdyby to šlo tak by ji jistě změnila. Natož když se stane něco s ní nebo s dítětem...to samotné je přece už jakésy vypití si, obrovská újma(nechce se mi použít-ale až trest -pro někoho srozumitelnější) proč bychom měli ještě hledat v rodičce vyníka? co víc by si mohla ještě vypíjet?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! V porodnici lehce přehodíme zodpovědnost na lékaře, ale vždyť zodpovědnost má každý sám za sebe a za své dítě...nechápu lidi co sebe nebo své dítě nechají bez zamýšlení jen klidně v rukách a rozhodování lékařů :-© ...a to mám díky 1.dcerce narozené s roštěpem páteře mnoho zkušeností s nemocničním prostředím.
Pavla S. + 3berušky a chlap
14.8.2009 14:47:11
Realita to byla, jen jiná, než jsi čekala ~;)
adelaide k.
14.8.2009 12:31:19
Sáro, nj, asi to tak bude. Doufám, že ti vědomí že patříš k té chytřejěí polovině lidstva apoň projasnilo den ~;)
adelaide k.
14.8.2009 12:26:05
nedokončila jsem ...

a pokud vím že vybavení není nic moc a třeba blbý počasí k tomu tak holt neskáču nebo se pak nedivím,a le to se běžného zajištěného PD s PA netýká ~d~
14.8.2009 12:25:30
Adelaid - čteš moc rychle, nebo prostě dneska nepatříš k nejbystřejším.
Už nebudu nic vysvětlovat, obzvlášť někomu kdo nechce nic chápat.
Měj se - pá
adelaide k.
14.8.2009 12:21:50
saro a co by tam ten doktor dělal? Pokud je to jak říkáš normální třetí porod, všechny indikace k PD splněny tak na co by tam statoval dr.?

Tvůj příměr s bungee kulhá. Za prvé (čistě teoreticky, nechce se mi to moc srovnávat, paralelu tam moc nevidím) je matka v pozici spíše toho kdo bungee skáče, ne provozuje a pak pokud už skáču a všechno je správně zajištěno a připraveno a přesto "pánbůh dopustí" tak bych si snad neměl nic vypíjet ne?
14.8.2009 12:13:42
Myslím, že jsem asi dostatečně nevysvětlila tu podstatu toho co považuju za "vypití".
Prostě kdyby se nedejbože něco stalo záměrně doma porozenému dítěti (bez lékaže a sestry), tak by za to ona matka měla být zodpovědna v plném rozsahu - neivm nejsem právník, ale jakože ublížení na zdraví....
Jako s tim bungee - když ho budu provozovat, ty si ho u mě zaplatíš, já budu vědět, že jsou zde rizika proto, že mám už stará lana, tak taky budu odpovědna za to, když se ti něco stane. A taky si to vypiju. Takhle to myslím.

At si rodí doma mamina co má před sebou normální třetí porod, ale at je tam aspon ten doktor, ne?
adelaide k.
14.8.2009 12:08:03
Omluva Tulce i saře za záměnu. To je tak když člověk píše do víc diskuzí najednou :-)
adelaide k.
14.8.2009 12:07:26
Tulko, ale za riskování se životem to považuješ pouze ty! Není to žádná objektivní ani obecně platná pravda.

Já považuju za velký hazard horolezení, skákání padákem, nebo bungee. Ale rozhodně si nemyslím že by si to měli takoví lidé - kdyby něco- "vypít do dna" jen proto že podstupují něco s čím já nesouhlasím ~d~

Nedělejme jiným co nechceme aby dělali nám, k tomu směřovala moje otázka. Třeba i ty děláš něco, co by jiným mohlo připadat jako hazard a oni by přáli pro změnu tobě, aby sis to vypila až do dna ~d~ Snad budou mít víc rozumu a pokory než ty.
14.8.2009 12:07:21
Rap. - možná jsem jiného názoru a to díky tomu, že jste možná vy rodily spontáně bez větších problémů.
Jak už jsem řekla - po dvou sekcích a pak porod doma bez lékaře a sestry ~a~
naštěstí to nebyla realita ~2~
 Příspěvky 110 z 104 [Dalších 94 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.